folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Bilgisayarımın Aldıgım Gün Yavaşlama Sorunu

Bilgisayarımın Aldıgım Gün Yavaşlama Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MEJIST
    MEJIST's avatar
    Erkek

S.a ustadlar 

bir pc aldım yeni isletim siztemi 8.1 anında yavaşlamaya başladı bilgisayarı artık açtıgımdn itibaren farenin yarında bir top var sanki bişeyi yüklüyomuş gibi hiç gitmiyo güncelleştirmeleri yaptım düzelmedi ne yapsam düzelir acaba ne sorunu olabilir.

teşekkkürler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

rezerve

aynısı başıma geldi avp yükledim düzelmedi nod32 de işe yaramadı .  . 1-2tane malvare şeysi yükledim tarattım düzelmedi bende laptopu geri yükledim düzeldi . 

benim hdd kullanımıda çok yüksekti ole yaparken .

bende hatayı mozilla yükledikten sonra vermeye başlamıştı crome 64 e geçince saçma sapan silik yazılar yüzünden kurmuştum.

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MEJIST
    MEJIST's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

rezerve

aynısı başıma geldi avp yükledim düzelmedi nod32 de işe yaramadı .  . 1-2tane malvare şeysi yükledim tarattım düzelmedi bende laptopu geri yükledim düzeldi . 

benim hdd kullanımıda çok yüksekti ole yaparken .

bende hatayı mozilla yükledikten sonra vermeye başlamıştı crome 64 e geçince saçma sapan silik yazılar yüzünden kurmuştum.

yani bendemi geri yüklüyeyim hocam

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

bilmiyorum ben o şekilde bi çözüm ürettim acemi şekilde .

hdd kullanımın arttımı seninde ?

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MEJIST
    MEJIST's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

bilmiyorum ben o şekilde bi çözüm ürettim acemi şekilde .

hdd kullanımın arttımı seninde ?

Bende geri ykleyeyim hocam ozammn hdd kullanımı nedir biliyoum 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

win 7 yükle.. bende 8.0  var aq 6 gb ram var pcde prgram felan yok. internete bile girmiyorum ama açılırken müzik veya film izlerken takılıyor yavaşlıyor. kırasım geliyor kodumun icadını.

imzayı bıraktım basıyorum artık
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Yeni alınan sistemlerde üzerinde kurulu olduğu yazılımlar bilgisayarı ciddi şekilde yavaşlatabiliyor. Benzerini bir arkadaşta yaşamıştım. Satın aldığı gibi hiç kurulum yapmadığı sistemde 2.5-3 gb boot sonrası ram kullanımı, yüksek miktarda işlemci kullanımı vardı. Ne yaptığını bilen birisiysen o yazılımları temizleyebilirsin. Bilmiyorsan ShouldIRemoveIt (http://www.shouldiremoveit.com/) gibi sistemlere başvurmaın öneririm. Genellikle kullanıcıların o yazılımları tutuyorlar mı siliyorlar mı şeklinde istatistiki bilgiler paylaşıyorlar. Bu programları sildikten sonra startup'ı da kontrol etmeni ve düzeltmeni öneririm. Advanced SystemCare kurarsan (nette bir ton serial'ı da dönüyor pro sürümüne yükseltebilirsin) komple bir tarama yap bilgisayar bir kendine gelsin. Başlangıcı da bu yazılımla kolayca düzenleyebilirsin.

Elbette donanımsal bir problem olmadığını  göze alarak bunları yazdım. Farklı bir sorun da olabilir.

Austen tarafından 08/Eyl/14 11:06 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

o surecte update ler filan calisiyor olabilir mi birde onu kontrol et.

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
Toplam Hit: 756 Toplam Mesaj: 8