Bilgisayarın Acılmama Sorunu
-
dün aksama kadar hic bi sıkıntı yoktu hatta format atalı bir ay bile olmadı.
malwarebytes ile bi tarama yaptım windows klasöründe bi exe yakaladı, trojan downloader. exeyi elle sildim.
15-20 dakika sonra makina kendiliginden reset attı. tekrar acmaya kalktıgımda mavi ekranla karsılastım.
güvenli modu vs denedim gene yemedi. abim ben yokken tekrar denemis bu sefer masaüstüne kadar acılmıs bilgisayar ama gene reset atıyordu mavi ekran gelmeden.
az önce de ramin yerini degistirdim, gene reset attı. dizin hizmetlerini yükleme modunda actım bilgisayarı su an bir sorun yok.
sizce ramden kaynaklanan bir sorun mu yoksa formatlık mı ? nedir ?
-
bilgisayar kapanıyosa sorun yüksek ihtimal donanımsaldır. sadece ramler değil ekran kartında da problem olabilir hatta işlemcine giden elektrik voltajında ani değişimler olabilir.ramleri alcam diye elini kasaya sokup bazı kondansatörlerin ayaklarını da oynatmış olabliirsin.herşey olabilir :D
-
hata kodunu yazarsan ona göre yardımcı olabiliriz. donanımsalda olabilir yazılımsalda.
-
su an bir sorun yok ama tekrar mavi ekran gelirse hata kodunu yazarım bi kenara. olmadı bilgisayarcıya gidecek ne yapalım :/
bu arada;
@mmrich
kasayı ben hic acmam, temizlemem bile. yani dedigin türde bir sey olamaz :)
-
Andrei bunu yazdı:
-----------------------------
su an bir sorun yok ama tekrar mavi ekran gelirse hata kodunu yazarım bi kenara. olmadı bilgisayarcıya gidecek ne yapalım :/
bu arada;
@mmrich
-----------------------------eğer kasayı açmıyosan tozdan da işlemci aşırı ısınıyo olabilir kontrol ettin mi
-
mmrich bunu yazdı:
Andrei bunu yazdı:
bu arada;
@mmrich
-----------------------------eğer kasayı açmıyosan tozdan da işlemci aşırı ısınıyo olabilir kontrol ettin mi
-----------------------------bi dahaki kapanmasında kontrol edecegim su an losta devam etmek istiyorum ^^ ama degerler normaldi.