Bilgisayar Lcd Monitör Ses Aktarım Sorunu
-
Leptop u hdmı kablo ile lcd tv ye bağladım. windows+p ile ekranı genişlet yapıp. tv ye internetten film açtım bende bir yandan bilgisayarın ekranından işlerimi hallediyorum cod yazıyorum vs. vs. buraya kadar sorun yok.
elimdeki proje bitti geçen crysis konusundan aklıma takılmıştı dedim crysis oynayayım. ses sorunu oldu. ya filmin yada oyunun sesini tercih etmem gerek ikisi olmazmı diye araştırdım. olmaz iki ses kartı gerek dediler. Fakat geçen gün nasıl olduysa şöyle birşey oldu. televizyonda film açıkken filmin sesi bilgisayardan geldi. aynı anda oyun sesleride tv den geliyordu. yani aslında mümkün olan birşeymiş fakat sesler ters geliyor. bunu düzeltek için baya bir denetim masasını kurcaladım bulamadım biri yardım edebilirmi.
bilgisayar
http://www.toshibatr.com/ProductDetail.aspx?ProductID=558
ekran kartı
AMD Radeon™ HD 7610M Graphics / Bellek kapasitesi : 1,024 MB ayrılmış VRAM / HyperMemory™ teknolojisi ile sistem belleği kullanılarak video belleği genişletilebilir: Yüklü 4 GB sistem belleği ile en fazla 2,799 MB a, 8 GB sistem belleği ile en fazla 4,847 MB a kadar yükselebilir (önceden yüklenmiş 64 bit işletim sistemiyle birlikte) / Bellek türü : DDR3 Video RAM / Bağlı veri yolu : PCI Express®
-
Hocam 2 ses kartı falan diyen saçmalamış. HDMI bağlantısı hem ses hem de görüntü aktarımı yapar. Denetim masası altında ses denetiminde kayıttan yürütme aygıtı olarak lcd ye bağladığında televizyonun gözükmesi gerekir. Ona sağ tıklayıp varsayılan aygıt olarak ata otomatik ses lcd ye aktarılır. Eğer olmazsa aynı tarz ayarları ekran kartının kontrol paneli yazılımından ara.
-
Evet hocam sorun şurda hangi cihazı varsayılan yaparsam iki seste ondan geliyor. İşte birkez ayrı gelgi. Ondada ses ilk mesajımda anlattıgım gibi ters oldu.