Bilgisayar Mimarisi Dersi Görmüş Olan Varmı ?
-
Bilgisisayar Mimarisi hakkında bilgi edinmem gerekiyor.
-
Sorunu yazarsan cevap verebiliriz.
-
Dersin amacını tam olarak ne olduğunu anlayamıyorum sorun bu:)
-
Önerilebilecek bir kaynak varsa çok sevinirim.Bazı ders notları buldum fakat yetersiz kaldı.
-
Ben farklı bir isimle gördüm ama içerik aynıdır.Bellek yönetimini,toplama devrelerini,komut cevrimini ve Girdi çıktı yapılarının nasıl çalıştıgını görüceksin.
Kısacana bir bilgisayar nedir nasıl çalışır.
-
Önerebileceğin bir kaynak yada elinde olan ders notları varmı hacım ?
-
-
Hocam dersin amacı bilgisayarın 5 temel yapı bileşeni olan : Bellek Denetim Giriş Çıkış ve Veri yolu öğelerinin birlikte nasıl calıstıklarını anlayabilmek. Biz MIPS işlemcisi üzerinden giderek çalıştık. Bu buyrukların kaç çevrimde tamamlandığı çevrim sıklığının başarıma etkisi gibi ince ince detaylar var. Kaynak olarak oergin.etu.edu.tr/yedek adresini önerebilirim. -Tabi eğer tobb etülüysen bunu zaten biliyor olacaksın :) - Burada slaytları bulabilirsin. Bir de e-kitabı var elimde, tabi ki türkçe değil. Eğer istersen onu da uplayabilirim. Spesifik noktalarda soruların olursa da cevaplamaya çalışırım.
-
deathmaster bunu yazdı:
-----------------------------Hocam dersin amacı bilgisayarın 5 temel yapı bileşeni olan : Bellek Denetim Giriş Çıkış ve Veri yolu öğelerinin birlikte nasıl calıstıklarını anlayabilmek. Biz MIPS işlemcisi üzerinden giderek çalıştık. Bu buyrukların kaç çevrimde tamamlandığı çevrim sıklığının başarıma etkisi gibi ince ince detaylar var. Kaynak olarak oergin.etu.edu.tr/yedek adresini önerebilirim. -Tabi eğer tobb etülüysen bunu zaten biliyor olacaksın :) - Burada slaytları bulabilirsin. Bir de e-kitabı var elimde, tabi ki türkçe değil. Eğer istersen onu da uplayabilirim. Spesifik noktalarda soruların olursa da cevaplamaya çalışırım.
-----------------------------e-kitabı'da up'layabilirsen çok sevinirim.Çok teşekkür ederim bu arada herkese.
-
E-kitabı ben de merak ettim. Okulda gördüklerimizin derin haline benziyor.