folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayarın Harddiski Görmemesi..(Acil Durum..)

Bilgisayarın Harddiski Görmemesi..(Acil Durum..)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

Arkadaşlar merhaba, sitenin yeni hali hayırlı olsun öncelikle hepimize :)

Dell n5110 model bi laptop var bende.

Bugün pc yi açmaya çalışırken

"Reboot and select proper boot device

or insert boot media in selected boot device and press a key"

uyarısı alıyorum. Harddiskin pc yi görmediğine dalaletmiş bu, ne ettiysem olmadı bende pc yi komple söktüm, harddiski çıkardım, tekrar taktım ama hala aynı.

Şimdi sizce ne yapmalıyım ? İçinde yeni bitirdiğim, bir kaç gün içinde teslim etmem gereken tezim de var. 

Bi akıl verin hacılar. Çok çaresiz kaldım cidden.

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Hocam herşeyi yaptım derken ? ne yaptın mesela ?

Boot ayarlarına bak eğer Cdrom falansa cd var ise böyle bi hata verebilir veya usb bellek vs takılıysa

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek
    EnesErgun bunu yazdı

Boot ayarlarına bak eğer Cdrom falansa cd var ise böyle bi hata verebilir veya usb bellek vs takılıysa

Usb bellek takılı değildi, boot ayarlarından da harddiski en başa aldım. Şunu kesin biliyorum, pc harddiski ya görmüyor yada harddisk bozuldu ama hangisinin olduğunu bulamadım. 

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hellaven
    Hellaven's avatar
    Erkek

şuraya bi bak hocam  http://frmexe.com/frm/bilgisayar-sorunlari-destek/86170-reboot-select-proper-boot-device-ve.html

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    cuneyd bunu yazdı
    EnesErgun bunu yazdı

Usb bellek takılı değildi, boot ayarlarından da harddiski en başa aldım. Şunu kesin biliyorum, pc harddiski ya görmüyor yada harddisk bozuldu ama hangisinin olduğunu bulamadım. 

Herhangi bir şekilde mbr kaydı bozulmuş olabilir hocam ona bak birde yani onarmayı dene

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek
    EnesErgun bunu yazdı
    cuneyd bunu yazdı
    EnesErgun bunu yazdı

Herhangi bir şekilde mbr kaydı bozulmuş olabilir hocam ona bak birde yani onarmayı dene

şuan aklıma gelen en iyi çare, 2.5" lik bir harddisk kutusu almak ve harddiski çıkartıp ona takmak, eğer o kutunun içinde harddisk çalışırsa demek ki bağlantılarda sorun vardır.

o kutuda da harddisk çalışmaz ise yeni bi harddisk almaktan başka çare yok gibi. O yüzden tahribata yazdım, belki başka bir formül veren olur diye.

@Hellaven ; Sağ ol hocam ama daha önce bakmıştım o siteye..

Toplam Hit: 987 Toplam Mesaj: 6