folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilgisayarı Televizyona Bağlama

Bilgisayarı Televizyona Bağlama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

Hocalar pc'ye tv'ye bağlamam lazım arada 5-6 m mesafe var 10 metrelik bi tv out kablo bulabilceğim yere yada mürid var mı hdmi kablo ile bağladım fakat sesi tv'de alamadım tvden ses almam lazım pc'den değil bu yüzden yardımlarınızı bekliyorum

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    easy4me
    easy4me's avatar
    Erkek

Hocam biraz daha detay verseydin ya ? Ekran kartı ne ayak. Çıkış birimleri nedir. TV nası bişi vs. ?

- Hard Pro *D.O.T.A* & HoN Player. - Prepare for Glory. No mercy..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

easy4me bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam biraz daha detay verseydin ya ? Ekran kartı ne ayak. Çıkış birimleri nedir. TV nası bişi vs. ?

Nvidia 1 Gb DDR 3 9600 ekran kardım , dvi , vga , tv-out çıkışları var ben daha önce hdmi'ı dvi converter ile bağlamıştım ve ses alamamıştım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    easy4me
    easy4me's avatar
    Erkek

Hocam. Ses alamamanın sebebi DVI çıkışının ses taşıma özelliği olmaması. Sen onu converter ile HDMI a çevirince HDMI gibi ses taşicak anlamına gelmiyor. Şu anda bende biri DVI to HDMI golden kabloyla Full HD görüntü eşliğinde kullanıyorum pc yi. Ama dikkat et olayı hallettikten sonra pis bağımlılık yapıyo normal pc leri küçümsemeye fln başlıyorsun ve gözlerin felaket acıyabiliyor bazı zamanlar. Herneyse konumuza dönelim. İstanbulda oturuyorsan Doğu Bank'ı bul derim. Nerde olduğunu tam tarif edemiyorum ama İstanbul'u bir müridin bildiğine eminim. Orda istediğin uzunlukta Tv-Out veya VGA bulabileceğini düşünüyorum. Ben de şu anda senin gibi Tv den ses alamıyorum. Sırf bu yüzden ses sistemi aldım 5+1. Ama pişman değilim. Çok daha güzel oldu. Hem Full HD görüntümün güzelliğinden taviz vermedim hemde oyunlarda vs. tam performans oynayabiliyorum. Açıkcası mükemmel bir duygu. Tv-Out veya VGA da aynı performans'ı yakalar mısın görüntü olarak bilmiyorum ama hiç sanmıyorum. Sesi taşır muhtemelen ama öyle bi sıkıntın olmaz sanıyorum. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

easy4me bunu yazdı:

Hocam. Ses alamamanın sebebi DVI çıkışının ses taşıma özelliği olmaması. Sen onu converter ile HDMI a çevirince HDMI gibi ses taşicak anlamına gelmiyor. Şu anda bende biri DVI to HDMI golden kabloyla Full HD görüntü eşliğinde kullanıyorum pc yi. Ama dikkat et olayı hallettikten sonra pis bağımlılık yapıyo normal pc leri küçümsemeye fln başlıyorsun ve gözlerin felaket acıyabiliyor bazı zamanlar. Herneyse konumuza dönelim. İstanbulda oturuyorsan Doğu Bank'ı bul derim. Nerde olduğunu tam tarif edemiyorum ama İstanbul'u bir müridin bildiğine eminim. Orda istediğin uzunlukta Tv-Out veya VGA bulabileceğini düşünüyorum. Ben de şu anda senin gibi Tv den ses alamıyorum. Sırf bu yüzden ses sistemi aldım 5+1. Ama pişman değilim. Çok daha güzel oldu. Hem Full HD görüntümün güzelliğinden taviz vermedim hemde oyunlarda vs. tam performans oynayabiliyorum. Açıkcası mükemmel bir duygu. Tv-Out veya VGA da aynı performans'ı yakalar mısın görüntü olarak bilmiyorum ama hiç sanmıyorum. Sesi taşır muhtemelen ama öyle bi sıkıntın olmaz sanıyorum. 

Doğubanktan alırım hocam ozaman tv-out ses sistemi alamam daha yeni pc için aldım onuda bağla yerleştir falan uğraşamam en temizinden bi tv-out ile hem ses hem görüntü :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    easy4me
    easy4me's avatar
    Erkek

Eyvallah hocam tercih meselesi sonuçta. Ama ben vazgeçemedim bu görüntüden. Ama benim tv direk monitör yani kımıldamıyo yerinden ve monitör şeklinde konumlandırdım baya rahat oluyor. Neyse bakalım kolay gelsin

Toplam Hit: 1132 Toplam Mesaj: 6