folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilgisayarınızı İnsanlığa Adayın-World Community Grid

Bilgisayarınızı İnsanlığa Adayın-World Community Grid

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thanatosus
    thanatosus's avatar
    Erkek

Geçmişten aklımda kalan bir olay vardı şimdilerde noldu diye bir bakayım dedim ve hala çalıştığını gördüm..Belki sizinde ilginizi çeker..Bu arada bu gerçekten işini yapıyormu yoksa artık fazla işe yaramayan bir olaymı bilen varmı?

Bilgisayarınızı insanlığa adayın!

Yıllar sürecek araştırmaları dünyadaki bilgisayarları birleştirerek daha kısa zamanda yapılabilmesi için IBM öncülüğünde kurulan World Community Grid sistemine bağlı bilgisayar sayısı 800 bine ulaştı.

Bilgisayarınızı%20insanlığa%20adayın!

MELİH BAYRAM DEDE

Teknoloji devi IBM'in 2004 yılında bilimsel araştırmalarda kullanılması için kurduğu bilgisayar ağı World Community Grid'de (WCG) bulunan bilgisayar sayısı 800 bine ulaştı. Küme yapısı içinde, dünyanın en hızlı 5. süperbilgisayarına eşit işlem gücüne sahip WCG üzerinde başlatılan yeni bir araştırma ise kansere neden olan proteinlerin yapısını çözmeyi hedefliyor. Geleneksel bilgisayar sistemleri kullanılarak 162 yılda tamamlanabilecek araştırma, WCG sayesinde 1–2 yıl içinde sonuca ulaştırılacak.

İŞLEMCİNİZİ ÖDÜNÇ VERİN

WCG, dünya genelindeki yüzbinlerce kullanıcının, PC ya da dizüstü bilgisayarlarının işlem gücünü, çalışmadıkları zamanlarda merkezi bir araştırma projesine ödünç vermesi ilkesiyle çalışıyor. Üye sayısını her gün artıran WCG, yüksek güvenlik önlemleriyle kullanıcıların şahsi bilgilerini güvence altına alarak, bilgisayarların atıl işlem kapasitesini kullanıyor. Bilimsel araştırmaların gerektirdiği ileri düzeyde hesaplama va analiz işlerini aynı anda yüzbinlerce makineyi çalıştırarak yaptıran WCG, böylece bilimadamlarının aradıkları sonuçlara çok daha hızlı ulaşmasını sağlıyor.

PERFORMANSI ETKİLEMİYOR

WCG, IBM'in ABD'nin Colorado eyaletinde bulunan 14 sunucusuna bağlı olarak çalışıyor. Bilgisayar kullanıcıları, indirdikleri bir program sayesinde, kullanmadıkları dönemlerde makinelerinin işlem gücünü WCG'ye ödünç veriyor. Normal çalışma zamanında, bir PC ya da dizüstü bilgisayar çalışırken işlemci gücünün ortalama yüzde 20'sini kullanıyor. WCG uygulaması, kullanıcıların bilgisayarları az kullandıkları ya da hiç kullanmadıkları dönemlerde devreye giriyor ve bilgisayarın performansını etkilemiyor. Sisteme üye olmak isteyenlerin www.worldcommunitygrid.org adresinden kayıt olmaları gerekiyor.

Yazı alıntıdır...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diener
    diener's avatar
    Erkek
    kardeş bunu bir ara bende duymuştum ama nasıl bişiy hayret doorusu şimdi kullanmayınca açıkmı bırakıyoruz bilgisayarı ?

OYUN BİTİNCE ŞAH DA PİYON DA AYNI KUTUYA KOYULUR... ÜŞENİYORUM ÖYLEYSE YARIN...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thanatosus
    thanatosus's avatar
    Erkek
    Ben indirdim kullanıyorum..Siteye üye olduktan sonra sana programı veriyor..Pcine yüklüyorsun sonra kendisi işlenecek dosyayı bilgisayara indiriyor..Ve dosyayı başta indirdiği için interneti meşgul etmiyor,pcnin işlemciyi kullanıyor ama kasmıyor..En azından benimkini kasmadı.Sadece indirin öyle dosya download ederkenki gibi bitmesini beklemeyin uslu uslu kenarda çalışıyor ufak bir programcık zaten..
Toplam Hit: 686 Toplam Mesaj: 3