folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilgisayar Mühendisliği Ve Bilgisayar Öğretmenliğinin Farkı

Bilgisayar Mühendisliği Ve Bilgisayar Öğretmenliğinin Farkı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Merhaba arkadaşlar ben Teknik Lise Bilgisayar Yazılım Bölümü mezunuyum.Fakat ülke şartları yüzünden gerçekten çok istediğim bilgisayar mühendisliğine gidemiyorum.Bilgisayar öğretmenliğinide hiç istemiyorum.Fakat gitmek zorundayım :( Sizlere sorum ben bilgisayar öğretmenliğini okusam yazılım dünyasında kendime bir yer edinebilirmiyim.Kendimi bu alanda geliştirme konusunda her türlü çabayı harcıyorum fakat bu eğitim sisteminde istediğim yere ulaşamıyorum.Bir diğer sorumda üniversitede başarılı olsam bilgisayar öğretmenliğinden mühendisliğine yatay geçiş şansım varmı? Saygılarımla..

λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    Kardeş bilgisayar öğretmenliği,eğitim dünyasında öğrencilere müfredatdaki bilgileri öğretebilmesi için eleman geliştirmektir,yani sen öğretmen olursun,eğitim bilimleri giib dersler görürsün çünkü senin işin öğrencilere bazı bilgisayar konualrında bilgi vermek olur..benim bilgisayar öğretmenim pascal,delphi,vb biliodu ancak web programlamadan çakmazdı,benim zamanımda lisede 9.sınıfta pascal dersleri vardı..hoca pascalı çok iyi bilirdi ancak diğerlerinden fazla anlamazdı..

Bilg. Mühendisliğini anlatamama gerek yok herhalde..;)

ama kardeş bunlar sadece eğitimdir..en iyi eğitim insanın kendini eğitmesidir..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    narut_m
    narut_m's avatar
    Erkek
    eger dersenki her muhendis bu işi çok iyi biliyor paran varsa ozel universiteye git..ama her bilgisayar muhendisligi bilgisayar için iyi egitim veremiyor..ben de şu anda bi ogretmenlik ogrencisi olarak .NET goruyorum..java gorduk..ileriki senelerde tasarım uzerinde dersler var...bilmeni isterimki öğretmenliğin muhendislikten kesinlikle eksii yok..tabi unutmaman gerekn altın kural kendi kendini gelişterecegindir..sonuçta universite sadece bi aracı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.Tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım.

λ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herseysanal
    herseysanal's avatar
    Erkek
    http://www.milliyet.com.tr/ozel/universite/meslek/7.html

"Söylesem Tesiri Yok ; Sussam Gönül Razı Değil."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek
    4 yıllık bir bölümdür mutlaka gir okumaya başla. eğitimin sırasında part-time bir yerde bedava da olsa çalış tecrube edin. kendini geliştirirsen çok sağlam işler bulursun. inşaa tmühendisleri babalar gibi puan kazanırken bilgisayar oğretmenliği neden olmasın.

ftw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Erkek
    özellikle mühendislik fakültesi olan üniversiteleri tercih et. yandal yaparsın bilgisayar muhendisliği ile filan. mühendislik disiplini ne kadar ciddiye alınmasada çok önemlidir.

2 yıllık seçersen de çok çalış abuk ubuk dersler var. ortalamanı yuksek tut. DGS ile 4 yıllık bir yere geçersin.

ftw
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    hocam sen boşver okulu mokulu valla bak!onların vereceği diplomanında a.k!!!Sen önce kendini geliştir hocam,her dilden bişiler kap!Okuldan bi bok öğrenilmiyo emin ol,git öğren azim et!Kendine bi yazılım evi aç,zaten sen kendini geliştirdiğinde artık sen değil onlar düşünsün!Git bi microsoft sertifikası al sınavlarına gir,ama unutma sendeki azim karşısında bunlar çerez (Msj ındaki samimiyetin çok dokundu hocam,ondan içimden geldiğince yazıyom)...Herşey sende biter hocam!!!Kolay gelsin!!

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Erkek
    " herşey sende biter " bu doğrudur. Ama gerçek hayatta diploma sana önemli kapılar açar. 1-2 yıl evvel çalıştığım bir şirkette proje müdürü "2 yıllık" yerleri bitirmiş kişileri işe almıyordu. Keza bankalar, büyük kurumsal yerler de çoğunlukla almaz.
    Bunu aşabilmek için öğrenim hayatında part-time bedava da olsa çalışmandır. Bu cv lere yazıyorlar java c# c++ vb ... kimse bunlara inanmaz. İş tecrübene bakarlar neler yapmışsın. Bunlar önemli. Ama sana ilk kapıyı açacak olan diploma olacaktır. Bir yerde 1 e 1.5 e çalışmak var 2.5-3 e çalışmak var.

ftw
Toplam Hit: 1205 Toplam Mesaj: 9