Bilgisayarları Bağlamada Sorun !
-
arkadaslar olayı söyle anlatayım.bizim teyze oglunun şirket laptopuyla benim masaüstü pcyi bağlamaya calıstık.ben bilgisayarı sağ tıkladıgımda özelliklerden bilgisayar adından oradaki çalışma grubunu 2 pcde de aynı isimle girdim.fakat şimdi şirket laptopu şifreyi girdigimizde acılmıyor bastan baslattıgımızda yani her zaman şifreyi girerek acılan şirket laptopu artık acılmıyor.güvenli modda başlattıgımda da giremiyorum bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
-
bilgisayarlari baglama derken amac neydi dosya transferi vs oyun icin falanmi? eger makinananin oturum sifresini falan unuttuysan .. erc commander ile kirabilirsin indir internet cd ye cek boot et erd ile makinayi ac sonra sifreni degistir ..
kucukbir dipnot .. makinanin login olurken pc domaine uye ise sen domaine oturum acmaya calisiyo olabilirsin.. belkim olabilir . -
abi dosya transferi yapalım die yaptık da yeniden baslattıgımızda tutmuyor laptopun eski şifre?biraz da acil bi durum ne yapabiliriz?
-
:) hoca erd commander 2007 yi internetten bul . cd ye yazdir .. oturum sifresini yeniden ver .. erd ile daaha once foruma paylasmistim .. yada google ile resimli anlatimi mevcut .. bak istersen
-
walla cdye yazma imkanımız da yok.baska ne yapılabilir?
-
şifre ekranında ctrl+alt tuşuna basılı tutarak 2 kere del tuşuna basın açılan şifre ekranında kullanıcı adı kısmına administrator yazıp entera basın eğer adminde şifre yoksa açılır
-
anlamadım ama oturum sifresimi ? oysa güvenli moddan halledin ?
editcan : yukardaki postdaki gibi x)
-
Wizard bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaslar olayı söyle anlatayım.bizim teyze oglunun şirket laptopuyla benim masaüstü pcyi bağlamaya calıstık.ben bilgisayarı sağ tıkladıgımda özelliklerden bilgisayar adından oradaki çalışma grubunu 2 pcde de aynı isimle girdim.fakat şimdi şirket laptopu şifreyi girdigimizde acılmıyor bastan baslattıgımızda yani her zaman şifreyi girerek acılan şirket laptopu artık acılmıyor.güvenli modda başlattıgımda da giremiyorum bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
-----------------------------Merhaba,
Sitenize arkadaş vasıtasıyla yeni üye oldum. Neyse eğer laptop ve pc'i birbirine bağlarken Hub , modem kullanmayıp direk Rj45 Cat5 kablosuyla bağlıyorsan(ağ kablosu) kablonun çapraz baglı olduğuna dikkat etmeni tavsiye ederim.
Eğer modem veya hub yolu ile birbirlerini gördürmeyi sağlıyorsan hiç bilgisayar özelliklerinden ağ adını aynı yapmana gerek yok. Benim laptopu okula götürdüğümde örneğin benim laptop'un ağ adı ORTAM ise , okulun ağ adı OKUL ise ikisinide aynı yapmana gerek yok.
Sadece bilgisayarın özelliklerine girip bilgisayar adına tıklayıp orda değiştir butonuna basarak en üstte yazan bilgisayar adını (PC-1 diyelim) //pc-1 olarak yap bağlanırsın.
Şifre olayına gelirsek oda bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet kısmına tıkladıgımız zaman gelen pencere ayar yapıyoruz diye hatırlıyorum
Yardımcı olabilmişsem ne mutlu.