Bilgisayar Mühendisi Olmak İsteyenler [Bilgisayar Mühendisliği SSS]
-
Henüz tercihler yapılmamışken, hatta sınavlar bile tamamlanmamışken bu mesleği isteyenler bu yazıyı okusunlar, illa ki kafalarındaki en az birkaç soruya cevap bulacaklardır. Biz bilinçsiz girdik yola, bari siz istediğiniz yolda yürüyün diyerekten:
-
ODTU olmazsa hacettepe bil. İns kazanirimda biter bu cile. Offf offf.. Kazandktan sonra bolumun canini okuyacam anasini satayim.
-
whopper bunu yazdı:
-----------------------------
ODTU olmazsa hacettepe bil. İns kazanirimda biter bu cile. Offf offf.. Kazandktan sonra bolumun canini okuyacam anasini satayim.
-----------------------------herkesin gonlunde bi odtü yatar hacı. Ben istemiyom ama :D gözüm okadar yükseklerde değil atılım üni yüzde 50 kazanıyım yeter:D
-
Odtude oryantasyonda yazan "oryantasyonda ogrenciler iki gruba ayrilacak: muhendislik ogrencileri ve diger fakulte ogrencileri" yazisindan sonra: "Eğer başka bir meslek (özellikle Sosyal Bilimlerde veya Fen bilimlerinde) sizi çok daha fazla cezbediyorsa, bu durumda ciddi bir probleminiz var demektir."yazisi da cok hosuma gitti (:
-
biz kazandık hazırlığı geçemiyoz kardeş :D
-
Tengri bunu yazdı:
-----------------------------whopper bunu yazdı:
-----------------------------herkesin gonlunde bi odtü yatar hacı. Ben istemiyom ama :D gözüm okadar yükseklerde değil atılım üni yüzde 50 kazanıyım yeter:D
Hayirlisi hocam 2,5 ay kas tam burslu bile kazanirsin. Kazananlardan eksigimiz ne amk? :/ -
whopper bunu yazdı:
Tengri bunu yazdı:
-----------------------------whopper bunu yazdı:
Hayirlisi hocam 2,5 ay kas tam burslu bile kazanirsin. Kazananlardan eksigimiz ne amk? :/
-----------------------------tembellik hocam:D kasamıyorum işte. Yan gelip yatmak varken ders çalışamıyorum. Kafama eşşek tırlasın hemi.
-
Gençler boşverin amk cehalet mutluluktur :D ben 2 senedir sakarya üniversitesi bilg. müh. karma öğretimdeyim. Bilgisayar delisi birisi için en uygun görünen bölüm ve öğretim türü. haftada 2 gün ders var kalan 5gün istediğinizi yapın istediğinize çalışın. 5sene boyunca acayip heves ettim,bu 5 senenin 3senesi bilgisayara dair merak ederek araştırarak geçti,burayada accayip hevesle geldim fısladım kaldım. Çünkü hep pratik bilgi peşinde koşmuşum,teoriye gelince iş patladım. Programlamadan yana sıkıntım pek yok,hatta kod okumam çok iyi,yazma kısmında sadece kütüphane araştırmaları sancılı oluyo diyebilirim. Tabi diğer normal derslerden tırmalayarak geçiyoruz...
Yani size ilk öğrendiğim şeyi söylemek istiyorum;
"Burası bilgisayar mühendisliği bölümü. Siz bilgisayar mühendisi olacaksınız yazılımcı değil! Sizin bir ünvanınız,farklılığınız olacak. O yüzden sadece kodlamak olarak düşünmeyin. Niyetiniz yazılım üretmek para kazanmaksa aynı şeyi size bilge adam kursları çok daha kısa sürede verir,yazarsınız bi muhasebe programı para kazanırsınız, ancak bilgisayar mühendisi değil yazılımcı olursunuz."
Sevgili Hayrettin EVİRGEN hocama buradan saygılarımı selamlarımı iletmek istiyorum =) okulun daha ilk günlerinde söylemişti bu sözü hiç unutmam.