Bilet Fiyatları Çekmek
-
Merhabalar,
Bu obilet.com biletall.com enuygunbilet.net vb. siteler bilet fiyatlarını nereden çekiyor ?
Bilginiz var mı? Bir türlü bulamadım.
-
butun otobus firmarlari bunu kullaniyo diye biliyorum : http://www.ipektr.com/Default.aspx
uçaklar için de bayi olup xml le fiyat alabileceğin bi firma vardı geçen konuda geçmişti ama unuttum şu an
-
açık api değil hocam. Anlaşmaları var öyle çekiyorlar
-
otobüs için ipek ve etms yazılımları var, dataları direk firmalardan alıyorlar, biletall zaten ipek in. uçak için gds ler var, Biletbank, amadeus gibi.
otobüscülük ile alakalı yardımcı olabilirim. 6-7 senemi o sektörde geçirdim. a'dan-z ye biliorum diyebilirim.
-
@yolbulucu hocam aslında otobüs değiş de olay uçak bileti. Kuzenim bilet acentası da web sitesinden online ödeme sistemi yaptırmak istiyor. Öyle pek parası olan biri değil. O yüzden free şeylere bakıyorum.
@Yigit, bir konuşayım hocam bakalım Turk havayolları ile falan anlaşmaları vardır onlardan alabilirsem entegre edeyim..
@Shuqufe hocam aklımdasın bir problem olursa ensendeyim :P
-
iata ya üye oluyorsun ordan çekiyorsun. Yada iata üyesi bir firma ile anlaşıyorsun onlar api kodladıysa onların üzeinden dönüyorsun. Amedeus üzerinden de alabilirsin ama hepsi özel bunların halka açık free şeyler değil.
Yada tatil.com ( metglobal ) ile anlaşıyorsun onların apisi üzerinden ilerliyorsun bilet kesiyorsun. Ancak bu sistemlerde ödeme karşı tarafa gidiyor yani biletbank yada metglobal ödemeyi kendi sanal poslarından yaptırıyor. Yanlış hatırlamıyorsam araya kendi sanalposunuda ekleyebiliyordun.
Biletbank (petour.com) xml soap yapısı berbat dökümanlarıda aynı şekilde. ticket açıyorsun 3 4 gün bekliyorsun. Geliştirme istiyorsun sallamıyorlar ki benim dönemimde teşekkür aldığımız firma bu ( En çok ciro yu biz yapıyorduk 2012 - 2014 arası)
Şuanda nasıllar bilmem ama eskiden çok çok uzundu. Söylemişiydim bilmem ama dökümanları çok çok eski idi yenilemedilerse. ( destek AT . petour.com ve davut [a-T} petour.com dan onlara ulaşabilirsin. Davut bey hala duruyomu bilmem. Eskiden bunlarla iletişime geçiyorduk
Metglobal de aynı zamanda tatil felanda var.
Kolay gelsin.
Login KISMI :
$soapURL = "http://v4.biletbank.com:xxxx";
$client = new SoapClient($soapURL);
$data = Array ( "Form" => Array ( "Username" => "xxxx", "Password" => "xxxxxx", "ClientName" => "xxx", "ClientIP" => "127.0.0.1"));
$result = $client->Login(Array("request" => $data));
$sessionId = $result->LoginResult->AuthenticationHeader->SessionId;
$SessionToken = $result->LoginResult->AuthenticationHeader->SessionToken;$_SESSION["sesId"] = $sessionId; --> Diğer sayfalarda lazım olacak sorgularda felan filan
$_SESSION["SesToken"] = $SessionToken; Diğer sayfalarda lazım olacak felan filan$segmentbas = array (
array(
"DepartureDay"=> $kalkistarihi,
"Destination" => Array(
"Code" =>$variscode,
"CountryCode" =>$varisCountryCode,
"IsCity" =>$varisIsCity,
"Name" =>$varisname,
),
"Origin" => Array(
"Code" =>$kalkiscode,
"CountryCode" =>$kalkisCountryCode,
"IsCity" =>$kalkisIsCity,
"Name" =>$kalkisname,
),"SequenceNo" => "1",
),
array(
"DepartureDay"=> $donustarihi,
"Destination" => Array(
"Code" =>$kalkiscode,
"CountryCode" =>$kalkisCountryCode,
"IsCity" =>$kalkisIsCity,
"Name" =>$kalkisname,
),
"Origin" => Array(
"Code" =>$variscode,
"CountryCode" =>$varisCountryCode,
"IsCity" =>$varisIsCity,
"Name" =>$varisname,
),"SequenceNo" => "2",
),
);
$istekyap = Array ( "Form" => Array ("FlightType" => $bunedir,
"Options" => array(
"FlightClass"=>"Economy",
"IfBusinessClassPrefered"=>false,
"IfDirectFlightsOnly"=>false,
"IfFlexibleDates"=>false,
"IfInternalNegotiatedFaresOnly"=>true,
"IfRefundablesOnly"=>false,
"IfThyMiles"=>false,
"IsDomestic"=>false,
),
"PaxItems" => $kisilistesiolustur,
"Segments" => $segmentbas,),
"AuthenticationHeader" => Array ( "SessionId" => $sessionId,"SessionToken" => $SessionToken )
);
$veri = $client->AirSearch(Array("request" => $istekyap));
$json = json_encode($veri);
$data = json_decode($json, true);Bursan sonra döküm geliyor işliyorsun felan filan.. Ama dökümanları eskiydi ben baya uğraşmıştım. Adamlar sistemden bir çok şeyi değiştirmiş ama dökümanları yenilememişti.
Mesela son işlemde bilet alırken diyorki random bir sayı üretin kendinizde kaydedin ve bize yollayın. Ok 14 haneli random sayı ürettim lan her şey ok ama sıkıntı çıkıyor hata veriyor sistem ve hatanın ne olduğunu söylemiyor. 3 hafta sonra döndüler dedilerki max. 10 hane gönderebilirsin. Baştan yazsana dökümana 3 hafta denemediğim etmediğim şey kalmamıştı.
Erdem tarafından 07/Eki/19 13:08 tarihinde düzenlenmiştir -
istenilen adresler icin api yazabilir sanki?
third party servislere para dokmeden...
-
@end , hocam aklıma geldi de. Script'in patlama ihtimali var UI değişir bir şey olur Anlaşılır vs vs .. Sonra ceza falan uğraşmayalım.
@Erdem bir bakim abi, seni rahatsız ederim:D