Bilgisayardaki Benzer Resimleri Bulmak
-
İş yerinde kullandığımız bilgisayarda resimler o kadar çok karışık durumda ki oturup ayırması büyük bir iş gücü istiyor.
Düşündüm ki obje tanımalı bir resim programı varsa ürünlerin fabrikada çekilmiş fotoğraflarını öğreteyim, o diğerlerini bulsun ilgili klasörlere taşısın.
Google Picasa'yı kullanıyorum evde, resimdeki yüzleri çok güzel tanıyor. Obje tanımalı bulamadım bir türlü.
-
Google Photos.
Resimlerini bulutta depoluyor. Objeye ve şahıs ismine göre arama yapabiliyorsun. Örneğin: kedi dersen kedili resimler gelir, sahil, araba, piknik, kamp, vs gibi kelimelerle aratabiliyorsun. Ancak aynı kategorileri klasörlere taşımıyor.
Sana şahısların ismini soruyor, bu kim diyor bir sefer, Ahmet diyorsun, sonra ahmet'li fotoları arattığında buluyor.
Bilgisayarındaki fotoları upload edebilmesi için programı var, indiriyorsun otomatik senkron ediyor.
Üstelik ücretsiz ve sınırsız.

MaviEkran tarafından 14/Nis/17 13:38 tarihinde düzenlenmiştir -
Google Photos'taki obje tanımasına kendim isim verebiliyor muyum? Yani klavye saksı vs değil de karıştırıcı yazsam, yada sıyırıcı yazsam vs.
-
NoktaliVirgul bunu yazdı
Google Photos'taki obje tanımasına kendim isim verebiliyor muyum? Yani klavye saksı vs değil de karıştırıcı yazsam, yada sıyırıcı yazsam vs.
Maalesef. Varsa da ben bilmiyorum.
-
MaviEkran bunu yazdıNoktaliVirgul bunu yazdı
Maalesef. Varsa da ben bilmiyorum.
İşte bende yok diye biliyorum. O yüzden farklı bir uygulama arıyorum.
--
Benzer resimleri bulan programlar var ama duplicate resim arıyor, benim de istediğim değil.