Bilgisayar Donma Ve Geç Açılma Sorunu
-
Bundan 3-4 hafta önce bilgisayarımda yavaş yavaş kasmalar başladı.Daha sonra sesler ara sıra takılmaya başladı,sonra kasmalar 5-10 saniyelik donmaya dönüştü sonra bilgisayarı baştan başlattığımda windows un dolma ekranını geçmesi 30-40 saniye arası uzadı ve en sonunda hiç açılmadı kaldı öyle.Bilgisayarcıya götürdüm hard disk ile ilgili problem olduğunu yapıldığını söylediler.
Bilgisayar aldım 2-3 haftadır rahat sorunsuz kullanıyorum.Ama bu belirtiler tekrar çıkmaya başladı ve biliyorum 2-3 gün sonra tekrar açılmaz hala gelicek...
Bunu tam olarak neyden yapar, ne yapmam lazım ?
Bilgisayarımın Özellikleri ;
İşletim sistemi : Microsoft Windows XP Professional
İşlemci : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz (2 CPUs)
Bellek : 1024 MB Ram
Ekran Kartı : ATI RADEON HD 4350
Ses Kartı : Realtek High Definition Audio
Harddisk : 120 GB
-
deiştir hdd yi düzelsin sorun olmadı ramlara bak ramda sorun olabilir
-
Advanced System Care Pro indir kur pc'ni temizlesin bir..
key..
Name: awc3@iobit.com
Serial: 0AB1-12DE-1CA9-A3D2modemi kapatıp aktivasyon yap..
adam akıllı bir antivirus bul temizle pc yi..
olmadı bir format at..
tabi eğer sorun bilgisayarının bir parçasında felan değilse..
-
angelofhope bunu yazdı:
-----------------------------
Advanced System Care Pro indir kur pc'ni temizlesin bir..
key..
Name: awc3@iobit.com
Serial: 0AB1-12DE-1CA9-A3D2modemi kapatıp aktivasyon yap..
adam akıllı bir antivirus bul temizle pc yi..
olmadı bir format at..
tabi eğer sorun bilgisayarının bir parçasında felan değilse..
-----------------------------Yok hocam sorun yazılımsal değil donanımsal..
Format atınca bilgisayar hepten bitkisel hayata giriyor.Bu sefer olanda açılmıyor.
-
donanım uyuşmazlığı olabilir tüm kartları kabloları sök yeniden tak hocam kasanın tozuna falan bak mümkünse komprosör makinesiyle temizle.. aynı devam ederse maxtor maxblast programıyla hardiski full fabrika ayarlarına dönüştür bakalım düzelecekmi..
Not: harddiskteki bilgilerini yedekle bölünmüş olsa dahi herşey silinir ve bu silinme süresi 8-10 saatten fazla sürebilir.. maxtor programının kendisiyle yap bazıları acronis, hiren's ile olanlar var..
-
essan bunu yazdı:
donanım uyuşmazlığı olabilir tüm kartları kabloları sök yeniden tak hocam kasanın tozuna falan bak mümkünse komprosör makinesiyle temizle.. aynı devam ederse maxtor maxblast programıyla hardiski full fabrika ayarlarına dönüştür bakalım düzelecekmi..
Not: harddiskteki bilgilerini yedekle bölünmüş olsa dahi herşey silinir ve bu silinme süresi 8-10 saatten fazla sürebilir.. maxtor programının kendisiyle yap bazıları acronis, hiren's ile olanlar var..
Not'a not:bu işlemi yaparken elektrik kesintisi durumunda hdd tamamen kullanılamaz duruma düşebilir. -
yanak bunu yazdı:
essan bunu yazdı:
Not'a not:bu işlemi yaparken elektrik kesintisi durumunda hdd tamamen kullanılamaz duruma düşebilir.
-----------------------------edaşa dua etsin :) yada güç kaynağı bağlasın.. kesinti olmaz umarım geceden sabaha bıraksa iyi olur..
-
adam belki keklemiştir seni =) bi format çekmiş vermiştir. virüs tekrar bulaşmıştır :D
-
işlemci silikonuna bak derım azalmıs bıtmıs olabılır.
-
essan bunu yazdı:
-----------------------------donanım uyuşmazlığı olabilir tüm kartları kabloları sök yeniden tak hocam kasanın tozuna falan bak mümkünse komprosör makinesiyle temizle.. aynı devam ederse maxtor maxblast programıyla hardiski full fabrika ayarlarına dönüştür bakalım düzelecekmi..
-----------------------------Bunu denemiştim.Tekrar yaptım.Bunu yaptıktan sonra 5-6 gün sorunsuz gidiyor daha sonra tekrar yazdığım belirtiler çıkıyor.