Bilgisayarım Arada Donuyor Nedeni Ne Olabilir
-
merhaba arkadaşlar bilgisayarım arada donuyor reset atmak zorunda kalıyorum neden kaynaklandığını bilmiyorum sizce neden olabilir.
-
Bunun birden çok nedeni olabilir, donanımsal yada yazılımsal.
Öncelikle bilgisayarda bi tarama yap, trojen ve türevi bir yazılım olabilir bilgisayarında.
Son kurduğun programlardan olabilir.
Sürücülerle ilgili bir programda olabilir.
Son olarak kasayı da kontrol et, işlemci fazla ısınıyorda olabilir...
-
pc_fm bunu yazdı:
-----------------------------
merhaba arkadaşlar bilgisayarım arada donuyor reset atmak zorunda kalıyorum neden kaynaklandığını bilmiyorum sizce neden olabilir.
-----------------------------
dostum sana tek bir neden veriyorum :D autorun virusu vardir pcnde :D ben yeni aldim pcy 2 sarki atmistim. sonra donmaya basladi. restart atinca duzeliyodu.. autorun virus silme scriptiyle hepsini temizledim bidaha da donmadi...Kesin cozum, Bilgisayarinda nekadar auyorun.inf varsa ucur ;)
ahan bu da autorun virus silici (VB Scriptidir 2 defa tikla ve gelen sorulara ok de ;)
http://rapidshare.com/files/216728861/kill_amvo_virus_usb_en.vbs.html
-
Edit: 2 defa yollamisim :D
-
havalar ısındı pcler donmaya başladı :D
-
Meme Yapmıştır. Cd Romu Aç Bi Gripin At Bişiyi Kalmaz Bilgisayarının =)
-
Öncelikle bilgisayarına antivirüs yükleyip tarama yaptır. Ya da en iyisi normalde yüklediğin cdden farklı bir cdyle işletim sistemini kur. Eğer virüs yoksa donanımsal sorun var demektir.
Ramini çıkar yeniden tak. İşlemcini çıkarıp tak. Biraz öyle kullanmaya başla.
Eğer bilgisayarın hala donuyosa büyük ihtimal ramin bozuktur ya da işlemci veya fanı bozuk olabilir.
-
git format attır düzelmezse..donanımsal:D
-
Dj_Lethal bunu yazdı:
-----------------------------dostum sana tek bir neden veriyorum :D autorun virusu vardir pcnde :D ben yeni aldim pcy 2 sarki atmistim. sonra donmaya basladi. restart atinca duzeliyodu.. autorun virus silme scriptiyle hepsini temizledim bidaha da donmadi...
Kesin cozum, Bilgisayarinda nekadar auyorun.inf varsa ucur ;)
ahan bu da autorun virus silici (VB Scriptidir 2 defa tikla ve gelen sorulara ok de ;)
http://rapidshare.com/files/216728861/kill_amvo_virus_usb_en.vbs.html
-----------------------------Birader verdiğin link den sonra, konuyu açan arkadaşın bilgisayarı çökmüş, format atmış düzelmemiş, şuan servise göndermiş.
Ben de indirdim trojen uyarısı verdi nod32, yinede yükledim, tüm dosyaların içine dll dosyaları yüklüyor...
Kasıtlı yada kasıtsız, verdiğin linklere dikkat et !!