folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bill Gates'in En Yeni Ürünü

Bill Gates'in En Yeni Ürünü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Microsoft'un patronundan alışılmadık bir ürün: İlgiyi ölçen bilezik

ABD'li bilgisayar yazılım şirketi Microsoft'un sahibi Bill Gates ve karısı Melinda'nın kurduğu Bill-Melinda Gates Vakfı öğrencilerin ilgisini ölçen bir bilezik üretmek için 1.1 milyon dolar (2 milyon TL) harcadı.

Bilezik takıldığı öğrencinin derisindeki nem miktarına bağlı olarak ilettiği elektrik miktarını ölçüyor. Elektriği ileten nem miktarı ise ter bezlerinin sinir sistemindeki duygusal dalgalanmalardan ne kadar etkilendiğini göstererek öğrencilerin derslerde ne kadar sıkıldıklarını belirliyor. Yapılan ölçümlerle eğitim kalitesini arttırmayı planlayan Gates, test aşamasındaki bu yöntemin sınıflara kamera yerleştirmekten çok daha etkili olacağını belirtti.

Uygulama birçok öğretmen tarafından, "Bazı okullar elektrik faturalarını bile ödeyemezken bu bileziği nasıl satın alacaklar?" ve "Öğretmenlerin öğrencilerinin ne zaman derse ilgilerini kaybettiklerini anlaması için sınıfın etrafına bakmaları yeterli" şeklindeki eleştirilerine neden oldu. Gates, Güney Carolina Eyaleti'ndeki Clemson Üniversitesi'ne bilezikleri öğrenciler üzerinde test etmesi için 500 bin dolar (915 bin TL) para öderken, Ulusal Eğitim Merkezi'ne de bilezikleri MRI taramalarıyla karşılaştırması için 620 bin dolar (1.13 milyon TL) ödeme yaptı.

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    juniourfalcon
    juniourfalcon's avatar
    Erkek

bencede bu okullar bileziği nasıl alcaklar en iyisi seviye tesbit :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek

"Oğlum/Kızım çıkar o bileziği, dingonun ahırımı burası bilezikle kolyeyle geliyosunuz..." - Türkiye eğitim sistemi.

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

okulu satip bi bilezik alirlar artik

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

YasamaK bunu yazdı:
    -----------------------------

ABD'li bilgisayar yazılım şirketi Microsoft'un sahibi Bill Gates ve karısı Melinda'nın kurduğu Bill-Melinda Gates Vakfı öğrencilerin ilgisini ölçen bir bilezik üretmek için 1.1 milyon dolar (2 milyon TL) harcadı.

Bilezik takıldığı öğrencinin derisindeki nem miktarına bağlı olarak ilettiği elektrik miktarını ölçüyor. Elektriği ileten nem miktarı ise ter bezlerinin sinir sistemindeki duygusal dalgalanmalardan ne kadar etkilendiğini göstererek öğrencilerin derslerde ne kadar sıkıldıklarını belirliyor. Yapılan ölçümlerle eğitim kalitesini arttırmayı planlayan Gates, test aşamasındaki bu yöntemin sınıflara kamera yerleştirmekten çok daha etkili olacağını belirtti.

Uygulama birçok öğretmen tarafından, "Bazı okullar elektrik faturalarını bile ödeyemezken bu bileziği nasıl satın alacaklar?" ve "Öğretmenlerin öğrencilerinin ne zaman derse ilgilerini kaybettiklerini anlaması için sınıfın etrafına bakmaları yeterli" şeklindeki eleştirilerine neden oldu. Gates, Güney Carolina Eyaleti'ndeki Clemson Üniversitesi'ne bilezikleri öğrenciler üzerinde test etmesi için 500 bin dolar (915 bin TL) para öderken, Ulusal Eğitim Merkezi'ne de bilezikleri MRI taramalarıyla karşılaştırması için 620 bin dolar (1.13 milyon TL) ödeme yaptı.

Zimbabwe' den daha kötüymüş Amerikanın okulları desenize,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:

YasamaK bunu yazdı:

Zimbabwe' den daha kötüymüş Amerikanın okulları desenize,

hiç sorma iyi bir tespit :D

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
Toplam Hit: 924 Toplam Mesaj: 6