folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Billy Sing Vs Abdul The Terrible[Korkunç Abdül]Çanakkale Cephesinin Keskin Nişancıları



Billy Sing Vs Abdul The Terrible[Korkunç Abdül]Çanakkale Cephesinin Keskin Nişancıları

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Nisan/2007
    Erkek

    1915 haziranı'nda, avustralya beşinci hafif süvari alayı, kısa süre önce chatham's post (genç bir subayın anısına chatham ileri karakolu) olarak bilinecek yerde kamp kurdu. çoğunlukla kırsal alan çocuklarından oluşan askeri birlikte, hayatı yaban hayvanları ve atlar arasında geçmiş er william edward sing (billy sing) de bulunuyordu. sing'in yivli ve yivsiz tüfeklerdeki mahareti yaşadığı queensland'de de biliniyordu, avcılık kulübünün üyesiydi. askerde kısa sürede kendini ispat etti. o şimdi avustralya imparatorluk kuvvetleri'nin nişancısıydı. queensland'dan gelen bir diğer acemi asker çöl yürüyüş kolu, sığır kral, lassetter'in son sürücülüğü ve avustralya tarihine ait birçok kitabın yazarı, ion jack idriess, döneminin en iyi dürbünüyle sing'in gözcüsü olmuştu. keskin nişancı billy sing, 'işe' koyuldu. ölüm sessizliğinde geçen saatler, sabırlı bekleyiş, sonra genellikle her hedefe tek atış, türk kuvvetlerine büyük kayıplar yaşatıyordu. kısa sürede ünü yayılan sing'in becerisi britanyalı komutan lord w. r. birdwood'u ve diğer subayları çok etkilemişti. komutanı binbaşı midgely insan öldürmenin kendisini nasıl etkilediğini sorduğunda, sing büyük bir soğukkanlılıkla, 'yasadışı'ları vurmanın 'uyku kaçırmadığını' söylemişti.
    billy sing'in giderek sayısı artan ve 300'lere ulaşan insan avı, maç skoru gibi anzak siper hatlarında ağızdan ağıza bir kahramanlık destanı gibi yayılırken, türkiye'nin dört bir yanındaki evlerdeki yüreklere bir kor ateşi gibi düşüyor, ailelere çaresiz bir ağıt bırakıyordu. dikkatsiz türk askerleri ve acemi takviyeler de, billy sing gibi nişancılara kolay hedef oluyordu. özellikle yeni gelenlerin siniri ve merakı, avustralya siperlerini mazgalların üzerinden ölümcül bir gözetlemeye itiyordu. sing'in ısrar ve isabetliliği ise sayıyı her geçen gün yükseltiyordu. türklerden bir tepki gelmesi kaçınılmazdı. bazen bir tek günde 10 türkü vuran bu avustralyalıya durdurmak gerekiyordu. ağustos sonlarında bir sabah, önce çok yakın bir atış sing'in artan güveninin sarsılmasına neden oldu. sing ve bu defaki gözlemcisi süvari er tom sheehan, türk siperlerini gözetliyor, korumasız kol, kafa, vücut arıyorlardı. bir türk nişancının bakışlarının da kendi üzerlerinde olduğundan habersizlerdi. nihayet, türk siperlerinden gelen bir silah sesi, sing'in fiyakasını bozmuştu. bu atış sheehan'ın teleskopunu bir uçtan bir uca geçerek avusturalyalıyı her iki elinden yaralamış, sonra ağzından girip sol yanağından çıkmıştı. hızı kesilen mermi yine de yoluna devam ederek sing'i sağ omzundan vurmuştu. tek atışta iki isabet! sing, türk'ün maharetinden veya şansından istemeyerek etkilenmişti. sheehan, avustralya'ya tahliye edildi, sing ise revire kaldırıldı.

    ilk raund türk'ün
    türklerin, sol kanatlarını avustralyalı nişancıdan temizlemek için yaptıkları hazırlıklar muazzamdı. (bu gayretlerle ilgili ingiliz bilgileri, türk esirlerine ve ölenlerin anılarından yapılan tercümelere dayanıyor.) billy sing'i durdurmak isteyen türklerin, avustralyalıların 'feci abdül (yakıştırma isim)' dedikleri keskin nişancıları eğitimli biriydi. hazırlıkları profesyonelceydi. türk hedefleri inceleyerek merminin giriş ve çıkış noktalarını belirliyor, vuruluş anındaki pozisyonları araştırıyor ve nişancının yerini belirlemeye çalışıyordu. nihayet avustralyalı katilin inini bulmuştu. sabırla beklemeye başladı. ilk atışın gözcüyü bulduğundan emindi. sıra keskin nişancıdaydı. anzaklar kayıp vermeye başlamıştı, moraller bozulmuştu.
    sing'in türk nişancıyla yüzleşmesi için bir hafta geçmiş, yarası iyileşmişti. sing'in nişan öncesi hazırlıklarını izleyen türk, uygun bir yer belirlemişti. her sabah şafak öncesi mevkiini alıyor, sadece gözleyerek ve bekleyerek günler geçiyordu. bazen tahrik edici hedeflerin belirmesine rağmen türk nişancı atış yapmadı. avının, bu akılsız avustralyalılar arasında olmadığını biliyordu. fırsatçı bir atış onu ele verebilirdi. sonunda ısrarı sonuç verdi. gece siperine döndüğünde rakibini bulduğundan ve ertesi gün sing'i susturacağından emindi. iki keskin nişancı karşılaşmıştı. sing teleskopu alarak hedefe baktı, 'feci abdül' karşısındaydı. pozisyonunu belli etmeden nişanını aldı, tüm dikkatine rağmen görüldüğünün farkındaydı, ilk atan hedefi bulabilirse kazanacaktı. o anda bir mermi türkü gözlerinin arasından vurdu. bu düellodan hemen sonra, top atışları başlamıştı. sing ve gözcüsü mevziyi terk etti. hemen sonra düşen bir mermi mevziyi tahrip etti. saniyelerle kurtulan sing'in başarıları ingiliz ve amerikan gazetelerine konu oldu. sir hamilton yazılarında sing'den bahsetti, kendisine mümtaz görev madalyası ve savaş hacı verildi.
    1917'de edinburg'da bir deniz kuvvetleri aşçısının 21 yaşındaki kızı garson elizabet stewart'la evlendi. iskoçya'ya yerleşti, ancak burada fazla kalamadı ve avustralya'ya döndü. brisbane'de yaşarken, hastalandı, ancak inatçılığı yüzünden hiçbir doktora görünmedi. 19 mayıs 1943'te, 57 yaşındayken odasında yalnız öldü. geriye 5 şilin, işyeri ücretinden alacağı 6 paund, 10 şilin 8 pens kalmıştı. bu, bir zamanlar bütün bir ordu ve ulus tarafından tanınan bir adamın hayatı için acıklı bir sondu.
    prof. dr. cengiz kuday

    -----------------------

    Üşenmeden hepsini okuyunuz gerçekten çok güzel bir hikaye. Ayrıntılı bilgi isteyenler googlede anahtar kelimeleri yazarsa yerli ve yabancı bir çok kaynaktan bilgi alabilir.

    Vassili zaitsev ve major könig yanında bok yemiş o derece yani :D


    Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Imba
    Imba's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2002
    Erkek
    hepsini okudum nesi güzel annamadım?

    Kibar ve sertimdir, çok iyi dans ve ısrar ederim..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2007
    Erkek
    hoca, iyi de hikayenin sonunda olan Türk'e oluyor, binlerce Türk kahramanlığı hikayeleri arasından bula bula, avustralyalı keskin nişancının, Türk'e karşı başardığı, başarı hikayesinimi buldun:)

    Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Nisan/2007
    Erkek
    lan olm adam gibi bişey verdik okuyun diye illa kafanızı kötüye yorucaksınız ha bunu verdim diye vatanıma ihanetmi etmiş oldum şimdi + çanakkale cephesiyle ilgili bizim lehimize olan tüm hikayeler biliniyor ne manası olur vermemin.

    Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2007
    Erkek

    juba olmbiz alışık değiliz böyle hikayelere .

    sonnda avusturalyalı ölmeliydi bu niye böyle olduki:)


    nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Nisan/2007
    Erkek
    ben vurdum sanki abdul the terrible ' i cephe aldınız bana :D

    Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2005
    Erkek
    elinde süngüyle otomatik silahlara karşı ölüme koşanların hikayesi daha etkileyici hadi onu geçtim bir nazi ve sovyet keskin nişancıların hikayesini okumuştum o bile daha etkileyici.sana karşı tavır alma gibi algılama sadece bu benim yorumum.sokayım avusturalyalısına.

    Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Imba
    Imba's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2002
    Erkek
    hyr cidden merak ediyorum bu hikayenin dili güzel bunun anlatımı güzel yada anlattıkları güzel bakıyorum hiç biri güzel değil yani

    Kibar ve sertimdir, çok iyi dans ve ısrar ederim..
Toplam Hit: 3375 Toplam Mesaj: 8