Bilgisayar Parçaları Türkiye Satış Fiyatları
-
Merhabalar
Arkadaşlar bugün yeni çıkacak olan amdnin ryzen serisi işlemcilerine bakarken vatanda ön satışa sunulduğunu gördüm ve fiyatının gereğinden pahalı olduğunu farkettim, zaten kaç zamandır çevremde bilgisayar parçalarınız pahalı olduğundan yakınıyordum ancak sebebini hiç bilmedim.
Şimd Ryzen 7 1800x satış fiyatı 499dolar olarak belirlenmişken bizdeki satış fiyatı neden 529dolar+kdv olarak belirleniyor. Bunun genel sebebi nedir?
Bu arada dolar pahalı o yüzden bize pahalı geliyor demenize gerek yok benim demek istediğim neden bizde de direk herşey dahil 499dolar olarak satılmıyor.
-
Haydarberk bunu yazdı
Merhabalar
Arkadaşlar bugün yeni çıkacak olan amdnin ryzen serisi işlemcilerine bakarken vatanda ön satışa sunulduğunu gördüm ve fiyatının gereğinden pahalı olduğunu farkettim, zaten kaç zamandır çevremde bilgisayar parçalarınız pahalı olduğundan yakınıyordum ancak sebebini hiç bilmedim.
Şimd Ryzen 7 1800x satış fiyatı 499dolar olarak belirlenmişken bizdeki satış fiyatı neden 529dolar+kdv olarak belirleniyor. Bunun genel sebebi nedir?
Bu arada dolar pahalı o yüzden bize pahalı geliyor demenize gerek yok benim demek istediğim neden bizde de direk herşey dahil 499dolar olarak satılmıyor.
hocam herkes vergi diyor ama avrupada da amerikada da var vergi.
biraz açgözlülüğü fazla bizimkilerin bence
-
s*kmeden vermiyorlar.
-
Dolar kurunu bahane edip zam yaptılar ama fazla fazla yaptılar. Hem kendileri için hem dolar 4 liraları görürse diye.
-
hocam çok basit ve klişe bir cevap olacak ama " almayın abi" tabiki lafım sana değil. Genelleştiriyorum. Ibnelerin elinde patlayınca seve seve düşüyor fiyatlar.
-
hocam amazon 499dan satıyorsa içinde kendi kar payı da vardır diye düşünüyorum ben yani bizim türk siteleri amazondan daha fazla mı kar yapıyorlar sattıkları ürün başına
-
kâr payı ithalatcısı vs.
her ülkede vergisiz fiyatı aynı olan 2 şey var
1. apple 2. bic mac
bakınız big mac indexi
-
Bütün problemlerin oluşmasının asıl nedeni döviz kurunun yüksekliği.
-
Haydarberk bunu yazdı
Merhabalar
Çünkü Vatan Türkiye'de o işlemciyi fahiş fiyattan satabiliyor,çünkü Türkiye'de fahiş fiyattan o işlemci alacak bir sürü zengin dana var.Vatan Bilgisayar'In yerinde olsan beni yol diyeni yolmaz mısınız ? herkes bizim gibi iki üç doların hesabını yapmıyor ki :) adamın kazıklanmak umrunda mı,zengin işte adam biz de fakiriz kabul edin artık amk...bak nerelere geldi konu ahahaha
-
Döviz Oynaması Var Ayrıca Istem Dısı Kazıklama Yöntemi.