folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayar Donma Ve Geç Açılma Sorunu

Bilgisayar Donma Ve Geç Açılma Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Bundan 3-4 hafta önce bilgisayarımda yavaş yavaş kasmalar başladı.Daha sonra sesler ara sıra takılmaya başladı,sonra kasmalar 5-10 saniyelik donmaya dönüştü sonra bilgisayarı baştan başlattığımda windows un dolma ekranını geçmesi 30-40 saniye arası uzadı ve en sonunda hiç açılmadı kaldı öyle.Bilgisayarcıya götürdüm hard disk ile ilgili problem olduğunu yapıldığını söylediler.

Bilgisayar aldım 2-3 haftadır rahat sorunsuz kullanıyorum.Ama bu belirtiler tekrar çıkmaya başladı ve biliyorum 2-3 gün sonra tekrar açılmaz hala gelicek...

Bunu tam olarak neyden yapar, ne yapmam lazım ?

Bilgisayarımın Özellikleri ;

İşletim sistemi : Microsoft Windows XP Professional

İşlemci : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz (2 CPUs)

Bellek : 1024 MB Ram

Ekran Kartı : ATI RADEON HD 4350

Ses Kartı : Realtek High Definition Audio

Harddisk : 120 GB

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

deiştir hdd yi düzelsin sorun olmadı ramlara bak ramda sorun olabilir

Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Advanced System Care Pro indir kur pc'ni temizlesin bir..

key..

Name: awc3@iobit.com
    Serial: 0AB1-12DE-1CA9-A3D2

modemi kapatıp aktivasyon yap..

adam akıllı bir antivirus bul temizle pc yi..

olmadı bir format at..

tabi eğer sorun bilgisayarının bir parçasında felan değilse..

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

angelofhope bunu yazdı:
    -----------------------------

Advanced System Care Pro indir kur pc'ni temizlesin bir..

key..

Name: awc3@iobit.com
    Serial: 0AB1-12DE-1CA9-A3D2

modemi kapatıp aktivasyon yap..

adam akıllı bir antivirus bul temizle pc yi..

olmadı bir format at..

tabi eğer sorun bilgisayarının bir parçasında felan değilse..

Yok hocam sorun yazılımsal değil donanımsal..

Format atınca bilgisayar hepten bitkisel hayata giriyor.Bu sefer olanda açılmıyor.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

donanım uyuşmazlığı olabilir tüm kartları kabloları sök yeniden tak hocam kasanın tozuna falan bak mümkünse komprosör makinesiyle temizle.. aynı devam ederse maxtor maxblast programıyla hardiski full fabrika ayarlarına dönüştür bakalım düzelecekmi..

Not: harddiskteki bilgilerini yedekle bölünmüş olsa dahi herşey silinir ve bu silinme süresi 8-10 saatten fazla sürebilir.. maxtor programının kendisiyle yap bazıları acronis, hiren's ile olanlar var..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Erkek

essan bunu yazdı:

donanım uyuşmazlığı olabilir tüm kartları kabloları sök yeniden tak hocam kasanın tozuna falan bak mümkünse komprosör makinesiyle temizle.. aynı devam ederse maxtor maxblast programıyla hardiski full fabrika ayarlarına dönüştür bakalım düzelecekmi..

Not: harddiskteki bilgilerini yedekle bölünmüş olsa dahi herşey silinir ve bu silinme süresi 8-10 saatten fazla sürebilir.. maxtor programının kendisiyle yap bazıları acronis, hiren's ile olanlar var..

Not'a not:bu işlemi yaparken elektrik kesintisi durumunda hdd tamamen kullanılamaz duruma düşebilir.

Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

yanak bunu yazdı:

essan bunu yazdı:

Not'a not:bu işlemi yaparken elektrik kesintisi durumunda hdd tamamen kullanılamaz duruma düşebilir.

edaşa dua etsin :) yada güç kaynağı bağlasın.. kesinti olmaz umarım geceden sabaha bıraksa iyi olur..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VagaTroy
    VagaTroy's avatar
    Erkek

adam belki keklemiştir seni =) bi format çekmiş vermiştir. virüs tekrar bulaşmıştır :D

#karipçin
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gozkopat
    gozkopat's avatar
    Erkek

işlemci silikonuna bak derım azalmıs bıtmıs olabılır.

Kalite, kimse size bakmıyorken doğru olanı yapmaktır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

essan bunu yazdı:

Bunu denemiştim.Tekrar yaptım.Bunu yaptıktan sonra 5-6 gün sorunsuz gidiyor daha sonra tekrar yazdığım belirtiler çıkıyor.

Toplam Hit: 2232 Toplam Mesaj: 10