folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilgisayar Programcılığı 4 Yıllığa Geçiş



Bilgisayar Programcılığı 4 Yıllığa Geçiş

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    West
    West's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2007
    Erkek

    Bir arkadaş 2 yıllık bilgisayar prgramcılığını tercih edicek. 2 yıl bittikten sonra 4 yıllığa geçiş için şartlar nelerdir. Şimdiden sağolun..


    west[at]tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Nisan/2010
    Erkek
    DGS ye giriyorsun bildigim kadarıyla
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek

    ünide 1.veya ilk 5 de bulunman bölümde

    birde dgs :)


    Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    arkadaşım öyle kolay değil,dgs denen bi illet var,her ne kadar basit mat1 olsa da süresi kısa bir sınav ve matematikten 80 soruda 70 netin üzerine çıkmak gerekiyor.Ben elektronik teknikeriyim ve bir mühendisliğe yerleşebilmem için neredeyse 75 nete yakın yapmalıyım.Hadi geçtiğini farz edelim doğrudan 3. sınıfa geçmiyorlar 1 yıl da intibak var sonra 3. sınıf yani 2+1+2=5 yıl okumuş olacak.Yükjsek net yapmak grekiyor ama süre kısa olduğundan çoğu kişi yetiştiremiyor...


    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    4 yıllık pc programcılıgı ne diye geçiyor yazılım müh. mi

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    West
    West's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2007
    Erkek

    Geçiş yapılan bölüm bilgisayar mühendisliği sanırım


    west[at]tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Geçer de çok zor derslere asılması lazım.Kontenjanlar az başvuran sayısı çok.Eğer ders çalışmayla uzaktan yakından alakası yoksa hiç kasmasın :F


    .
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    Bilgisayar programcılığından 4 yıllığa geçiş isteyenler yazılım mühendisliği'ne geçebiliyorlar mı bilmiyorum ama bilgisayar mühendisliğine geçebiliyorlar.

    Okulda derece yapmana gerek yok, sağlam bir ortalama 3.5+ / 4, yanında da iyi bir DGS puanı ile geçebilirsin.

    DGS basit ama süre sıkıntısı var. 2 yıllık önlisans süresince bolca kitap okursa ve test çözerse (kim istiyorsa eğer) DGS hiç sıkıntı olmaz. Kitap okuma test çözmeden daha faydalı olur oranı ona göre ayarlayın.

    Geçtiğinde 1 sene intibak var. Yani mühendisliğin ilk iki yılında okutulan derslerden, programcılık okurken almadıklarını (artık kaç taneyse) o sene içinde vermek zorundasın.

    İntibak senesi sakat. Eskiden tek dersten bile kalırsan atılıyordun. Şimdi 3 dersten kalma hakkın var.

    Ders sayısı da geldiğin ve gideceğin okula göre değişiklik gösteriyor. Bizim bölüme farklı okullardan gelen arkadaşlardan aynı sene içinde 3 ders alan da oldu, 18 ders alan da oldu. Bunlara da dikkat etmek lazım.

    Ayrıca intibak senesinde devlet burs veya kredi de vermiyor. Burs, yurt veya krediye başvurabilmen için (yurt kısmından emin değilim) intibak senesini geçmen gerekiyor (en fazla 3 dersten kalarak). Bir nevi kendini ispat senesi.

    // Bundan sonrası kişisel fikirler..

    Güzel ülkemde görülebilecek en saçma uygulamalardan biri de bu işte. Kendini ispat. İnsanlar ülkenin öbür ucundan hiç tanımadığı bir memlekete kalkmış gelmiş, zaten normal ders süresinden geç başlıyorlar derse, tanıdığı hiç kimse yok, kapısını çalacak kimsesi yok. Aileden sağdan soldan para da gelmiyor. Burs veren birçok kurum ya burs vermiyor ya da başvuru için zaten geç kalmış olunuyor. Bu insanın okuyabilmesi için illa ki çalışması gerekecek. E yapacağı işler de belli, alacağı para miktarı da belli. Okul illa ki aksayacak. Hadi şansına 3 ders çıktı geçebildin. Ya 10 dersten fazla çıkarsa? E basit bir bölüm de değil, mühendislik. Lisedeki gibi sınava yarım saat çalış geç olayı yok. Ciddi ciddi çalışman gerkeiyor birçok derse. Bazılarında proje falan..

    Böyle durumdaki öğrencilere burs, bursu geçtim kredi bile verilmiyor. O şartlarda o bir seneyi başarı ile atlatırsan bir sonraki sezonda başvuru için hak kazanıyorsun!

    "Lisede kasmam, 2 yıllık bi yeri kazanırım sonra da biraz DGS, biraz da ortalama ile giderim bi mühendisliğe bakarım keyfime" mantığı ile gelen arkadaşlarımızın çektiği sıkıntıklardan belli başlı birkaçı bunlar. Eğer siz de bu düşüncelere sahipseniz bu durumları göz önünde bulundurmadan geçiş olayına kalkışmayın derim.


    Sen hiç kaval çaldın mı?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugurben
    ugurben's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Nisan/2003
    Erkek

    4 yıllık yazılımcılık dıye bır sey yok gecıs hakkı bılgısyar muhendıslıgı yada enformasyon bılımlerı vs... artı turkıyede yazılım muhendıslıgı dıye bır bolum yok... dıye bılıyorum... cunku yazılımın muhendısı olmaz genel ıtırbarı ıle ya matematıkcı fızıkcı yada bılgısayr muhendıslerı veelektro muhendıslerı ılgılenıyor...


    sevdigim 3 turk atasozu.. 1- besle kargayı atsın iftirayı, 2- yayılma sivril ( bu bir çin atasozudur), 3- luzumsuz eşek sucuk olur ( buda bir çin atasozudur ) ve son olarak, 4- ak akçe karagün kara akçe ak gün içindir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    ugurben bunu yazdı:
    -----------------------------

    4 yıllık yazılımcılık dıye bır sey yok gecıs hakkı bılgısyar muhendıslıgı yada enformasyon bılımlerı vs... artı turkıyede yazılım muhendıslıgı dıye bır bolum yok... dıye bılıyorum... cunku yazılımın muhendısı olmaz genel ıtırbarı ıle ya matematıkcı fızıkcı yada bılgısayr muhendıslerı veelektro muhendıslerı ılgılenıyor...


    -----------------------------

    var hocam yazılım mühendisliği


    Bittik biz bittik
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Felony
    Felony's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ocak/2009
    Erkek

    yazılım mühendisliği ile sistem mühendisliği bölümleri vakıf üniversitelerinde mevcuttur.


    Güçsüz halklar güçlü liderler çıkarır, güçlü halklarınsa lidere ihtiyacı yoktur. "Viva ZAPATA"
Toplam Hit: 11893 Toplam Mesaj: 11