Bilgisayar SSD'yi Bir Görüyor Bir Görmüyor
-
Merhaba müridler
Bilgisayarımda HDD ve SSD aynı anda bulunuyor. HDD'ye windows 10 kurdum. SSD'ye de Ubuntu 14.04 kurdum. Açılırken hangisinden boot edeceğini seçip çalıştırabilmem lazım teoride. Fakat boot edeceğimde bazen SSD görünmüyor. Bazen de görünüyor Ubuntu'yu başlatıyorum biraz çalıştıktan sonra donuyor. Muhtemelen o esnada SSD'yi görmemeye başlıyor ve gücü kesip tekrar çalıştırdığımda SSD'den başlatamıyorum. SATA kablolarının yerlerini değiştirdim. Halen devam ediyor. Arada CDROM'u da görmediği oluyor. Bunun sebebi ne olabilir? Nasıl çözerim?
Saygılar.
-
-
çok düşük ihtimali yazıyım.
kasa zalman ms800 ise sataya tam oturmayabiliyor hddler..
-
Yakında bilgisayarı ilk açtığında ssd yi görmeyecek bios tada gözükmeyecek. 3 kez kapatıp açarak ssd den işletim sistemini açabileceksin. Daha sonra bu sayı 5 ..6 devam edecek. Sadece sata ile çalıştırdıgında normal çalışacak bi süre sonra ondada problem çıkacak. Anakart arızası olarak sonuçlanacak. Aylarca bu problemle uğraştım ssd yi de değiştirdim anakartıda şuan sorun yok. Seninde aynıdır demiyorum ama yazdıklarını yaşadım. Ssd nin markası Sandiskmi?
-
siyahbereli bunu yazdı
Yakında bilgisayarı ilk açtığında ssd yi görmeyecek bios tada gözükmeyecek. 3 kez kapatıp açarak ssd den işletim sistemini açabileceksin. Daha sonra bu sayı 5 ..6 devam edecek. Sadece sata ile çalıştırdıgında normal çalışacak bi süre sonra ondada problem çıkacak. Anakart arızası olarak sonuçlanacak. Aylarca bu problemle uğraştım ssd yi de değiştirdim anakartıda şuan sorun yok. Seninde aynıdır demiyorum ama yazdıklarını yaşadım. Ssd nin markası Sandiskmi?
sandisk 128gb
Bu bilgisayar laboratuvarın ve benden önceki kişi gayet güzel kullanıyordu. Ben aldıktan sonra görmez olmaya başladı.Kablo değiştirdim, sata girişlerini değiştirdim. İlginç olan arada bir CDRom da kayboluyor
-
SSD'nin güç kablosu oynuyor olmasın?
-
uLtRaLoVeR bunu yazdısiyahbereli bunu yazdı
sandisk 128gb
Bu bilgisayar laboratuvarın ve benden önceki kişi gayet güzel kullanıyordu. Ben aldıktan sonra görmez olmaya başladı.Kablo değiştirdim, sata girişlerini değiştirdim. İlginç olan arada bir CDRom da kayboluyor
Sandisk ise geçmiş olsun. ssd yi garantiye göndermen gerekebilir.
-
Biosdan harddisk ayarı ahci seçilimi ?
-
venom88 bunu yazdı
ahci yok iki seçenek var
ata ve raid
ata seçili durumdaydı raid yapınca açılırken boot edeceği aygıtı seç dedim RAID : Sandisk diye göründü ama raid cihazı değildir uyarısı da var yanında
-
uLtRaLoVeR bunu yazdıvenom88 bunu yazdı
ahci yok iki seçenek var
ata ve raid
ata seçili durumdaydı raid yapınca açılırken boot edeceği aygıtı seç dedim RAID : Sandisk diye göründü ama raid cihazı değildir uyarısı da var yanında
Bu durumda da HDD'yi raid mirror konumuna aldığı için hdd'den boot yapamıyorum. Geri ATA'ya alınca problem aynı hale geri dönüyor.
-
Bende de bazen görmüyor kabloları söküp üflüyorum düzeliyor , bazen de hava tutuyorum.