Bilgisayar Elektrik Tüketimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    casey
    casey's avatar
    Erkek

Core 2 Duo 3.20 ghz 2gb ram 20"Lcd var ekran kartı on board bu bilgisayar 7/24 açık kalsa yaklaşık ne kadar elektrik faturası gelir bugun cok kafama takıldı sizinle paylaşmak istedim. Tahmini olarak ne yakar?

Zamanı durduramazsın.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam o iş öyle olmaz.

Sen kasandaki power supply kaç wattlık monitörün adaptörünün volt ve amper değerlerini yaz ona göre bişeyler çıkartırız.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    casey
    casey's avatar
    Erkek

Ekran 40W pcu 400W ama ekran günün 12 saati açık 12 saati kapalı ortalama

Zamanı durduramazsın.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam kaba bi hesapla tabi güç kaynağını tam kullandığını varsayıyorum çünkü işlemcinin anakartın güç tüketim değerleri de bu konuda etkendir, monitörün de 12 saat açık kalacağını düşünürsek ham olarak günlük 1.5-2tl falan harcar. Tabi bunda vergiler yok sadece birim fiyatı üzerinden hesapladım.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    casey
    casey's avatar
    Erkek

eyvallah hocam. saolasın

Zamanı durduramazsın.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

24*400 + 12*40 = 9600 + 480 = 10800wh = 10.8 kwh

1 kwh enerjide 15 kuruş felan sanırım 

buradan günlük 1.5 lira ayda 45 lira çıkıyor

ortalama bir hesapla :D

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

wert bunu yazdı:
    -----------------------------

24*400 + 12*40 = 9600 + 480 = 10800wh = 10.8 kwh

1 kwh enerjide 15 kuruş felan sanırım 

buradan günlük 1.5 lira ayda 45 lira çıkıyor

ortalama bir hesapla :D

-----------------------------

24*400Watt ama bu 400Watt,lık powersupply 24 saat boyunca hep 400Watt vermez bence hesapta bi hata var ?

Toplam Hit: 1530 Toplam Mesaj: 7