Bilgisayara / Localhost'a Forum Kurulumu Resimli Anlatım ( Easyphp )
-
Evet arkadaşlar localhost / yerel ağ üzerinde SMF forum kurulumu aşağıdaki şekilde yapılmaktadır. Bunu diğer forum kurulumlarında da rahatça uygulayabilirsiniz, ben SMF’yi baz alarak bu dökümanı hazırladım.
1) Öncelikle http://www.easyphp.org/download.php adresinden easyphp programını bilgisayarımıza indiriyoruz / download ediyor ve kurulumu gerçekleştiriyoruz.

2) Programın kurulumu gerçekleştik den sonra ekranımızın sağ alt köşesinde easyphp’nin simgesine / icon’a sağ tıklayıp yönetim seçeneğine tekrardan tıklıyoruz.

3) Karşımıza gelen penceren ilgili kısıma tıklıyoruz.

4) Karşımıza gelen penceden ilgili işlemleri yapıyoruz. Öncelikle TÜRKÇE kullanacağımız için " Yeni veritabanı oluştur " seçeneğinin yanında bulunan açılır kutudan " utf8_turkish_ci " seçeneğini işaretliyoruz. Hemen ardından " Yeni veritabanı oluştur " kutusuna oluşturacağımız veritabanına ad veriyoruz ve "Oluştur" düğmesini tıklıyoruz.

5) Veritabanımız oluştu. İlgili simgeye tıklayıp anasayfaya dönüyoruz.

6) Sıra geldi Veritabanımız için kullanıcı oluşturmaya. İlgili kısıma tıklıyoruz.

7) Karşımıza gelen bölümden " Yeni Kullanıcı Oluştur " seçeğini tıklıyoruz.
" Kullanıcı Adı " yazan kutucuğu dolduruyoruz.
" Ana Makine " yazan kısım boş kalıcak.
" Parola " yazan kutucuğu dolduruyoruz.
" Yeniden Gir " kısmına parolayı tekrar yazıyoruz.
Altta bulunan " Genel Yetkiler " yazısının yanında bulunan " Hepsini Seç " kutucuğunu işaretliyoruz.
Hemen ardından en altta sağda bulunan " Git " düğmesini tıklıyoruz.
Veritabanı kullanıcı kaydı gerçekleşti.
Üstte bulunan " Veritabanları " ve " Yetkiler " kısımlarına tıkladığımız zaman veritabanı ve kullanıcı kaydımızı görebiliriz.
Oluşturmuş olduğumuz, veritabanına ve kullanıcıya ait bilgileri not alıyoruz.

SIRA GELDİ SMF FORUM'u KURMAYA.
1) Öncelikle http://download.simplemachines.org/ adresinden SMF'nin kurulum dosyalarını ve TÜRKÇE dil paketini zip'li halde indiriyoruz. İnen klasörü bilgisayarımızın " C:\Program Files\EasyPHP 3.0\www " klasörüne atıp zip'den kurtarıyoruz. Dil dosyasınıda aynı şekilde açıyoruz. Dosyaları açtıkdan sonra tarayıcımızın adres satırına " 127.0.0.1 " yazıp kurulum aşamasına geçiyoruz. Karşımıza ilgili sayfa geliyor.

2) " Forum İsmi " yazan kutucuğa forumumuza vereceğimiz ad'ı yazıyoruz ve alt bölüme geçiyoruz.
Alt bölümde bulunan kısımda ise;
" MySQL Kullanıcı Adı " kutucuğuna daha önceden EasyPhp ile ile oluşturduğumuz " Kullanıcı Ad "ını yazıyoruz.
" MySQL Parolası " kutucuğuna " Kullanıcı Ad " parolamızı yazıyoruz.
" MySQL Veritabanı Adı " kutucuğuna oluşturmuş olduğumuz veritabanının adını yazıyoruz ve ileri düğmesini tıklıyoruz.

3) Karşımıza yeni bir sayfa gelecek.
" Kullanıcı Adınız " yazan kısım sizin forumdaki kullanıcı adınız olacak, seçiyor ve yazıyoruz.
" Şifreniz " yazan kısım sizin forumdaki şifreniz olacak, seçiyor ve yazıyoruz.
" Şifreniz " yazan kısıma şifremizi tekrar giriyoruz.
" E-Posta " adresimizi yazıyoruz.
" Veritabanı Şifresi " ilgili veritabanının şifresini yazıyoruz ve " BİTİR " düğmesini tıklıyoru.z
NOT : EasyPHP" DE OLUŞTURDUĞUMUZ " VERİTABANI " VE " KULLANICI AD " LARI BİRBİRİNDEN AYRI OLAYLARDIR. KARIŞTIRMAYALIM.

4) Karşımıza gelen sayfadan " " kutucuğunu işaretleyip ardından; " yeni yüklenen forumunuza " yazısını tıklıyoruz ve bitti. Artık gerisi size kalmış.
Hayırlı uğurlu olsun :)

-
güzel dök. olmuş hoca.. ellerine sağlık.
-
zputnik bunu yazdı:
-----------------------------
güzel dök. olmuş hoca.. ellerine sağlık.
-----------------------------Saol hocam
-
Belki lazım olur, az yukarı alalım.
-
ek not@easyphp kullanıyorsanız yetkiler ile oynamayın mysql kitleniyo.
-
ip yi localhost'a yönlendirmeyide gösterirsen tam bir döküman olur
easy php yerine wamp server kullanın tavsiyemdir -
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------sen onu bunu bırakta joomla güvenligi icin bana yardım etsene.. birak localhostu:D
-
cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------sen onu bunu bırakta joomla güvenligi icin bana yardım etsene.. birak localhostu:D
-----------------------------Hacı valla benim siteye bazen abanıyorlar, ama ne hikmetse ( şükür ) bişey olmuyor.
GErçi isterlerse hacklesinler, sağolsun host'çu oto olarak yedek alıyor, korkum yok yani.
Ama sen sen ol, yönetici adını " admin " yapma, sanırım orda bir açık var, yönetim paneline giriyorlarmış
-
cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------Hacı valla benim siteye bazen abanıyorlar, ama ne hikmetse ( şükür ) bişey olmuyor.
GErçi isterlerse hacklesinler, sağolsun host'çu oto olarak yedek alıyor, korkum yok yani.
Ama sen sen ol, yönetici adını " admin " yapma, sanırım orda bir açık var, yönetim paneline giriyorlarmış
-----------------------------bak bu dikkatimi cekti iste haci.. iyi oldu hemen degistiriyim dur.. bu arada saka ha. alinma actigin konu harbi yararli haci.. sagolasin.