Bilgisayar Toplama Yardım
-
Merhaba arkadaşlar
ASUS P5PL2 (I945PL,GLAN,SATA,LGA775)
ASUS DRW-160 8P3S 16X Double Layer Siyah (BOX) DVD Writer
ASUS 512MB EAX1600 PRO TD (PCI-E) Ekran Kartı
ASUS TA5A1 350W (Siyah) Kasa
KINGSTON DDR2 667 1024MB Ram
INTEL Pentium D 945 (3.4GHz,800MHz,4MB,LGA775) BOX İşlemci
SAMSUNG 160GB 7200RPM 8MB hddBu özellikte bilgisayar toplamak istiyorum aynı parçalar hala var mı bilmiyorum netten araştırdım bulamadım. bu özellikte bir kasanın aşağı yukarı maliyeti nedir?
Bu normalde benim bilgisayar'ın özellikleri fakat ablamda masa üstü almayı düşünüyor benim bilgisayar gayet güzel aynı özellikle parçalar toplamaya karar verdik. bilgisayarcı arkadaşa uğradık oda şöyle bir liste verdi
asus p5g41 c-m lx
int. dual core 2.7 cpu
1 gb kingston ram
250 gb hdd segate
everest 350 watt 405d
lg-dvd multiplayer
1 gb 9400 ekran kartı
fiyat 530 lira
benim bilgisayardan iyi midir bu özellikler? adama benim bilgisayarın özellikleri vermeyi unutmadıkta sonradan aklımıza geldi:) yarın araştırmasını yapacağım ondan önce sizlere sormak istedim şimdiden herkese teşekkürler.
ekleme: sonuna yardım yazdım çünkü bilgisayar toplama adında bir başlık zaten varmış diyor:)
-
senin kullandığın işlemci dual core 2.7 den cok daha iyi diğer özelliklerde ise çok ucarı bi fark yok ancak dediğim gibi işlemcin daha performanslı bi işlemci ki vaktinde core2 işlemcilerle karşılaştırılırdı kaldı ki burda dual core dan bahsdiyoruz. Senin bilgisayarının fiyatıyla karşılaştır hangisinin uygun olduguna karar ver. ancak fiyat biraz yüksek geldi bana.
-
ya ne alakası war. core 2 duo mimarisi pentium d mimarisinden üstündür ( pentium dual core ile pentium d mimarisini karıştırmayın )
1.8 ghz lik c2d işlemci 3.6 ghz lik pentium d den üstündü. ghz önemli değildir mimari önemlidir.
yine aynı şekilde 300dolar altında alacağın her işlemcide amd nin modelleri daha iyidir.
bilgisayarının verdiği tüm parçalar piyasa malı.
çok başın ağrır.
intel alacaksan :
intel e5400 c2d 2.7 ghz işlemci
biostar g41m7 anakart
a-data 1 gb ddr2 800 ram X 2
western digital 500gb sata 2 disk
powercolor hd4670 ekran kartı
toplam 677 lira. ancak adam gibi bişey almış olursun. o yazdığı ekran kartı amd lerde standart onboard olarak geliyo ne o öyle 9400 ekran kartı. şaşırmasınlar.
-
he werdiğim fiyatın içinde
coolermaster rc333 kasa da var 390 watt reel powerdır
ayrıca samsung dvd-rw de dahildir.
-
scheitann bunu yazdı:
-----------------------------ya ne alakası war. core 2 duo mimarisi pentium d mimarisinden üstündür ( pentium dual core ile pentium d mimarisini karıştırmayın )
1.8 ghz lik c2d işlemci 3.6 ghz lik pentium d den üstündü. ghz önemli değildir mimari önemlidir.
yine aynı şekilde 300dolar altında alacağın her işlemcide amd nin modelleri daha iyidir.
bilgisayarının verdiği tüm parçalar piyasa malı.
çok başın ağrır.
intel alacaksan :
intel e5400 c2d 2.7 ghz işlemci
biostar g41m7 anakart
a-data 1 gb ddr2 800 ram X 2
western digital 500gb sata 2 disk
powercolor hd4670 ekran kartı
coolermaster rc333 kasa da var 390 watt reel powerdır
ayrıca samsung dvd-rw
toplam 677 lira. ancak adam gibi bişey almış olursun. o yazdığı ekran kartı amd lerde standart onboard olarak geliyo ne o öyle 9400 ekran kartı. şaşırmasınlar.
-----------------------------
ilginz için çok teşekkürler
-
sistem 5 sene öncesini sistemi D cpu mu kaldı topla sağlam bi alet
-
self bunu yazdı:
-----------------------------
sistem 5 sene öncesini sistemi D cpu mu kaldı topla sağlam bi alet
sistem güzel de a data ram sarmadı beni pek