Bilgisayar İçin Gerekli Prog.
-
Arkadaşlar hani formattan sonra olmazsa olmaz kullandığımız programlar vardır bilgisayar temizliği gibi
örneğin ccleaner olmazsa olmaz benim için
arada bilgisayarda boş duran gereksiz gibi önerdiğiniz programlar varmı temizlik kategorisinde ?
Diğer programlar olarak combofix hijackthis hani haftada bir temizleyeyim virus felan girdiyse alsın gitsin dediğiniz programlar ?
Birde antivirüs değilde arkaplanda çalışıp pcyi korusun dediğiniz örneğin malwarebytes - anti exploit gibi programlar varsa önerirmisiniz ?
-------------------
Temizlik için: Ccleaner kullanılırım
Virüs tarama haftada 1 yaparım : Combofix - Junkware Removal Tool - HiJackThis - Trojan Remover
Arkaplanda çalışsın: Malwarebytes - Anti Exploit
-
Her zaman Sanal makinadan hallederim tüm işlerimi KOD yazarken ana makina Araştırmalar sanal makinada ... Indirmelerdede aynı şekilde. Program gerekli ise atarım ana makinaya. Şuan Pc ye 1 senedir format atmadım hala fabrikadan çıkmış gibi hayvancık :D
-
windows 10 kullanıyorsan uğraşma böyle şeylerle tarihe karıştı artık vakit kaybından başka birşey değil.
antivirüs olarak fantazi arıyorsan aşağıdaki antivirüsü kurcala derim.
ayarlardan bulunan virüsleri karantinaya al seçeneğini etkinleştirmeyi unutma. yoksa sadece bulup uyarı verir.
üstüne aşagıdakini kuruyorsun. gerçeek zamanlı koruma özelliği aktif oluyor.
https://sourceforge.net/projects/clamsentinel/
-
R-Wipe & Clean sanırım olmazsa olmazım. Startup ayarı çekiyorum ve o ara gereksiz ne kadar dosya varsa siliyor işte temp, prefetch, sistem logları vs. ve böylelikle pc ilk günkü gibi oluyor daima. :) Gerçekten muhteşem bir program.
https://www.privacyware.com/personal_firewall.html
İkinci olarak PrivateFirewall. Özellikle çalışan uygulamaları durdurup izin verme seçeneği sunması Antivirüs kullanmamanız için ideal. Zaten Antivirüs vs. kullanmıyorum ve bu program muhteşem bir koruma sağlıyor bana. :)
KeyScrambler de bir güvenlik programı ki kurcalarsanız görürsünüz zaten, on numero!
http://tr.oldversion.com/windows/utorrent-1-8-3
uTorrent 1.8.3 yani söylemeye gerek yok.
http://www.adobe.com/tr/products/photoshop.html
Adobe Photoshop
Bittorrent Sync ki yeni adıyla Resilio Sync. Bunun da eski versiyonunu kullanmaktayım.
Sandboxie ise çokça keygen, patch vs. kullandığım için azıcık da reverse engineering ile uğraştığım için mecburen kullanıyorum. Antivirüs kullanmamamdan da ötürü bu program biraz koruma sağlıyor.
http://www.sumatrapdfreader.org/free-pdf-reader.html
En iyi PDF okuyucusudur bence. Hızlı ve temel işlevleri sunuyor, başka da birşey istemem. Bana hızlı olsun yeter.
http://www.gezginler.net/indir/unlocker.html
Bazı zamanlarda silinmeyen dosyalar için bu aracı kullanıyorum. Gezginler'den çekebilirsin.
http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html
Revo Uninstaller ise yine olmazsa olmazım. Ayrıca sunmuş olduğu bazı araçlar da bana cazip geliyor. Mesela AutoRun'a kolayca erişmem gibi.
MP3'lerimin düzgün olmasına özen gösteririm. Her etiketi nizami olup cover'lar eklenmeli yani o konuda huyluyum ve bence en pratik ve güzel program MP3Tag.
İşte geriye kalan IDMan, WinRAR gibi şeyleri de söylemeye gerek yok sanırım.
Caliber tarafından 10/Tem/16 14:03 tarihinde düzenlenmiştir -
Baidu antivirüs fena değil. Flash disk taraması, chrome gibi tarayıcılarda dosya indiği anda tarama vs. gibi özellikleri çekici. Ücretsiz, bulut tabanlı. Birkaç aydır sıkıntısını görmedim.
Onun dışında şüpheli yazılımlar için en garanti yol virtual machine oluşturmak ya da daha ufak çaplı yazılımlar için sandboxie kullanmak.
Zırt pırt ccleaner, advanced syscare gibi yazılımları kullanmanın ben pek faydasının olduğunu düşünmüyorum. Açıkçası hep eski sistemlerle çalışan birisi olarak bence bu yazılımlardan sonra bilgisayar ekstra yavaşlıyor. Bir nevi cache gibi düşün. Sistemde birikim olduğunda sanıyorum ki kaynaklara erişirken mevcut olduklarından daha hızlı çalışıyorlar. Diğer türlü eksik gedik olduğunda sistem tekrardan dosya oluşturup loglama ile vs. uğraşıyor ve bu da ekstra performans kaybı yaşatıyor.
Gizliliği sağlamak için bleachbit kullanabilirsin. Daha derin temizlik yapar. Dediğim gibi ihtiyaç dahilinde kullanılması taraftarıyım.
Sisteme virüs sokmamak temizlemekten daha önemli. O virüs bir defa girdi mi o sistemden hayır gelmez. Çok virüs girecek şekilde sistem kullanıyorsan da virtual machine kullanımına özen göstermek lazım.
Austen tarafından 10/Tem/16 14:00 tarihinde düzenlenmiştir -
Lisanssız uygulama kullanmamaya ve büyük uygulamalardan kaçınmaya çalışıyorum. Netbookta kurulu programlar şöyle:
1. LibreOffice: MS Office alternatifi
2. 7zip: Winrar yerine
3. VLC Media Player ve Media Player Classic: WMP yerine
4. Firefox: IE yüklü değil.
5. CrystalDiskInfo: Disk sıkıntılı, ara ara kontrol etmem gerekiyor.
6. SharpDevelop: .NET'im geldiği zaman kullanıyorum. VS alternatifi.
7. Notepad++: Olmazsa olmaz
8. Filezilla: FTP ve sFTP lazım oluyor.
9. Putty: SSH için.
10. Chromium: Uzak masaüstü bağlantısı için kullanıyorum. Teamviewer ve Ammy'nin ücretsiz lisansı bana uymuyor.
11. Bochs: Vmware ve virtualbox alternatifi olarak kullanıyorum.
Genel olarak: Clamwin, Zemana antilogger ve comodo is (gerçek zamanlı koruma kapalı) duruyor. Sandbox'ı comodo üstünden kullanıyorum. Arada hijackthis, malwarebytes anti rootkit ile tarama yapıyorum. İşkillenirsem de combofix çalıştırıyorum. Aşağı yukarı 5 senedir virüs, worm, trojan ile başım derde girmedi hiç.
-
Teşekkürler yorumlarınız için 10 tanesini indirdim :D
-
i.i reklam dolu unistaller ile uğraşma
http://klocmansoftware.weebly.com/
şu linkteki açık kaynak yazılımı indir de kaldrıma yönetcisi gör. korkuç birşey.
kendi kendini kaldırması için buton koymuşlar :)
ne varsa acık kaynakta var
-
zalimadam bunu yazdı
i.i reklam dolu unistaller ile uğraşma
http://klocmansoftware.weebly.com/
şu linkteki açık kaynak yazılımı indir de kaldrıma yönetcisi gör. korkuç birşey.
kendi kendini kaldırması için buton koymuşlar :)
ne varsa acık kaynakta var
Süper bişeymiş yahu! Ancak açılışı birazcık geç kalıyor gibi.
