Bilgisayar Arızaları Ve Çözümleri.. Yardım !
-
Müritler başlıktada olduğu gibi hoca ödev verdi..Konu "Bilgisayar arızaları ve çözümleri".
Örnek : Pc durduk yere reset atması..
Çözüm : Cpu temizleme.. gibi :DHangi parça olursa olsun bildiklerinizi lütfen yazın..
Ben biliyorum baya fakat sizin bildiklerinizle birsürü kaynak olur ve notum yükselir :)
-
şu olabilir mi
soru: anakart yanması.
çözüm :yeni bi tane anakart alma.
cok mu basit oldu :)
-
Pc nin Durduk Yere Reset Atması: Cok güzel bir soru :P
ehehue Sorun Power Suply Cacik Olmustur.) ve makınanın reset atmasına neden olur.)
sen sor ben cevaplyım ehuehuehu::D -
Ciddi bi konuda testis geçionuz be :|
-
Pc nin Reset Atma problemi Aşırı güçdenPower Subly olabilir Fanların duzgun Calısmaması olabilir. Çözüm için Power Subly değişimi yapılabilir. Fanların Kontrol Edilmesi Şarttır.
Cpu soğutucusu ile Fanların arasında ki Tozlardan Dolayı Pc Aniden Kapanabilir. Çözüm için kompresör ile hava tutularak Temizlenmesi gerekir.
Pc aniden mavi ekrana düşüyorsa. Çözüm için ilk önce Ram veya Ram lerin Yerlerinin değiştirlmesi en çözümsel yoldur.
Ethernet kartın manuel ip verdiğinde Çalışıyor Gözüküyor fakat internete veya networkde herhangi bir yere ulaşamıyorsan. Ya Dhcp Serverin Calısmıyordur ya Networkdeki Diğer makina ve veya modemle Aynı ip blogunda değilsindir. Yada ethenert kartın arızalıdır.
Ekran goruntulerin mesela bir Webbrowser açdıgında Sayfayı aşşağı yukarı yapdıgında donuk Donuk geliyorsa Guncel Driver yukleyerek çözebilirsin.
Bilgisayar Aniden Donuyor ise çok Fazla Sebebi Vardır Ram Veya Ramleri Söküp ayrı Slotlara TakmaLısın Hdd Duzenli calısmıyor Olabilir Kafa atıyorsa tık tık Diye hiç duyulmamış ses Cıkartıyor Olabilir Değiştirmen Lazım. Herhangi Bir Kartta yada Driverinde Problem Yaşaıyor olabilirsin Hepsini Teker teker Sökerek açmayı denemeLisin. IDE kablolarında Yada Sata Kablolarında Yada SCSI Kablolarında Problem Olabilir.
Cd Yada Dvd okuyucu veya Yazıcının Kapağı açılmıyorsa bir Ataç ataçlıkdan Bozulup tel haline Getirdikden Sonra Cd yada Dvd okuyucu Yada Yazıcının Kapağının Altındaki ince nokta kadar delikden içeri Sokarak açabilirsin.
Dahada gider boyle :)
-
İnsanlar bazen yanlış işler yaparlar. Yanlışını düzeltmesi için uyarıda bulunursun ama onlar hâlâ devam ediyorlarsa ne yaparsın? Tabi ki şiddete başvurursun. Bilgisayarlar da aynen böyle işler. Yapması gerektiği işi yapmayan bilgisayarlara orta sertlikte bi yumruk vurursan düzelebilir. Mesela CD-Rom'u açmak istiyorsun ama açılmıyor, sağda solda iğne, ataç vb ince ve sert obje de yok. O zaman ne yapıcan? Vur kafasına açılsın :)