Bilişim Dünyasında Bilgisayar Öğretmeni Olmak
-
mühendislik tutturamazsam bilgisayar öğretmeni olucam.öğretmen olarak yazılım sektörüne dalarsam önüm açıkmıdır?
tabi sektörde öğretmenlik yapmayı düşünmüyorum :)
-
genelde ilkokullarda bilg dersi 1 saat olduğundan salla başı al maaşı gibi bişey oluyo ( genelleme yapmak gibi olmasın) lise öğretmeni olursan yazılım işinde kasma şansın var
-
Adliyede bilir kişi ol.
Anlarsın ne demek istediğimi.. :)
Üstelik öyle çok birşey de bilmene gerek yok.
-
hocam bu iş ideallerle alakalı... Eğer kendine güvenmiyorsan ama illaki ben yazılım işi yapacam diyorsan öğretmenliğe bulaşma bence zira okulda son sınıflara geldiğin zaman ailen başlayacak hadi atan öğretmenlik yap muhabbeti olacak freelance olarak çalışabilirsin ama profesyonellik adına çok fazla şey kazanamazsın... Birde yazılım işinde ne yapmak istiyorsun bunlar çok önemli...
Demek istediğim basit veri tabanı uygulamaları web site falan yapacaksan birşey değiştirmez öğretmenlikle beraber yürütürsün ama çok büyük işler yapmak benim hayalim diyorsan öğretmenlik seni öldürür söyleyim zira maaş almaya başladığın zaman biraz eğleneyim diyecekisn şunu yapayım bunu yapayım diyeceksin ve kendini ideallerini kaybedeceksin... Öyle oluncada bir işine yaramayacak hocam. Seçim senin...
Şahsım adına şunu söyleyim ben Fen bilgisi öğretmenliği öğrencisiyim. Hayalim bu işlerle uğraşmak ve bu konuyla ilgili ailemle ciddi anlamda problem yaşıyorum. Üstelik benim durumum tahmin ettiğinden çok farklı burslar kazandım yaptığım çalışmalar nedeniyle ve dil eğitimini falan ailemin imkanlarına bırakmadan aldım...
Şimdide burs bulursam amerikada yeniden bilgisayar bilimleri alanında lisans yapmayı planlıyorum. Böyle bir durum söz konusu yani kendine güveniyorsan yolunda yürü hocam hesabın er yada geç tutacaktır. Ama yok kendine iradene güvenmiyorsan yapacağın şey öğretmenlik olur ki söyleyim eğer yaptığın işi sevebileceksen hem rahat hem saygın hemde sevabı büyük....
-
Milamber bunu yazdı:
-----------------------------
hocam bu iş ideallerle alakalı... Eğer kendine güvenmiyorsan ama illaki ben yazılım işi yapacam diyorsan öğretmenliğe bulaşma bence zira okulda son sınıflara geldiğin zaman ailen başlayacak hadi atan öğretmenlik yap muhabbeti olacak freelance olarak çalışabilirsin ama profesyonellik adına çok fazla şey kazanamazsın... Birde yazılım işinde ne yapmak istiyorsun bunlar çok önemli...
Demek istediğim basit veri tabanı uygulamaları web site falan yapacaksan birşey değiştirmez öğretmenlikle beraber yürütürsün ama çok büyük işler yapmak benim hayalim diyorsan öğretmenlik seni öldürür söyleyim zira maaş almaya başladığın zaman biraz eğleneyim diyecekisn şunu yapayım bunu yapayım diyeceksin ve kendini ideallerini kaybedeceksin... Öyle oluncada bir işine yaramayacak hocam. Seçim senin...
Şahsım adına şunu söyleyim ben Fen bilgisi öğretmenliği öğrencisiyim. Hayalim bu işlerle uğraşmak ve bu konuyla ilgili ailemle ciddi anlamda problem yaşıyorum. Üstelik benim durumum tahmin ettiğinden çok farklı burslar kazandım yaptığım çalışmalar nedeniyle ve dil eğitimini falan ailemin imkanlarına bırakmadan aldım...
Şimdide burs bulursam amerikada yeniden bilgisayar bilimleri alanında lisans yapmayı planlıyorum. Böyle bir durum söz konusu yani kendine güveniyorsan yolunda yürü hocam hesabın er yada geç tutacaktır. Ama yok kendine iradene güvenmiyorsan yapacağın şey öğretmenlik olur ki söyleyim eğer yaptığın işi sevebileceksen hem rahat hem saygın hemde sevabı büyük....
-----------------------------hocam ben öğretmenlik yapmayı değil okumayı düşünüyorum öğretmenlik mezunu olarak bana mühendis gibi değer verilirmis iş bulabilirmiyim vs onu merak ediyorum?
şimdi ya istanbulda öğretmenlik okuycam yada 3. sınıf bi şehirde öğretmenlik bilmem anlatabildimmi :Q
-
Çok zor istediğin şey, baya bir ön plana çıkabilmek gerekir. Yani diploman iş görmez bu anlmda. Compü'ye sor bi de. O daha iyi anlatır sana.
-
cömü böte son sınıfa geçtim ama ne öğrendin dersen meslek lisesinde daha iyi projeler yapıyoduk ...ist de ne öğretirler bilmiyom ama öğretmenlik okumak bilgisayar açısından hiç bi gelişim sağlamıyo...üni okuma piyasa atıl hiç olmadı pazarda limon sat daha ii en azından üni.de para yememiş olursun ;)
-
hocam bende aynı hevesteyim elektronik mezunuyum büyük ihtimalle mühendisliği kazanamicam
ve ögretmenlik tercihi yapacam ama şu haber kafamı karıştırıyo
http://www.ekotrent.com/haber/20100512/Teknoloji-fakulteleri-ogrenci-bekliyor.php
-
valla hacı ben odtü böte okuyorum öğretmen olmayıda açıkcası düşünmüyorum bi yerden yolumuzu bulmaya çalışıcaz.. şirket falan..