folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilgi Yönetimi

Bilgi Yönetimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

Bir fabrikada mühendis olarak çalışırken işinden ayrılan ve danışman olarak çalışmaya devam eden bir kişinin hikayesi ;

İşinden ayrıldıktan bir sene sonra yönetim tarafından bir makinayı tamir etmek üzere tekrar fabrikaya çağrılan danışmanın başından geçenlerin hikayesi şöyledir; Fabrikada kendisine yöneticilik yapan şahıs,kendisine meraklı bakışlarla bakmakta ve bozulan makinayı kendisinin nasıl tamir edeceğini izlemektedir.Danışman bozulan makinaya bakar,kafasını kaşır ve makinaya farklı açılardan bakar,inceler,birkaç dakika düşünür.Daha sonra kenarda duran küçük bir çekici alarak bir noktaya birkaç kere hafifçe vurur.Birdenbire makina yaşama döner,ışıkları yanar ve çalışmaya başlar.Danışman,fatura bedeli olarak 1000 dolar ister.Yönetici buna kızar ve faturanın dökümünü yap der.Uzman kişi eline kalemi alır ve faturaya şunları yazar."Makinaya çekiç ile vurmak 1 Dolar,nereye vurulacağını bilmek 999 Dolar"der.

Bu hikaye artık beyin veya bilgi gücünün yönetim açısından ne kadar önemli olduğunu göstermek açısından büyük önem taşır.

- Alıntı değil , kitaptan yazarak aktardım.. -

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
Toplam Hit: 622 Toplam Mesaj: 1