folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Bilgisayarıma Bulaşan Tuhaf Virüs

Bilgisayarıma Bulaşan Tuhaf Virüs

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

hocalar dün bilgisayarımda saçma sapan pencelerin açılmasından ve görev yöneticisinde çalışan tuhaf uygulamalardan şüphelenip bir  kaç

exeyi virüstotal'e yükledim çoğu anti. "virüs" olarak raporladı fakat benim kaspersky pure hala kış uykusunda. hemen kaldırdım avast

kurdum 4 5 tane virüs tespit etti sildim açılış taraması yapmak için res attım tarama başladı 4 saat oldu hala tarama bitmedi altı üstü 40 gb

takıldığı yere baktım tam olarak aşagıda belirtiğim dosya da takılmış. taramayı iptal ettim bi bakım ne varmış bunun içinde dedim tam 1

milyon 1 kb dan oluşan xml uzantılı dosya isimleri "exeCARTDGBH,exeCARTD07T " bu şekilde bir kaçını inceledim  " <?xml version="1.0"

encoding="UTF-8" ?><eklenti><item><exeguncelleme>1</exeguncelleme> " bundan ibaret. dosyaların hepsini temizledim gerçi format

atsaydım daha kısa sürerdi ama nese pc komple virüs taraması yaptırdım fakat aklımda soru işareti kaldı internet bankacılığı ve online

alışveriş yapıyorum şu an kullandığım avast i.s tam olarak koruma sağlar mı? bu arada kullandığım kaspersky pure güncel + lisanslıydı

C:\Windows\SysWOW64\config\systemprofile\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mahlukat
    Mahlukat's avatar
    Erkek

Norton kullanabilirsin avastı pek önermiyorum

Toplam Hit: 793 Toplam Mesaj: 2