folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilişim Dünyasında Bilgisayar Öğretmeni Olmak

Bilişim Dünyasında Bilgisayar Öğretmeni Olmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

mühendislik tutturamazsam bilgisayar öğretmeni olucam.öğretmen olarak yazılım sektörüne dalarsam önüm açıkmıdır?

tabi sektörde öğretmenlik yapmayı düşünmüyorum :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

genelde ilkokullarda bilg dersi 1 saat olduğundan salla başı al maaşı gibi bişey oluyo ( genelleme yapmak gibi olmasın) lise öğretmeni olursan yazılım işinde kasma şansın var

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Adliyede bilir kişi ol.

Anlarsın ne demek istediğimi.. :)

Üstelik öyle çok birşey de bilmene gerek yok.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

hocam bu iş ideallerle alakalı... Eğer kendine güvenmiyorsan ama illaki ben yazılım işi yapacam diyorsan öğretmenliğe bulaşma bence zira okulda son sınıflara geldiğin zaman ailen başlayacak hadi atan öğretmenlik yap muhabbeti olacak freelance olarak çalışabilirsin ama profesyonellik adına çok fazla şey kazanamazsın... Birde yazılım işinde ne yapmak istiyorsun bunlar çok önemli...

Demek istediğim basit veri tabanı uygulamaları web site falan yapacaksan birşey değiştirmez öğretmenlikle beraber yürütürsün ama çok büyük işler yapmak benim hayalim diyorsan öğretmenlik seni öldürür söyleyim zira maaş almaya başladığın zaman biraz eğleneyim diyecekisn şunu yapayım bunu yapayım diyeceksin ve kendini ideallerini kaybedeceksin... Öyle oluncada bir işine yaramayacak hocam. Seçim senin...

Şahsım adına şunu söyleyim ben Fen bilgisi öğretmenliği öğrencisiyim. Hayalim bu işlerle uğraşmak ve bu konuyla ilgili ailemle ciddi anlamda problem yaşıyorum. Üstelik benim durumum tahmin ettiğinden çok farklı burslar kazandım yaptığım çalışmalar nedeniyle ve dil eğitimini falan ailemin imkanlarına bırakmadan aldım...

Şimdide burs bulursam amerikada yeniden bilgisayar bilimleri alanında lisans yapmayı planlıyorum. Böyle bir durum söz konusu yani kendine güveniyorsan yolunda yürü hocam hesabın er yada geç tutacaktır. Ama yok kendine iradene güvenmiyorsan yapacağın şey öğretmenlik olur ki söyleyim eğer yaptığın işi sevebileceksen hem rahat hem saygın hemde sevabı büyük....

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

Milamber bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam bu iş ideallerle alakalı... Eğer kendine güvenmiyorsan ama illaki ben yazılım işi yapacam diyorsan öğretmenliğe bulaşma bence zira okulda son sınıflara geldiğin zaman ailen başlayacak hadi atan öğretmenlik yap muhabbeti olacak freelance olarak çalışabilirsin ama profesyonellik adına çok fazla şey kazanamazsın... Birde yazılım işinde ne yapmak istiyorsun bunlar çok önemli...

Demek istediğim basit veri tabanı uygulamaları web site falan yapacaksan birşey değiştirmez öğretmenlikle beraber yürütürsün ama çok büyük işler yapmak benim hayalim diyorsan öğretmenlik seni öldürür söyleyim zira maaş almaya başladığın zaman biraz eğleneyim diyecekisn şunu yapayım bunu yapayım diyeceksin ve kendini ideallerini kaybedeceksin... Öyle oluncada bir işine yaramayacak hocam. Seçim senin...

Şahsım adına şunu söyleyim ben Fen bilgisi öğretmenliği öğrencisiyim. Hayalim bu işlerle uğraşmak ve bu konuyla ilgili ailemle ciddi anlamda problem yaşıyorum. Üstelik benim durumum tahmin ettiğinden çok farklı burslar kazandım yaptığım çalışmalar nedeniyle ve dil eğitimini falan ailemin imkanlarına bırakmadan aldım...

Şimdide burs bulursam amerikada yeniden bilgisayar bilimleri alanında lisans yapmayı planlıyorum. Böyle bir durum söz konusu yani kendine güveniyorsan yolunda yürü hocam hesabın er yada geç tutacaktır. Ama yok kendine iradene güvenmiyorsan yapacağın şey öğretmenlik olur ki söyleyim eğer yaptığın işi sevebileceksen hem rahat hem saygın hemde sevabı büyük....

-----------------------------

hocam ben öğretmenlik yapmayı değil okumayı düşünüyorum öğretmenlik mezunu olarak bana mühendis gibi değer verilirmis iş bulabilirmiyim vs onu merak ediyorum?

şimdi ya istanbulda öğretmenlik okuycam yada 3. sınıf bi şehirde öğretmenlik bilmem anlatabildimmi :Q

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Çok zor istediğin şey, baya bir ön plana çıkabilmek gerekir. Yani diploman iş görmez bu anlmda. Compü'ye sor bi de. O daha iyi anlatır sana.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkness_izmir
    darkness_izmir's avatar
    Erkek

cömü böte son sınıfa geçtim ama ne öğrendin dersen meslek lisesinde daha iyi projeler yapıyoduk ...ist de ne öğretirler bilmiyom ama öğretmenlik okumak bilgisayar açısından hiç bi gelişim sağlamıyo...üni okuma piyasa atıl hiç olmadı pazarda limon sat daha ii en azından üni.de para yememiş olursun ;)

bendekiler hayel değil plan,planlarımda gerçek değil sadece birer rüya ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Erkek

hocam bende aynı hevesteyim elektronik mezunuyum büyük ihtimalle mühendisliği kazanamicam

ve ögretmenlik tercihi yapacam  ama şu haber kafamı karıştırıyo

http://www.ekotrent.com/haber/20100512/Teknoloji-fakulteleri-ogrenci-bekliyor.php

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Erkek

valla hacı ben odtü böte okuyorum öğretmen olmayıda açıkcası düşünmüyorum bi yerden yolumuzu bulmaya çalışıcaz.. şirket falan..

la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
Toplam Hit: 1152 Toplam Mesaj: 9