Bilgisayarın Harddiski Görmemesi..(Acil Durum..)
-
Arkadaşlar merhaba, sitenin yeni hali hayırlı olsun öncelikle hepimize :)
Dell n5110 model bi laptop var bende.
Bugün pc yi açmaya çalışırken
"Reboot and select proper boot device
or insert boot media in selected boot device and press a key"
uyarısı alıyorum. Harddiskin pc yi görmediğine dalaletmiş bu, ne ettiysem olmadı bende pc yi komple söktüm, harddiski çıkardım, tekrar taktım ama hala aynı.
Şimdi sizce ne yapmalıyım ? İçinde yeni bitirdiğim, bir kaç gün içinde teslim etmem gereken tezim de var.
Bi akıl verin hacılar. Çok çaresiz kaldım cidden.
-
Hocam herşeyi yaptım derken ? ne yaptın mesela ?
Boot ayarlarına bak eğer Cdrom falansa cd var ise böyle bi hata verebilir veya usb bellek vs takılıysa -
EnesErgun bunu yazdı
Boot ayarlarına bak eğer Cdrom falansa cd var ise böyle bi hata verebilir veya usb bellek vs takılıysaUsb bellek takılı değildi, boot ayarlarından da harddiski en başa aldım. Şunu kesin biliyorum, pc harddiski ya görmüyor yada harddisk bozuldu ama hangisinin olduğunu bulamadım.
-
şuraya bi bak hocam http://frmexe.com/frm/bilgisayar-sorunlari-destek/86170-reboot-select-proper-boot-device-ve.html
-
cuneyd bunu yazdıEnesErgun bunu yazdı
Boot ayarlarına bak eğer Cdrom falansa cd var ise böyle bi hata verebilir veya usb bellek vs takılıysaUsb bellek takılı değildi, boot ayarlarından da harddiski en başa aldım. Şunu kesin biliyorum, pc harddiski ya görmüyor yada harddisk bozuldu ama hangisinin olduğunu bulamadım.
Herhangi bir şekilde mbr kaydı bozulmuş olabilir hocam ona bak birde yani onarmayı dene
-
EnesErgun bunu yazdıcuneyd bunu yazdıEnesErgun bunu yazdı
Herhangi bir şekilde mbr kaydı bozulmuş olabilir hocam ona bak birde yani onarmayı dene
şuan aklıma gelen en iyi çare, 2.5" lik bir harddisk kutusu almak ve harddiski çıkartıp ona takmak, eğer o kutunun içinde harddisk çalışırsa demek ki bağlantılarda sorun vardır.
o kutuda da harddisk çalışmaz ise yeni bi harddisk almaktan başka çare yok gibi. O yüzden tahribata yazdım, belki başka bir formül veren olur diye.
@Hellaven ; Sağ ol hocam ama daha önce bakmıştım o siteye..