Bilgisayar Çöktü Acil Yardım
-
Arkadaşlar,
Benim emektar hakkın rahmetine mi kavuştu acaba bilemiyorum. Size fotolarını göstereyim. Çöktüyse geri kurulumu nasıl yaparım?

Bu da BIOS görüntüsü. C ve D diye iki disim vardı. Artık D sürücüsünü göremiyorum. Herşey de onda kayıtlı amk. Birde 10 GB'lık alanım vardı onda da Ubuntu kuruluydu.
Ne yapacağım biriniz fikir verin. Hatunun blenderından yazıyorum.
-
Gecmis olsun, biraz op sev, onun disinda fikrim yok. Up falan.
-
hocam sadece windows çökmüş c haricinde ki disk bölümleri sağlamdır merak etme c ye normal bir win kur d geri gelir ama ubuntu hakkında birşey diyemem tabi windows da disk şifreleme yapmadıysan sorun olmaz.
-
win 7 basılmış usb veya dvd tedarik et. Bilgisayar onarmayı seç, yeniden başlat.
İşe yaramazsa tekrar onarım kısmına gel, orada komut istemi diye kısım var onunla cmd yi aç aşağıdaki komutları çalıştır.
- cd boot
- bootrec /FixMbr
- bootrec /FixBoot
- bootrec /RebuildBcd
furkan5816 tarafından 26/Şub/14 15:23 tarihinde düzenlenmiştir -
furkan5816 bunu yazdı
win 7 basılmış usb veya dvd tedarik et. Bilgisayar onarmayı seç, yeniden başlat.
İşe yaramazsa tekrar onarım kısmına gel, orada komut istemi diye kısım var onunla cmd yi aç aşağıdaki komutları çalıştır.
- cd boot
- bootrec /FixMbr
- bootrec /FixBoot
- bootrec /RebuildBcd
aynen.
buyuk ihtimal onarma yeterli olucaktir
-
Dün bende 8.1 denemek için format attım. Driver sorunu yüzünden 7 kurdum yeniden. Windows kullanmıyorum zaten niye format attıysam. Sonra baktım aynı şekilde d sürücüsü ve linux sürücüm uçtu. Gparted live ile hiç birşey olmamış gibi hem linux hemde d sürücüsünü kurtardım. Live lubuntu ile grubu yeniden yükledim. 8.1 denemek 4-5 saat sürdü.
-
Usb den calisan win7 var onu indir flash bellege yazdir flashi bootla acildiktan sonra verilerini yedrkle bas temiz bi format hayirli olsun senin sikinti windows kurulurken 100mb lik boot bolumu olusturur orasi yalan olmus ondan calismiyor. Sorunun bu cozum bulmak sana kaldi bak cozemessen ekle skypeden gec bi pc basina bi flash bellekle beraber yardimci olayim.
Usb win 7 linkini birazdan eklerim bura.
http://tahribat.com/Forum-Usb-Den-Boot-Edilebilen-Veri-Kurtarma-Programi-181540/2/#2200373
ayhun tarafından 26/Şub/14 17:02 tarihinde düzenlenmiştir -
Sorun yok hocam :
0x656e tarafından 26/Şub/14 17:01 tarihinde düzenlenmiştir
http://www.chip.com.tr/blog/turhill/windows-7-bootmgr-sorunu-cozumu_7682.html
benimde çokca başıma gelir