Bilgisayarın Sıcaklığı Nasıl Öğrenilir Soğutucuların Bir Yararı Varmıdır?
-
merhaba arkadaşlar bu bilgisayar sıcaklığı konusunda size birkaç tane soru sorucam. öncelikle bilgisayarın sıcaklığını en kolay şekilde nasıl öğrenebilirim, ne gibi programlar kullanabilirim? ben download falan yaptığımdan bilgisayarı 1 hafta 10 gün arasında sürekli açık bırakıyorumda şimdi bu bilgisayarın sıcaklığının yükselmesi, bilgisayarın uzun süre açık bırakılması bilgisayara ne gibi zararlar verir yada ne kadar süre en fazla acık bırakabılırım? birde şu laptop soğutucular herhangi bir işe yararmı bilgisayarın daha uzun süre açık bırakılabilmesi konusunda geçen günlerde arkadaşın biri ucuz rexpo marka tırt bişey aldıda soğuk tuttuğunu idda ediyor gerçekten işe yararmı bu soğutucular.simdiden tesekkurler..
-
everest ultimade programını kullan bi bak ıosılarına tabi işlemci gerçek ısıyı veriyosa yeniyse verr.
-
elini tut işlemciye :W
-
everestultimate501
kur görürsün
-
ubuntu kullananlar konsola sensors yazabilir öğrenmek için :W
-
Hacı benim bir arkadaşımda wardı programı pc nin,işlemcinin,anakartın filan sıcaklığını ölçüyor sıcaklık düştüğünde haber weriordu.Arkadaşdan linkini koparabilirsem koyarım.Geçenlerde de bi bilgisayar fuarında görmüştüm adamlar öyle bir anakart yapmışki bigisayarın sıcaklığı gerekenin üzerine çıktığında anakartın içinde bir kablo war oradan soğuk bir sıwı geçip sıcaklığı düşürüor.Görünce hayret ettim adamlarda ne azim war be
-
soğutma sistemin iyse sıcaklıktan korkma kötüyse sol kapağını aç pcnin önüne koy vatilatör misss. Üflesin dursun :D
-
-_HaWk_- bunu yazdı:
-----------------------------Hacı benim bir arkadaşımda wardı programı pc nin,işlemcinin,anakartın filan sıcaklığını ölçüyor sıcaklık düştüğünde haber weriordu.Arkadaşdan linkini koparabilirsem koyarım.Geçenlerde de bi bilgisayar fuarında görmüştüm adamlar öyle bir anakart yapmışki bigisayarın sıcaklığı gerekenin üzerine çıktığında anakartın içinde bir kablo war oradan soğuk bir sıwı geçip sıcaklığı düşürüor.Görünce hayret ettim adamlarda ne azim war be
-----------------------------sanırım o sıvı dövme dondurma fıçılarının içindeki flaş dedikleri sıvı
aslında manyıklı serumun içine doldur kasaya yerleştir soğuk tutar bunu denemek lazım
-
SpeedFan adlı program kasanın içindeki her parçanın sıcaklığını gösterir
ayrıca fan hızınıda kontrol edebilirsin
-
-
speedfana göre gpu 66 hd 38 core0 58 core1 55 derece değerler çokmu yüksek ?