Bilisim Teknolojileri Ygs?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

merhaba muridler simdi ben bu konuya gram hakim değilim google da saglam bi arastırma yaptım da adam gibi bi bok bulamadım herkez arkasından bi sayı sallamıs

smdi ygs 7 e kadarmı 6 a kadar mı ne sınav var sanırım

simdi ben bilisim okuorum meslek lisesiyim

1ci soru ben bu sınavdan iyibir not alırsam 4 yıllıga gidebiliorum dimi?

2 ben bu ygs 1 mi gişrecm kaca gircm onu çözemedim kimbilio bunu :W

3 ben ygs de sadece sayısal mı çözücem hangi sınavlar olucak bilen var mı türkce çözmek istiorum benim sözelim daha agır basıo saten sayıları oldum olası sevmem.

4 ciddi ciddi sınav zor mu amk:S

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

ben size yardım ediom lan sizde bana edin:W

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

ygs oldukça kolay bir sınav. mat-fen-türkçe-sosyal toplam 120 soru. evet 4 yıllığa gidebilirsin kendi bölümünü seçersen bir avantajın var. Fakat farklı alanlarda meslek lisesi olduğundan düşüş yaşayacaksın. evet bölümüne göre mat-fen ağırlıklı olman gerekiyor. şöyle ki yaklaşık olarak her mat sorusu (fencilerde) 4 puan fen soruları 3 puan türkçe 2 sosyal 1'dir. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    Yaş fazla ilerlemeden üniversite okumayı düşünüyorum bende bu yıl girecem Bilişim Teknolojileri mezunuyum. Şimdi olay şu ÖSS kalktı dediler daha kötü hale getirip iki aşama haline soktular ilk olarak Ygs başvurusunu yapıp gireceksin sınava 180 idi galiba puan barajı başarırsan lys de istediğin bir bölümden tekrar sınava giriyorsun. Ama sınavsız geçiş olayı hakkında tam bir bilgim yok.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

angels_demos bunu yazdı:
    -----------------------------

ygs oldukça kolay bir sınav. mat-fen-türkçe-sosyal toplam 120 soru. evet 4 yıllığa gidebilirsin kendi bölümünü seçersen bir avantajın var. Fakat farklı alanlarda meslek lisesi olduğundan düşüş yaşayacaksın. evet bölümüne göre mat-fen ağırlıklı olman gerekiyor. şöyle ki yaklaşık olarak her mat sorusu (fencilerde) 4 puan fen soruları 3 puan türkçe 2 sosyal 1'dir. 

ya amk nie sözel i 3 e düşürmüş bunlar ki amk ben onların

benim mat berbat ya oldum olası sevmedim 3 cü sınıfdan beri 2 aldıgımı hatırlamıom:D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kazekage
    Kazekage's avatar
    Erkek

160 soru 160 dk

mat sınavın %40 ını

Fen %30 unu

Türkçe %20

sosyal %10 unu kapsıyor

Ayrıca 4 Yıllık Geçebiliyorsun zaten 1 tane ygs sınavına giriyorsun o sınava göre sana 6 tane sonuç çıkarıyoru ygs 1 2 3 4 5 6 die bunlar işte mat fen sözel sayısal ayrılıor

ama Sen Sayısal Çözmek Zorundasın senin işine ygs 1 yarıor Sınavın çok kolay olduğunu söylüyorlar bende bu sene giricek

Bide Bilişim Tek. Alanlarına Mtok Die Bişi Geldi 4 Yıllık Mühendisliklere geçebilioruz şuan Ygs ile Çok iyi bişi bence

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Banada cevap verin.

Bende 2006 Bilişim bölümü mezunuyum... Ve alan dışı tercih yapmak istiyorum... İstediğim bölümler Sanat Tarihi yada Sosyoloji...

Şimdi ben hangi derslere çalışmam lazım?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

the_behulder bunu yazdı:

angels_demos bunu yazdı:

benim mat berbat ya oldum olası sevmedim 3 cü sınıfdan beri 2 aldıgımı hatırlamıom:D

bilişim teknolojileri okuyorsun ve matematiğin kötüyse üni de kusura bakma ama 4 yıllık bir bölümü bitirebilmen çok zor.

Ygs için ise tek bir sınava giriyorsun sonuç kağıdı geldiğinde sana 6 tane mi neydi ayrı puan hesaplayıp veriyorlar sen bölümün hangi puan türüyle öğrenci alıyorsa o puan türüne bakıp seçim yapıyorsun.4 yıllık istiyorsan ygs den sonra lys ye giricen onda ise hangi bölümü okumak istiyorsan ona göre türkçe-sosyal-mat-fen sınavlarından en az 2 sine ya da kafana göre hepsine girebilirsin.Olmadı 2 senelik kendi bölümüne girip dikey geçiş kasarsın ama mat kötü diyorsun dikey geçişi unut.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

torpedo_XL bunu yazdı:

the_behulder bunu yazdı:

angels_demos bunu yazdı:

bilişim teknolojileri okuyorsun ve matematiğin kötüyse üni de kusura bakma ama 4 yıllık bir bölümü bitirebilmen çok zor.

Ygs için ise tek bir sınava giriyorsun sonuç kağıdı geldiğinde sana 6 tane mi neydi ayrı puan hesaplayıp veriyorlar sen bölümün hangi puan türüyle öğrenci alıyorsa o puan türüne bakıp seçim yapıyorsun.4 yıllık istiyorsan ygs den sonra lys ye giricen onda ise hangi bölümü okumak istiyorsan ona göre türkçe-sosyal-mat-fen sınavlarından en az 2 sine ya da kafana göre hepsine girebilirsin.Olmadı 2 senelik kendi bölümüne girip dikey geçiş kasarsın ama mat kötü diyorsun dikey geçişi unut.

mat kötüde 3ayda matı kassam hane ögenebilecegimseyler sayılı olur fakad bana ver 1 sene adam gibi calısıyım geçerim onda sıkıntı olmaz kapasite meselesi diebiliriz orta okulda dersi hec dinlemezdim lisede dinlemezdim ilgimi cekmezdi diyim sana ama tarih de edebiyat de bioloji falan de takır takır yapardım kimyam fizigim bile iyidi sayısal değil bak sadece metamatik bok saglk olsun bakalım ya ne olucak sonu

Toplam Hit: 1674 Toplam Mesaj: 9