Bilboard İçin Tasarım Boyutu Ne Olmalı
-
bilboard tasarımı yapıyorumda boyutları ne olmalı ve hangi formatta vermem gerekir matbaaya
-
346x196 cm
Psd,Png,tiff
-
Sen 350x200 standart Tiff çalış.
İşini çok rahat görür.
-
300 dpi ve cmyk, pdf veya tiff olarak gönderilir genellikle
-
300 dpi yapmazsam zaten bişiye benzemez saolasın elinize saglık
-
Gzx bunu yazdı:
-----------------------------
300 dpi ve cmyk, pdf veya tiff olarak gönderilir genellikle
-----------------------------dai eminmisin 300 dpi (fotoğraf için kullanılıyor o)
300 dpi da
346x196 cm
40866 x 19961 gibi bir çözünürlük veriyo
oda yaklaşık 800 megapixel yapıyor :S
photoshop 30000 pixelden büyük boyuta izin vermiyor
rgb dosya boyutu yaklaşık 2.30 GB yapıyor
cmyk da dosya boyutu 3 GB yapıyor :S
(dosya boyutlarında ps nin yalancısıyım)
-
daha önce hiç billboard çalışmadım emin değilim ama kartvizit olsun dergi olsun hep 300dpi çalıştım 72 çalışmakta sorun yaratmaz ama 300dpi çözünürlük nedeni ile daha iyi(pikselleşme olmasın diye 300dpi tercihim kimi makinada olmasada kiminde oluyor garanti iş) genede bi matbaaya sorun derim ama tahminim 300dpida olsa 72 dpi da olsa problem çıkmaz
-
Gzx bunu yazdı:
daha önce hiç billboard çalışmadım emin değilim ama kartvizit olsun dergi olsun hep 300dpi çalıştım 72 çalışmakta sorun yaratmaz ama 300dpi çözünürlük nedeni ile daha iyi(pikselleşme olmasın diye 300dpi tercihim kimi makinada olmasada kiminde oluyor garanti iş) genede bi matbaaya sorun derim ama tahminim 300dpida olsa 72 dpi da olsa problem çıkmaz
-----------------------------dai billboarda elindeki dergi yada foto yada kartvizit gibi bakmayacaksınki :S
billboardlara yakından baktıysan zaten görürsün nasıl bir pikselleşme olduğunu :S
-
300 dpi olmasına gerek yok.
100 e yakın bir değer olması yeterli.
Bastıracağınız makina şöyle birşey yazılımı ve renk değerleri farklıdır.
-
anaconda bunu yazdı:
bilboard tasarımı yapıyorumda boyutları ne olmalı ve hangi formatta vermem gerekir matbaaya
-----------------------------Billboardun büyüklüğü kadar yapman lazım
300dpi biraz fazla olur.. 300dpi dergi vs gibi yakın mesafe medyaları içindir
sen 240dpi olarak tasarla matbaa daha da düşük basar
BÜDÜT elbette TİFF
Önce canvas sizeı CM cinsinden ayarla ve 240dpi baskı çözünürlüğü seç ( bağımsız olarak )
dpi arttıkça çalıştığın resmin MB cinsinden büyüklüğü artacağından fazlaca RAM yer ve çalışman inanki çok zorlaşır...
kinci büdüt CMYK çalışmalısın
-
Gzx bunu yazdı:
-----------------------------Fena halde sorun çıkar kardeşim
72 dpi demek her inçe 72 piksel basılacak demek
300 dpi demek her inçe 300 piksel basılacak demek