Bilgisayarın Yaşını Öğrenme
-
2. el bir bilgisayar alıcaz yada bir teknoloji mağazasından vitrin ürününü alıcaz o biligsayarın ne kadar süredir kullanıldığını tam yada yaklaşık oalrak öğrenmek gibi bi imkanımız varmıdır ?
-
Pek önemli değil bence üstünde vuruk çizik yoksa ve çalışıyorsa sorun değil.
1970 lerden bugüne çalışan serverlar var hala. yani ne zamandır kullanıldığı kalitesi hakkında bi bilgi vermez sana.
Bakımı yapılıyorsa, sıcak ortamlarda çalıştırılmamışsa, kondansatorleri şişmemişse alabilirsin.
Onun dışında CD/DVD rom, SSD disk, Harddisk gibi cihazların ne kadar kullanıldığı önemli.
Disklerin yaşını ve güvenilirliğini acronis drive monitor ile öğrenebilirsin
-
hocam vitrin ürünlerinde ne kadarlık bi indirim oluyo?
-
HolyOne bunu yazdı
Pek önemli değil bence üstünde vuruk çizik yoksa ve çalışıyorsa sorun değil.
1970 lerden bugüne çalışan serverlar var hala. yani ne zamandır kullanıldığı kalitesi hakkında bi bilgi vermez sana.
Bakımı yapılıyorsa, sıcak ortamlarda çalıştırılmamışsa, kondansatorleri şişmemişse alabilirsin.
Onun dışında CD/DVD rom, SSD disk, Harddisk gibi cihazların ne kadar kullanıldığı önemli.
Disklerin yaşını ve güvenilirliğini acronis drive monitor ile öğrenebilirsin
sağol hocam
@
__hsyN__
tam bilgim yok yanıltmak istemem ama kullanım süresine oranla bi indirim yaparlar sanırım -
Aşırı görünürlerde vuruk kırık çizik olmadığı sürece sıkıntı olmaz.
-
teşir ürünlerde media markt ta %40 a akadar indirim yapıyorlar.
tabi son ürün olması ve en az 1-2 ay beklemesi lazım. arkadaşım asus i7 almıştı geçen yıl piyasası 2.300 ken 1.600 küsüelerde bişeye almıştı.
bide teknoloji mağazasıysa zaten o satılan üründe garantili oluyor. yani bi problem çıkarsa değiştirirler parçasını hemde 0 lamış olursun =) -
bende teşhir ürünü almıştım media markt' dan Sony i7 için 1435 TL para ödemiştim. Ürün vitrinde zaten mika muhafaza içerisinde ve kapalıydı hiç bir sorunda yaşamadım.