Bilgisayar Mühendisinden Nasıl Faydalanırım?
-
Garip bir başlık oldu ama gerçekten böyle bir durum var. Ben asteğmen olarak rdm'de psikolojik danışmanlık yapıyorum. Benim yanıma yazıcı olarak bilgisayar mühendisi geldi. Yaklaşık 4 ayı kaldı. İstanbulda leventte kendi yazılım firması varmış. Şimdi rdm'de işler çok yoğun sayılmaz müsait olduğumuz muhabbet edeceğimiz zamanlar ve bi tane dandik de olsa (pentium II) bilgisarımız var. Şimdi benim visual basic dışında bildiğim bi dil yok. Bu arkadaştan veritabanı falan hazırlamak için yazılım dillerinden öğrenmeye çalışacam. Sizce neler yapabiliriz? Etinden sütünden faydalanim diyorum :D
-
Bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak kınıyorum seni :|
Resmen güdülecek koyun yerine koymuşun bizi hocam :D
İşin şakası bir yana, java mava öğretsin sana... İlerde kendini geliştirirsen işine yarar :)
Gerçi Pentium 2 bilgisayarda java ne kadar verimli çalışır o da meçhul :D
-
kaçıncı dönemsin hacı :)
bırak faydalanma adamdan. yapsın gitsin askerliğini.:)
ben 331 olarak çorludaydım. bataryanın izin terhis işlemlerini kolaylaştırcak. atış ve spor istatistiklerini tutcak bi program yazdım son 1,5 ayda:)
illede adamdan faydalanmak istiyosan. sql öğren accesste bile deneyebilirsin. o bilgisayarlarda ondan başka bişide çalıştıramasın zaten.
-
kuytul bunu yazdı:
-----------------------------
Garip bir başlık oldu ama gerçekten böyle bir durum var. Ben asteğmen olarak rdm'de psikolojik danışmanlık yapıyorum. Benim yanıma yazıcı olarak bilgisayar mühendisi geldi. Yaklaşık 4 ayı kaldı. İstanbulda leventte kendi yazılım firması varmış. Şimdi rdm'de işler çok yoğun sayılmaz müsait olduğumuz muhabbet edeceğimiz zamanlar ve bi tane dandik de olsa (pentium II) bilgisarımız var. Şimdi benim visual basic dışında bildiğim bi dil yok. Bu arkadaştan veritabanı falan hazırlamak için yazılım dillerinden öğrenmeye çalışacam. Sizce neler yapabiliriz? Etinden sütünden faydalanim diyorum :D
-----------------------------leventte nerdeymiş şirketi ya beni alsın işe :D
-
331 yedek subayım. Access biliyorum da programa entegre etmekte sıkıntılar var :) Sıkıntı olmaz arkadaşa askerliği hissettirmemek adına ikimiz için iyi olur. Ayrıca benim laptop var gerekli alt yapıyı kurarım ben. Bi visual studio kurduk mu tamam :)
-
Kısa dönem Askerliğimi bitireli 5 ay oluyor ve Bilgisayar Mühendisiyim.
Askerlik süresince gerçekten fırsat ve olanak verilse mayın bulan robottan tut da gps ve 3g uzerinden konum ve goruntu bildiren casus ucaga kadar bircok seyi yapabilecek kabiliyetim vardır.
Fakat askerde 500 un ustunde PCye format atıp windows kurdum. Askeriyenin dandik pclerine Daha hizli windows kurabilmek icin bir sokusta butun programlari kuran otomatik kurulum CDsi yaptım. Baktılar otomatige takinca fazla boş kalıyorum abidik gubidik işler kitlemeye basladilar dalların budanmasi vs gibi... ve ne bana ne askeriyeye ne vatana nede komutana faydam dokunmadı.
Fakat tahribat.com müridi oldugun icin sana bilgisayar mühendisinden nasıl faydalanman gerektigini anlatayım.
Çok basit. Bilgisayar mühendisleri akıllı adamlardır.
Simdi adamı PC basina oturtacan, dicen ki üstüm gelince ortamin agirligina uygun davran askercilik oynicaz onun disinda takil sen, Ben yazılımla falan ilgileniyorum bana da bir yardimci ol ne program gerekiyorsa bir kur birlikte arge yapalım ben de sana o arada çay ikram edeyim diyecen.
şaka yapmıyorum.
Ondan sonrada askerligi bitince istedigin zaman telefon edip her türlü sorununu danışabilirsin hatta koduna da yardımcı olur.
bunun dışında Naletleme yaptırdığın iş ile anca bir ameleden fayda saglarsin ona gore davran =)
-
mintika temizligi :D
-
Bende 331.Ksd TMİ ye ayrılmış biri olarak daha fazla asker ismi falan duymak istemiyorum.
Bence ne yaparsan yap arkandan küfür ettirme yeter.
Adam okumuş mühendis olmuş ona adam gibi davran sekreterinmiş yada sana yaranmaya mecbur biriymiş gibi davranma.
-
Ben her türlü kolaylığı sağlıyorum. kamuflaj bile giymyor eşofmanla duruyor :) Benden nefret edeceğini hiç sanmıyorum. Şeyhimden de edindiğim bilgilere göre bi şeyler yaparız arkadaşla. Vakit hem onun için hem benim için hızlı geçer böylelikle. Arkadaş geldiğinde alay konutanı hem burda durdun hem de karargahtaki bilgisayar işlerine baksın dedi. Ben de mühendis olunca illaki tamirci muamelesi olmaz diye sordum kendisine ilgili birisi olduğunu çekirdekten yetiştiğinden falan bahsetti. Boş vakitlerde muhabbet ediyoruz iyi oluyor. Tavsiyeler için teşekkürler :) Varsa başka fikirler paylaşılırsa sevinirim.