Bilgisayar Açılmama Sorunu
-
arkadaşlar bence büyük ihtimalle sorun power ile ilgili ama bide size danışayım dedim, bir arkadaşın bilgisayarı, güç düğmesine basıyoruz ancak sadece 1 sn belki o kadar da değil bir ışık yanıyo işlemci fanı bir anlık dönüyor ancak bilgisayar açılmıyor. Yani elektrik bir anlık geliyor ondan sonra yok, ayrıca tekrar açmayı denediğimizde hiçbir hareket yok. Ancak fişi çekip tekrar taktığımızda yeniden böyle bir anlık elektrik gelip gidiyor ancak açılmıyor, sizce sorun nedir?
-
woltaj düşük geliyordur
-
yakupcemil bunu yazdı:
-----------------------------
woltaj düşük geliyordur
-----------------------------aynen, yeni fan mı eklediniz donanım mı eklediniz?
-
poweri değiştir kaliteli bişey tak sorun düzelir
-
kısa devre olabilir. bağlantıları kontrol edin. psu yu donanıma bağlamadan dışarda çalıştırın, yeterli gerilimi verebiliyor mu bakın.
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------kısa devre olabilir. bağlantıları kontrol edin. psu yu donanıma bağlamadan dışarda çalıştırın, yeterli gerilimi verebiliyor mu bakın.
-----------------------------
hocam bu dediğini nasıl yapıcaz ya bunun için ampermetre gerekmezmi, bunu öğrenmenin daha kolay bir yolu yokmudur acaba? voltaj açısından bir sorun olduğunu sanmıyorum diğer cihazlar hiçbir sorun olmadan çalışıyor çünkü. -
anakarta da problem olabilir. güç kaynağından çıkan kabloyu anakartan çıkar bir daha tak
-
diğer cihazlar dediğin?
ölçmek için dandik bir voltmetre işini görür. kısa devre dememin sebebi kısa devre koruması gibi davranması psu nun, sonradan eklediğin fan kıl tüy varsa sök onu öyle açmayı dene
-
power değiş düzelir
Toplam Hit: 1132 Toplam Mesaj: 9
