Bilgisayarım Ve Sorunları V1.1 (2. Hdd Var Ya, Artık Yok)
-
2. Hdd i görmüyo ne tak kullanda nede aygıtta biosda hdd menüsü kayboldu sistemin olduğu seageteyi görüyo
bir bakıma iyi oldu gerçi hdd uğultu geliyodu 10-12 defa aralılarla uğultu geldi durdu geldi durdu sonra kilitlendi reset attığımda 2. hdd i görmüyordu artık
neden olabilirki
power sorunu vardı v 1.0 da söylemiştim powerdanmı oldu yoksa 2. hdd bokumu yedi?
2. hdd boku yediyse ve hep bu arıza ondan kaynaklanıyorsa başka bi hdd taksam çalışırmı?(power güç sağlarmı?)
yoksa powerı değişsem giden hdd geri gelirmi?
-
büyük ihtimalle hdd boku yedi :D önemli verin varmıydı içinde a.q bu meletlerin durduk yere gitmesi adama evlat acısı gibi koyuyo benimde başıma gelmişti.
-
Bir önceki konuda yazılanlara göre senin güç kaynağı yetersizdi galiba. Makinenin her deliğine birşey takmışsın :) Güç kaynağını her ihtimale karşı değiştir derim. Harddiskini güç kaynağı da bozmuş olabilir. Benim bir tanıdığın güç kaynağı yüzünden anakartı yandı geçende. Tabi güç kaynağı da yandı. Onlardan geriye sadece güç kaynağının fanı hatıra kaldı :) Bir de harddiski başka bilgisayarda dene. O makineye içinde önemli veri olan başka harddisk takma.
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------
büyük ihtimalle hdd boku yedi :D önemli verin varmıydı içinde a.q bu meletlerin durduk yere gitmesi adama evlat acısı gibi koyuyo benimde başıma gelmişti.
-
-ilk olarak hard disk kablolarinin tam oturduguna emin ol cikmis olabilir basima bir kac defa boyle sey geldi sata kablosunu degistigimde duzelmisti.
-power diski yakmis olabilir diyecem ..ama sanmiyorum
-ugultu geliyor dedigin sey bircok diskde var normal
- takacagin diske power guc verecektir ama suanki powerine takma sorunlu buyuk ihtimal
-gormeyen diski cikartip baska bir bilgisayarda deneme imkannin vvarsa en net sekilde oyle emin olabilirsin calisip calismayacagina
- bilgisayarin disk i samsung mu hoca:)? -
hdd kablolarını doğru taktıysan bilgisayar başladığında bilgisayarıma sağ tuş tıkla yönet tıkla disk yönetimine gir sağda görünüyorsa sağ tuş tıkla etkinleştir.. yani temel disk mi deniyordu aklıma gelmedi..
-
essan bunu yazdı:
hdd kablolarını doğru taktıysan bilgisayar başladığında bilgisayarıma sağ tuş tıkla yönet tıkla disk yönetimine gir sağda görünüyorsa sağ tuş tıkla etkinleştir.. yani temel disk mi deniyordu aklıma gelmedi..
-----------------------------hoca anlıyorum ama görmüyo v1.0 da öyle yaptık düzeldi bunda ardık samsung diye bir hdd yok hiç bir yerde
şunları yazayım bilgisayları kullanırken hdd den uğultu geldi durdu geldi durdu kilitlendi
reset attım açılırken sanki gaz verirmiş gibi ses geldi
3. resette artık ses gelmedi çünkü hdd i görmedi biosda hdd menüsünün yeri boşalmış birde
-
Eğer Seagate ı gormuyo desen anlardım ama Samsung u gormemesıne bısey dıyemem
Gecen hafta aynı sorunla ugrastım ama Seagate ın fırmware hatasıydı.
-
falca bunu yazdı:
-----------------------------Eğer Seagate ı gormuyo desen anlardım ama Samsung u gormemesıne bısey dıyemem
Gecen hafta aynı sorunla ugrastım ama Seagate ın fırmware hatasıydı.
-----------------------------samsung 2. hdd sistem değil
içinde tüm filmlerim 2002 yılından buyana albümler feylan vardı oyunlar felan sanırım hdd i kurtaracağız ama yine bozulacak powermı bozuyo çünkü fana giden kablodan 2. hdd e elektrik veriyoz sata değil 2. si
taşınabilir bi hdd alıp en kısa zamanda kurtarırsak ona taşıyacam herşeyi
-
sorunları v1.1 başlığına bittim varya :) kırk yıl düşünsem böyle bir başlık atmak aklıma gelmezdi yaw :D
demekki sorunların devamı gelecek o yüzden bu part 1 olsa gerek :D
hocam sonuçta elimizin altındaki meretler elektronik. Sorun çıkarmak doğasında var bu aygıtların
kul yapısı sonuçta ne kadar da düzgün kullansak sorunları meseleleri bitmez.
nasıl ülke olarak depremlerle yaşamaya alışmamız gerekiyor ise elektronik cihazlar kullanıyorsak sorunlarına da alışmalıyız.
-
Power da bı neden olabılır ama serının sorunlarını bence bı arat ıstersen.2 ay once aldıgım Seagate de basıma geldı gecen hafta
Ne bios ne sistem goruyodu.Bu yuzden ıcındekılerı kurtaracak bı denemem bıle olamadı.Donanımhaberden ogrendıgım bı yontemle
dıskı sımdılık getırdım.Busy error dıye gecıyo.Tekrar bozulmasını beklıyorum.belkı boyle bı sorun da olabılır.