folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Bilene Basit Gelecek Bir Mysql Sorgusunda Yardım

Bilene Basit Gelecek Bir Mysql Sorgusunda Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo

Arkadaşlar merhaba,

Aşağıda eklediğim tablonun her bir "kim_bakti" sütununa göre 2 farklı son kayıtını almak istiyorum.

Mesela,

2020-08-31 - 21:31:48 - E - detaylar - 0
    2020-08-31 - 21:32:18 - E - kontrol- 0
    2020-08-31 - 21:34:48 - A - detaylar - 1
    2020-08-31 - 21:29:18 - A - kontrol- 0

gibi.

Toplam 5 farklı "kim_bakti" değeri var ve 2 farklı "dosya" değeri var. Ben, hangisinin en son neye hangi tarihte baktığını görebilmek istiyorum.

Teşekkürler.

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

' select top 2 saat,KimBakti,Dosya from #tabloadi order by Saat DESC --saat formatını bilmediğimden direk böyle salladım gitti bi dene istersen 

Clostridium tarafından 31/Ağu/20 23:21 tarihinde düzenlenmiştir

N'oublie pas d'ou tu viens ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo
    Clostridium bunu yazdı

' select top 2 saat,KimBakti,Dosya from #tabloadi order by Saat DESC --saat formatını bilmediğimden direk böyle salladım gitti bi dene istersen 

Hocam bu sorguda son iki kayidi aldigi icin, son iki kayitin dosya sutunundaki deger ayni olma ihtimali doğuyor. Bu yuzden kullanamıyorum bunu. 

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Https
    Https's avatar
    Erkek

select * from tablo where kim_bakti="A" and dosya="kontrol" order by id desc limit 1
    select * from tablo where kim_bakti="A" and dosya="detaylar" order by id desc limit 1

select * from tablo where kim_bakti="B" and dosya="kontrol" order by id desc limit 1
    select * from tablo where kim_bakti="B" and dosya="detaylar" order by id desc limit 1

.

.

ama bunlarda id'ye göre sıralıyor.

...order by 2,3 desc.. şeklindede çalışabilir. Saat ve tarihi sütunlarda uygun veri tipinde tutuyor isen.

Https tarafından 31/Ağu/20 23:48 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Erkek

Valla çalışır mı bilmiyorum, elimde tablo olmadan denemede olmuyor. Kafamdan kuramadın bağıntıyı ama tahminen çoklu group by'a ihtiyacın var.

Aşağıdaki yapıya biraz bak, işine yararsa kendine evirip kullan.

https://stackoverflow.com/questions/2421388/using-group-by-on-multiple-columns

.... tablonu eklersen konuya dosya olarak, yapıp atarım. 

neverland tarafından 31/Ağu/20 23:54 tarihinde düzenlenmiştir

Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo
    neverland bunu yazdı

Valla çalışır mı bilmiyorum, elimde tablo olmadan denemede olmuyor. Kafamdan kuramadın bağıntıyı ama tahminen çoklu group by'a ihtiyacın var.

Aşağıdaki yapıya biraz bak, işine yararsa kendine evirip kullan.

https://stackoverflow.com/questions/2421388/using-group-by-on-multiple-columns

.... tablonu eklersen konuya dosya olarak, yapıp atarım. 

Bu şekilde yaptım hocam. Çok Teşekkür ederim.

...
Toplam Hit: 1614 Toplam Mesaj: 6
mysql sorgu