folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Bilgisayarla İletişim Halinde Olan Bir Site Dili?

Bilgisayarla İletişim Halinde Olan Bir Site Dili?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

perl yada python mu bunu yapar bilmiyorum fakat tahminimce ftpden bağlanınca hepsi yapabilir.Örnek vereyim daha iyi anlatayım.

atıyorum

%sayac > 50

durum = "abidik"

bunu bir programa bağlıyacağız ve her saat başı duruma bakıcak.Sayaç 50 yi geçtiği vakit geçti falan diyecek.Bunu sayaç olarak değilde farklı şekilde düşündüm.Gelenlerin bilgilerini dbye kaydedicem.Dbden program saat başı çekicek.Yada saat başı kontrol edicek yeni varsa ekliyicek.

Şimdi bunu yapmak için python,perl,asp yeter snaıyorum değil mi?Bir kaç projem varda :D:D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nazmanya
    nazmanya's avatar
    Erkek

Kaşını gözünü yarmışsın cümlelelerin, bir şey anlamadım.

http://www.speedtest.net/result/926625321.png
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ben bi anlatabilsem :D du nasıl diyim şimdi

mesela dbye kayıt ettircem birşeyler.Daha sonra dbden programa aktarım yapıcam.

Hepsinde yapılır mı hatta yapılır mı bilmiyorum.Ftpye bağlandık iyi hoş fakat dbdeki kayıtları nasıl programa aktarcaz..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

zor baya bi zor,çok çok zor =).böyle bişey istemekteki amacın ne onu söylede ona göre alternatifler üretelim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

elmasekeri bunu yazdı:
    -----------------------------

zor baya bi zor,çok çok zor =).böyle bişey istemekteki amacın ne onu söylede ona göre alternatifler üretelim.

siteyi admin panelinden değil programdan yönetmek ve programdan mesajları falna okumak

Kendi çapımda mesajlaşma sistemi kurabilirim :D En yeni zumsuk projesi.ASp, python kullanıcam..Hem pythonu geliştircem hemde chat uygulamasını web üstünden yapıcam.

Böylece normal oda olabilecek.Herkes konuşabilir hemde özel odalarda msn gibi konuşabilinecek.Değişik birşey ya bakalım olacak mı diye..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yapılabilir tabi =) ama ben nasıl yapılacağını bilmiyorum, sonuçta bir sohbet kanalına hem browser üzerinden hemde mırc üzerinden ulaşılabiliyor.ama hiç uğraşma derim,gerek yok bence,tutmaz bu proje =).

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

elmasekeri bunu yazdı:

yapılabilir tabi =) ama ben nasıl yapılacağını bilmiyorum, sonuçta bir sohbet kanalına hem browser üzerinden hemde mırc üzerinden ulaşılabiliyor.ama hiç uğraşma derim,gerek yok bence,tutmaz bu proje =).

abi birisi için değil yada milyonlar için değil.Amaç sadece merak ettim deniyicem öğrenicem!!

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

db olarak mysql kullanırsın. delphi ya da vbasic ile mysql veritabanına baglanıp işlem yapabilirsin. python bilmedigim icin onunla ilgili bi$e diemicem.

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

şimdi Linux için soruyorsan Linuxta her saat başı istedigin programı çalıştıran bir servis var uzaktaki db'ye baglanmak istiyorsanda bunu her dil yapabilir birşey yok.Sadece localhost yerine ip yazıyorsun birde veritabanının uzaktan erişime açık olması lazım

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 871 Toplam Mesaj: 9