Bilgisayarı Açamıyorum Ve Format Atamıyorum!
-
Merhaba arkadaşlar.
Çok acayip bir sorunla karşınızdayım.
Bilgisayarım açılmıyor. İlk ekran geliyor, gidiyor. Windows XP yazısı geliyor. 6-7 saniye sonra bilgisayar kendini baştan başlatıyor ve bu sürekli oluyor.
Madem böyle dedim format zamanı geldi heralde. Formata başladım. Diskleri şekillendirdim. Ondan sonra kur dosyaları yüklendi. 15'ten geriye saydı. Bilgisayar kapandı, açıldı. İlk ekran geliyor, gidiyor. Sonra ekran simsiyah. Hard-diske geçip formatın başlaması gerekirken ekran simsiyah.
Belki CD'de sorun vardır dedim. 4 farklı XP cd ile denedim -biri orjinal- sorun aynı.
Dedim heralde Hard-disk bozuldu. Diğer bilgisayardaki, takır takır çalışan, Win 7 kurulu hard-diski aldım, taktım. İlk baştaki sorun tekrarlandı. Yani ilk sayfa geliyor. Ondan sonra win 7 ekranı geliyor 6-7 saniye sonra bilgisayar kapanıp tekrar açılmaya başlıyor.
Ne biçim bu sorun bu anlamadım. Ne gördüm ne duydum.
Abiler bi buldurun be! :)
-
pim bunu yazdı:
-----------------------------
win7'yi takip digerine takarsan siyah ekranda takilir dolma ekranida gelmez, orasi hikaye
-----------------------------Anlamadım?
-
Aynı sorunu ben yaşadım problem işlemcide çıktı. Bi işlemcini değiştir başka bi işlemciyle bak bakalım aynı sorun tekrarlanacak mı ?
-
üstat ben win7 kurayım dedim taktım cd yi c yi formatladım yükleme işlemi % bilmem kaçta kalıp eksik dosya hatası veriyordu.Neyse xp ye döneyim dedim ya ilk sayfada ya da ikinci siyah sayfada takılıyordu bir türlü yükle işlemini yapamıyordum sonra neden bilmem içimden bir ses ram i sök tekrar tak dedi :D bende 1+1 şekildeydi ramlar birini çıkarıp tekrar taktım pc yi açtım çok güzel tıkır tıkır çalıştı xp yi yükledim sonunda :D
-
ondan al ona tak iyiymşssin la sen :)
diskin markası ne boyutu ne chkdsk yatınmı?vermişsin gözüne cd yi hemen
diskin data kablosunu değiştirip sağlam bi cd ile kurulumu dene kurarken diski önceki boyutlandırmandan farklı bir bölümleme yap örnek önceden c:\40 gb d:\40 varsayalım bunu 60 30 gibi farklı bölümlendirme yap
restart olduktan sonra siyah ekranda imleç yanıp sönerse görsel kurulum başlamaz ise diski hard format yapman gerekebilr.büyük bi ihtimalle oda sorunu çözer
-
işlemcinin etrafında 5-6 adet kondansatör var.
onları bi havya yardımı ile çıkar git aynılarından al aynı şekilde yerine monte et.
büyük ihtimalle kondansatörlerin kurumuş.