folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bıçaklanma İle Kemik Kırılır Mı?

Bıçaklanma İle Kemik Kırılır Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar, 14 gün önce keskin uçlu bir çakı ile avucumda tuttuğum buz kütlesini kırmaya çalışırken buzun aniden kırılması sonucu bıçak sol elimin orta parmağının ilk boğumuna saplandı. Kanamayı durduramayınca

acile gittik. Orada hemşire olduğunu söyleyen arkadaş hareket kaybı olup olmadığını görmek için ger, aç, kapat tarzı hareketler yapmamı istedi. Bir problem yoktu rahatça yapabildim. Dikti eve yolladı 10 gün sonra gel

dikişlerini alalım dediler. 10 gün sonra baktım dikişler zaten açılmak üzere kestim çıkarttım dikişleri. Fakat parmağımın şiştiğini ve bir kısım morardığını farkettim. Şişlik ve morluk nihayet indi fakat parmağımı hala tamamen

diğer parmaklarım kadar kasamıyorum, oynatamıyorum ve dokununca hissedilen bir ağrı var. Yarın tekrar doktora randevu aldım fakat sizin de fikrinizi almak istedim. Belirtiler kırık gibi fakat bıçak ile kırığın ne alakası var?

Sizce ne olabilir?

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Biraz klişe olacak ama kırık olsa duramazdın. Kıkırdak veya doku zedelenmesi vs olmuştur.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Hocam bu hissi 1 yıl kadar hissedebilirsin.

Benim de sağ baş parmağımda bıçak yarası var, 1-1.5cm kadar batmıştı, 1 yıl kadar gariplik hissettim.

Ayrıca arkadaşın dediği gibi kıkırdak zedelenmesi de olabilir, onun da 6 ayı var.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Biçaklanma ile kemik kırılabilir hocam ancak arkadaşlarında dedigi gibi kırılsa aç kapa zorlardı seni

www.kriptopedi.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek

Öncelikle doktora danışmakta fayda var bunu belirteyim.

Bende sol baş parmağımın dibine doğru derin bir kesik atmıştım bir işle uğraşırken.Kanamayı zoraki durdurdum sonra zamanla iyileşti.Dediğin gibi dokununca ağrı ve birşeyi tutamıyordum acıyordu, sonra azaldı acılar, tutmakta zorlanmada gitti.Ama şuan 2 ayı geçti ama hala dokununca hafif acıyor.

Annemde avuçini kesti ona dikiş atıldı acilde oda benim gibi oldu sonra oda iyileşti.Onda da hafif acı var dokununca.

Biraz zaman alır iyileşmesi acır birazda,fakat sen yine de doktora git ben sadece fikir olsun diye yazdım.Herkeste aynı olmaz başka birşey olur.

Geçmiş olsun.

siberturq tarafından 23/Eki/15 23:01 tarihinde düzenlenmiştir

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek

@acunx

randevu aldım yarın gideceğim hocam teşekkür ederim.

@easx @mykb

hani hep duyarız ya adamlar parmağı falan kırar maçtan sonra vs farkeder. Acaba o an sıcağı sıcağına fark edememiş olabilir miyiz diye kafamı kurcalıyor.

@kaan

hocam 1 sene nedir yahu keser atarım ben bu parmağı 1 seneye :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

bıçaklanma ile kemik kırılır mı ? tabiki kırılabilir. ama bence sana olan tendona zarar vermiş olabilirsin en mantıklı ve doğrusu doktora gitmen. dikişleri aldıktan sonraki morarma ( deri latı kılcak ve venler kanamış olabilir ) ve şişlik ( mikrop kapıp inflamatuar cevap oluşmuş ) normaldir hastanede aldırsaydın daha steril davranacakları için daha az veya hiç olmadan geçerdi yarın doktar agit analrla ama bence tendon a zarar vermişssin 

I am Jack's inflamed sense of rejection
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek
    asiminnesli bunu yazdı

bıçaklanma ile kemik kırılır mı ? tabiki kırılabilir. ama bence sana olan tendona zarar vermiş olabilirsin en mantıklı ve doğrusu doktora gitmen. dikişleri aldıktan sonraki morarma ( deri latı kılcak ve venler kanamış olabilir ) ve şişlik ( mikrop kapıp inflamatuar cevap oluşmuş ) normaldir hastanede aldırsaydın daha steril davranacakları için daha az veya hiç olmadan geçerdi yarın doktar agit analrla ama bence tendon a zarar vermişssin 

çözümü nedir hocam? eğer tendona zarar verdi isem?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    Mylitta bunu yazdı
    asiminnesli bunu yazdı

çözümü nedir hocam? eğer tendona zarar verdi isem?

hocam kötü duşunme sadece doku zedelenmesi de olabilir tendona zarar verdi isen 1-2 fizik tedavi hareketi verirler 1-2 krem verirler hallorur parmağını hareket ettiriyorsan sıkıntı yok illa ki düzelir 

I am Jack's inflamed sense of rejection
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSH
    SSH's avatar
    Erkek

morarma ilerlerse röntgen çektir acı eşiğin yüksek olabilr bir arkaş bileğini çatlamış adamın eli mosmor olunca anlaşılmıştır.

Birde dokuların anasını ağlattığın için iyileşmesi zaman alacaktır. sünger top felan sıkmıştı eleman 1 yıla yakın süre.

sırıtma la.
Toplam Hit: 1171 Toplam Mesaj: 10
kemik kırılması bıçak