folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Bilgisayar Muhendisi Olup Kpss Ye Girilir Mi ?

Bilgisayar Muhendisi Olup Kpss Ye Girilir Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Merhaba,

Aklimin hic bi kosesinde boyle bir fikir yok, dusunmiyorumda.

Bazi arkadaslar hazirlaniyor hani bolum de fena degil hemen herkes is buluyor.

Ama kpss deneyenler var kamuda bil. Muhendisi nasil olunuyor, bu konu denenmeli mi konusunda fikirlerinizi merak ediyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

senin bölümünle alakalı bir bilgim yok 

2 öğretmen 1 elektrik çi çok yakın tanıdık . şu moddalar . kpss bana göre imkansız gibi 

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kamuya atanamayan bilgisayar mühendisleri diye facebook da grup bile var.

işin içini bilmiyorum ama adamlar baya dert yanıp seslerini duyurmaya çalıştıklarına göre, bi bakan tanıdığın yoksa unut o işi

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ocr1991
    ocr1991's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Merhaba,

Aklimin hic bi kosesinde boyle bir fikir yok, dusunmiyorumda.

Bazi arkadaslar hazirlaniyor hani bolum de fena degil hemen herkes is buluyor.

Ama kpss deneyenler var kamuda bil. Muhendisi nasil olunuyor, bu konu denenmeli mi konusunda fikirlerinizi merak ediyorum.

Girilebilir hocam ama cok fazla alım yok diye biliyorum. Hayatta hiçbir amacım yok 3-3500 alırım bana yeter diosan tavsiye ederim dene. ister devlet ister öğretm görevliliği senin için uygundur

ama bu işi seviosan tabikide özel sektör daha iyidir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

İşini bilmiyen bilgisayar mühendislerinin işidir. 

1234567B tarafından 16/Eki/15 22:16 tarihinde düzenlenmiştir

arbeit macht frei
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

KPSS ile girmek zor değil. Yeni yetme bilgisayar mühendisleri genelde piyasayı bilmedikleri için düşük maaşla devlette mi çalışacağım diye sorar; özelde birkaç yıl süründükten, saçma sapan işler yapmaktan, ücretini zamanında alamamaktan sıkılınca oturur KPSS çalışır. Maaş konusu da öyle 3500 lira falan değil, tüm mühendisler ne alıyorsanız onu alırsınız (şu sıralar 3275 civarı, derece ve kıdeme göre değişir, ilk atanan mühendis 8/2 ile başlar). 

Merkezi atamalarda kpss puanına bakılıyor. Açıktan atamalarda da kpss puanı gerekli fakat genelde bir mesleki sınav takip eder. Yabancı dil ve deneyim şart koşulur. En az yds 70 olsun ki rahat edebilesiniz.

Bir de sözleşmeli personel alımları var. Özellikle ağ, güvenlik, veritabanı alanında proje bazlı ya da yıllık olarak tam gün/yarım gün uzman personel istihdam edilir. Bu kadrolar sürelidir ama KPSS puanınız olmasa bile 70 olarak sayılır (genelde). Maaşı, benzer görevdeki kadrolu memurun 2-10 katı arasında değişir fakat istenilen deneyim/eğitim/sertifika fazladır. Örneğin .NET programcısı için sadece sertifikaları almak herhalde birkaç bin tlye mâl olur. Zamanı saymıyorum bile.

Olaylara karışmayın!
Toplam Hit: 1175 Toplam Mesaj: 6
kpss bilgisayar muhendisi