Bilgisayarın Açılışında Bir Önceki Windows Sürümü Seçin Uyarısı
-
merhaba arkadaşlar. biraz önce bilgisayarıma her zaman olduğu şekilde format atıp xp den vistaya çevirdim fakat açılışta "başlatılacak windowsu seçin" uyarısı alıyorum iki seçenek çıkıyor 1- önceki windows sürümü 2- windows vista
vistayı seçerek giriyorum şimdiye kadar böyle demiyordu da nerede hata yaptık acaba bu uyarıyı vermeye başladı ? bir önceki windowsu silmedi mi acaba ?
-
başlat > çalıştır > msconfig > önyükleme [ xp 'de boot.ini ] 'den bak sil varsa ordan silmeyi dene olmassa vistayı üste taşı 3 saniye ver :|
formatı masaüstündeyken cd 'yi takıp atmaya calıstın heralde. silememiş daha doğrusu sil dediysende silemedi ordan işlem devam ettiği için vb...
-
silememişsin yada 2 windows kurmuşsun veya biçimlendirmemişsin.
şöyle yap. bilgisayarıma sağ tıkla özellikler ordan gelişmişe tıkla ordan başlangıç ve kurtarma kısmından ayarlar butonuna tıkla.düzenle butonuna tıkla ordan hangi sürümün açılmamasını istiyorsan onu ordan sil.
en güzeli uğraşma bas formatı temizce...
not : kerim in yazdığı daha kolay :)
-
en az 70-80 kere vista kurdum bu bilgisayara hiçbirini de biçimlendirmeden windows kurmam
önceki sürümün olduğu diski tamamiyle silip biçimlendirip öyle yükledim vistayı ama anladığım kadarıyla biçimlendirmemiş diğer anlamadığım kısım ise silmediği windows için C: de Old adında bir klasör oluşturması gerekiyo onu da oluşturmamış :)
başlangıç kısmında sadece vista görünüyor ama başlatırken 2 seçenek sunuyor ilginç :)
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------şöyle yap. bilgisayarıma sağ tıkla özellikler ordan gelişmişe tıkla ordan başlangıç ve kurtarma kısmından ayarlar butonuna tıkla.düzenle butonuna tıkla ordan hangi sürümün açılmamasını istiyorsan onu ordan sil.
-----------------------------bu dediğin xp için geçerli vista da böyle bir yer yok. evet sağ tıklayınca özellikler gelişmiş ama düzenle yok vista da başka bir yolu vardır herhalde ama nasıl ?
