folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilinç / Bilinçaltı

Bilinç / Bilinçaltı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Merhaba müridler.

Konuyu uzun uzun yazmaktansa hazır yazılmışını paylaşayım :)

"Beyin her saniye, dışarıdan ve vücudun içinden gelen 750 milyon uyarıyla ilgilenir. Yani bilinçaltımız bir saniyede 400 milyar bit bilgiyi işler kaydeder. Ama işin mucizevi yanı: Bilincimiz bunların sadece bir kısmıyla ilgilenir. Bilinçaltı gerek görmediği bilgileri bize farkettirmeden kaydeder. Bu ne demektir: Odağımız neredeyse, ilgimiz neyse onu görür, onu duyarız. Yani sadece odağımızı algılarız.
    Örnek vermek gerekirse bir kafede oturup arkadaşınızla sohbet ederken sadece arkadaşınızı duyarsınız ve odağınız oradadır… Oysa etrafta bir sürü insan vardır. Arka fonda müzik vardır. Dışarıda trafiğin sesi ya da geçen bir ambulansın sireni vardır. Ama bunların çoğunu algılamayız. Konuşmamıza devam ederiz. Mucizevi bir şey. Ve bu sırada bilinçaltı kayıttadır…
    Ama sizinde başınıza gelmiştir o sırada arka masadaki birisi sizin isminizde birinden bahsediyorsa “tak” diye odak oraya yönelir. Çünkü bilinçaltı kendi isminizi duyunca konuyu sizinle alakalı zanneder ve ordan gelen bilgileri de bilince göndermeye başlar. Ve dikkatiniz dağılır."

--------

Özet:

Mesela kitap okurken veya uzun bir yazıya bakarken 2-3 saniye içerisinde o yazı içerisinde kendi adımızı veya ilgilendiğimiz birşeyi farkederiz. Orda o kelimeyi gördüğümüzü biliriz, ama bulmak için sayfayı ararız. 1-2 saniye içerisinde gördüğümüz, farkettiğimiz bir kelimeyi bulmak belki bir dakikamızı bile alabilir.

Bu konu çok ilgimi çekiyor, önceki konum mega hafıza teknikleri ile ilgiliydi. Ve bu teknikler ile zaten buna benzer bir algı seviyesi oluşturuyorsunuz. Ama ben özellikle bu konu ile ilgilenmek, kaynak tavsiyelerinizi almak istiyorum.

Şimdiden yardımcı olacak tüm müridlere teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Gelişim Psikolojisinde değinilen bir konudur. Bu konuyla ilgili olarak Bilinçaltı Mesaj gönderme teknikleri adında makaleler var. 25. Kare ve subliminal mesaj adı altındaki tekniklere de bakmanı tavsiye ederim. 16 sayfalık bir makale: 

http://www.turkishstudies.net/Makaleler/835638720_111K%C3%BC%C3%A7%C3%BCkbezirci%20Ya%C4%9Fmur-1879-1894.pdf

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Hocam kaynak için teşekkürler, ben işin böyle pazarlama boyutunda değilde kişisel kullanım alanıyla ilgilenmek istiyorum. Giriş kısmı ilgimi çekti okurum, ama dediğim gibi kişisel kullanım için bildiğin makaleler varmı ? 25. kare gibi değilde.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek

Çok düşünme

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    DevilRullz bunu yazdı

Çok düşünme

"Tamam." Yazardım ama bir kere ban yedim bundan :P

Aksine çok düşünmem lazım :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı
    DevilRullz bunu yazdı

Çok düşünme

"Tamam." Yazardım ama bir kere ban yedim bundan :P

Aksine çok düşünmem lazım :)

Okey bro o zaman her dakika düşün.

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

unutmazsam yazacam buraya.

kpss yardırıyorum öğrenme psikolojisinde bu konuyla ilgili detaylı bi ünite görmüştüm sanki. 

bilgilenip bilgi veririm hacı :F

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Konuyla alakalı Freud'den başlamak en iyisi: 

http://www.psikiyatr.com/other/freudvepsikanaliz.pdf

Burda da düşünce gücü ve günlük yaşamda kullanmaya dair yazı var: 

http://www.ikyworld.com/kitaplik/Yuzde_Yuz_Dusunce_gucu.pdf

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
Toplam Hit: 1060 Toplam Mesaj: 8