Bildiğiniz Kaliteli Ucuz Online Matbaa?
-
konuyu umarım doğru yere açmışımdır.
Online matbaa araştırıyorum. Kişisel tasarımlarım için olacağından mümkün olduğunca ucuz ve sorunsuz bir site önerebilirmisiniz. birkısmını inceledim bazılarını ama emin olamadım.
birisi turmatsan önermişti en kalliteli makineler onda ve ucuz demiştiama onlarada üyelik istiyor. 20 bayisi olan bir şirket sadece corel kullanıyor illustratör gönderince basmıyor o kısım biraz garip ama neyse
sistemde problem var gerçi ama olsun güzelse denerim biraz daha.
özellikle ofset istiyorum amadijital
transfer
3d bütün baskı önerileride olur.
cevaplarınızı bekliyorum -
futurist bunu yazdı
konuyu umarım doğru yere açmışımdır.
Online matbaa araştırıyorum. Kişisel tasarımlarım için olacağından mümkün olduğunca ucuz ve sorunsuz bir site önerebilirmisiniz. birkısmını inceledim bazılarını ama emin olamadım.
birisi turmatsan önermişti en kalliteli makineler onda ve ucuz demiştiama onlarada üyelik istiyor. 20 bayisi olan bir şirket sadece corel kullanıyor illustratör gönderince basmıyor o kısım biraz garip ama neyse
sistemde problem var gerçi ama olsun güzelse denerim biraz daha.
özellikle ofset istiyorum amadijital
transfer
3d bütün baskı önerileride olur.
cevaplarınızı bekliyorumhttp://www.matbuu.com/ vardı benim bildiğim
-
matbuu pahalı geldi biraz çünkü görüne fiyata kargo vergi 2 kat oluyor
-
futurist bunu yazdı
matbuu pahalı geldi biraz çünkü görüne fiyata kargo vergi 2 kat oluyor
ozaman hangi şehirdeysen bi matbaaya yada dijital baskı yapan kırtasiyelere başvurucaksın niye netten bakıyorsun ki? Ben basım yayın mezunuyum az çok bu işlerin içindeyim, netten arıyosan fiyat aralıkları bu şekilde ancak toplu baskılarda ucuz baskı yapabiliyorlar oda aynı kalıp kullanıldığı için ofset vb. baskı türlerinde
-
matbuuu da sıkıntı çekmezsiniz, ucuz etin yahnisi olayına dönmesine gerek yok olayların. Bence biraz yüksek olsun böyle sağlam firma olsun.
Adamlara online yolluyorsunuz 5 dakka sonra arıyor şunu şöyle yapıın böle yapın diye gerekirse kendileri yapıyorlar. Harika bir hizmet matbuuu
Kolay gelsin
-
neden ai gönderiyosun? en yaygın format pdftir.
dijital bastır netten bakma git araştır.
-
haklısız hepinizde aslında sebebi şu
ben zaten matbaada da çalışmıştım 2 hafta
dijital, ofset sublimasyon hepsini orada gördüm. ofset baskıda şöyle yapıyorlardır.
online bastırıp üstüne kar koyup satıyorlardı. online gelen etiketin üstüne kendileri basmış gibi etiket yapıştırıyorlardır
neden dediğimde daha ucuza geliyor dedi. turmatsanla anlaşmalılardı.
bunu bildiğimden diğer yerlerede sormadım açıkçası biraz önyargı oldu heralde bu huyumu pek sevmiyorum.
**
grafikerlik yapmak istiyorum bundan sonra.
ama şunu öğrendim lokanta açacaksan önce mutfakta çalışmalısın. ve grafikerliğin mutfağı matbaa ve baskı bilgisidir.
Kursa gittim ama hiç iş tecrübem yoktu. hangi işe girdiysem. talihsizlik oldu.
tecrübem olmadığı için (hiç hata yapıp bir zarar ettirmedim) ama çıkan grafikerlerine olan tutumları beni olumsuz etkiledi.
**
şirketin birinde ben işe girdiğimde grafikeri işten çıkarıyorlardı. bir hafta onunla çalıştım.
milyarlık zarar ettirmiş.. kumaş baskıydı. yazı renk yanlış mı hepsi çöpe. gözümün önünde kolilerce şapka çanta attılar.
böyle olunca hem işe aldılar beni hemde çok geçmeden aralarında benden yana korku oluşmaya başladı. bu da böyle yaparsa.
hiç tasarım yapmadım ki bir tane görseler. oradan çıktım mecburi.
**
diğer iş yerindede daha farklı olarak matbaaydı orası . grafiker kız işten ayrılıyormuş. adam matbaaya uğramıyordu bile çok tecrübeliydi eleman.
çok şey öğrendim ondan işinin arası öğretmenil yaptı bana. ama kızın gitme günü yaklaştıkça patronda bana tek devredemeyeceğini anladı hiç baskı yapmamışım. işten çıkarmadı ama taşınıyordu dükkan o aralıkta bende kaynadım gibi birşey oldu. gitmedim.
**
Konuyu biraz uzattım ama yaramı deştiniz.
ben iş hayatımı özetledim size. böyle olunca durum bende hırs oluştu.
-
Fikirtakimi.com bir kere çalıştım çok mennum kaldım, ayrıca sahibide tahribattan,
-
nerden ne anlattım kısaca tecrübemi kendim kazanmaya karar verdim.
daha anlatacağım ne traji komik hikayelerim var. belki daha sonra paylaşırım.
başkasının gelip kurtarmasını bekleyen sadece kölelerdir.
birinin iş vermesini beklemek yersiz. bütün matbaalar bizim
online niye diye soruyorsunuz ya işte bu sebeplerden. biraz pahalı ama kafan rahat olsun.
neden ai diye soran vardı. pdf de gönderilirde özellikle bunu istiyorlar.