folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilgisayarın Açılışında Bir Önceki Windows Sürümü Seçin Uyarısı

Bilgisayarın Açılışında Bir Önceki Windows Sürümü Seçin Uyarısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    destanition
    destanition's avatar
    Erkek

merhaba arkadaşlar. biraz önce bilgisayarıma her zaman olduğu şekilde format atıp xp den vistaya çevirdim fakat açılışta "başlatılacak windowsu seçin" uyarısı alıyorum iki seçenek çıkıyor 1- önceki windows sürümü 2- windows vista

vistayı seçerek giriyorum şimdiye kadar böyle demiyordu da nerede hata yaptık acaba bu uyarıyı vermeye başladı ? bir önceki windowsu silmedi mi acaba ?

gülme gidenin arkasından. gün gelir, elveda bile diyemezsin giderken... | Hayat fani, Ölüm ani....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerim
    kerim's avatar
    Erkek

başlat > çalıştır > msconfig > önyükleme [ xp 'de boot.ini ]  'den bak  sil varsa ordan silmeyi dene olmassa vistayı üste taşı 3 saniye ver :|

formatı masaüstündeyken cd 'yi takıp atmaya calıstın heralde. silememiş daha doğrusu sil dediysende silemedi ordan işlem devam ettiği için vb...

(:
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

silememişsin yada 2 windows kurmuşsun veya biçimlendirmemişsin.

şöyle yap. bilgisayarıma sağ tıkla özellikler ordan gelişmişe tıkla ordan başlangıç ve kurtarma kısmından ayarlar butonuna tıkla.düzenle butonuna tıkla ordan  hangi sürümün açılmamasını istiyorsan onu ordan sil.

en güzeli uğraşma bas formatı temizce...

not : kerim in yazdığı daha kolay :)

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    destanition
    destanition's avatar
    Erkek

en az 70-80 kere vista kurdum bu bilgisayara hiçbirini de biçimlendirmeden windows kurmam

önceki sürümün olduğu diski tamamiyle silip biçimlendirip öyle yükledim vistayı ama anladığım kadarıyla biçimlendirmemiş diğer anlamadığım kısım ise silmediği windows için C: de Old adında bir klasör oluşturması gerekiyo onu da oluşturmamış :)

başlangıç kısmında sadece vista görünüyor ama başlatırken 2 seçenek sunuyor ilginç :)

gülme gidenin arkasından. gün gelir, elveda bile diyemezsin giderken... | Hayat fani, Ölüm ani....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    destanition
    destanition's avatar
    Erkek

BuZuL bunu yazdı:
    -----------------------------

şöyle yap. bilgisayarıma sağ tıkla özellikler ordan gelişmişe tıkla ordan başlangıç ve kurtarma kısmından ayarlar butonuna tıkla.düzenle butonuna tıkla ordan  hangi sürümün açılmamasını istiyorsan onu ordan sil.

-----------------------------

bu dediğin xp için geçerli vista da böyle bir yer yok. evet sağ tıklayınca özellikler gelişmiş ama düzenle yok vista da başka bir yolu vardır herhalde ama nasıl ?

Toplam Hit: 1339 Toplam Mesaj: 5