folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Biodiesel-Biobenzin?

Biodiesel-Biobenzin?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkblood
    darkblood's avatar
    Erkek

beyler biodiesel-biobenzin işiyle uğraşan müridler varmı?

bunların üretimi için hammadde temini nasıl sağlarız?

varsa üretim için atık yağlamı yoksa bitkisel hammeddeylemi üretim yapalım?

yardım ederseniz çok sevinirim?

bilenle bilmeyen bir olur mu?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habib_mx_tr
    habib_mx_tr's avatar
    Erkek
    ben varım ama üretici değilim tüketiciyim

!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Erkek
    dayım turklıyedekı ılk ısletmesini kurdu tabi oda benım gibi biri olarakdan sallıyor olabilir neyse bu fasulye gibi cesitli bitkileri topluyor sonra bunları bir makınaya koyuyor sonra kızarmıs yağ ve dizselse dizel ekliyor %40 civarı ıste bole

Yukarıda yazan medeni durum seceneklerinde neden DUL yok !!! ben belkı dulum
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek

abi lise 1 deyken, cam talasından ve seftali cekirdeinden uretmiştim. msn e eklersen belki yardımcı olabilirim

daha bol bulunacagından atık yag daha ii olur ama

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tyler_Dayi
    Tyler_Dayi's avatar
    Erkek
    hocam sana ancak biodizelle ilgili site yaparsan giriş sayfasına yaratıcı bi resim koymanda yardımcı olabilirim :D

all this pain is an illusion...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habib_mx_tr
    habib_mx_tr's avatar
    Erkek
    hocam projen gerçekleşsin beta testlerini de ben yaparım :)

!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

habib_mx_tr bunu yazdı:
    -----------------------------
    ben varım ama üretici değilim tüketiciyim
    -----------------------------

genelde performans ve fiyat olarak nasıl hacım

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeTaL
    PeTaL's avatar
    Dişi
    bi ara baya arastırmıstım valla atık yag kullanabiliosun ama tabi lop die atmıosun makineye atık yagıda restorantlardan alabilrsin ama atık yaglarla ilgili bi yasa var o restlerin sana vermesi için elinde bi belge olması gerekio onun haricinde ewde kendi kullandıgın yagdanda yararlanabilirsin bide bu sey için bi solusyon war o solusyonu kendinde hazırlayabilirsin ama hazır olarakta satılıo tesisatı 5 6 milyara kuruyolar diye biliorum ama sadece kendine diilde baya bi uretim yapıosun o makineyle daa kucuk sdece kendine uygun uretebilcein olabilir bu arada litresi 1 400 e falan gelio sanırım yanlıs hatırlamıosam

rüyaları gerceklestirmenin en guzel yolu uyanmaktır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ebter
    ebter's avatar
    Erkek
    bu işi yapanlar özellikle restoran gbi büyük işletmelerden artk yağları toplayp bunu biodiesel veya biobenzine dnüştürüolar

//www.radyosu.org\\//Gerçek Yeraltı\\
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habib_mx_tr
    habib_mx_tr's avatar
    Erkek
    hocam bio dizelin performansını sormuşsun normal araçlar için birşey söyleyemem ama ben traktör kullanıyorum traktör gibi ağır iş makinalarında motora balçık etkisi yapıyor.

!!!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wassh
    wassh's avatar
    Erkek

hocam eger gercekten yuksek verim istiorsan bitkisel yaglari kullanmanı oneririm... islenmesi daha kolay ve maliyeti digerine gore biras daha yuksek ama isciliği az oldugu icin o yonunude kurtariyor. atık yaglarla yaptıgında damıtmadan tut aklına gelebilecek her yolu uygulaman lazım bunlar icin ayrı ayrı tanklar lazım.

bir cok ulkede biodisel uretimi ozel yetistirilen soya fıstıklarının yaglarından yapılıor. bu yaglar kendi fabrikalarında cikarılıor ve islenior boylelikle uretim her asaması kontrol altında tutularak max. verim elde edilior.

ülkemizde biodizelin direk %100 satısı yasak bu yuzden kanunlar cercevesinde belirlenen miktarda dizel ile karıstırılma zrunlulugu var. ben uzun zaman arastırdım bu isi, su kanıya vardım sana baglı bir tarlada yag elde edebilecegin bir bitki yetismiorsa, buyuk tankerlerin yoksa, satıs yapabilecegin guvenilir mekanlar yoksa bu işe girme....

gorundugu kadar kolay olan bir sey degil. ozellikle 2007 ocak ayında devletin getirdigi vergiler ile. 2007 yılına kadar bu tur yakıtlardan vergi alinmiordu devlet baktiki cıg gibi buyuyor vergiye tabi tuttu. bolelikle pazar sadece buyuklerin eline kaldı her zaman oldugu gibi.

cin alinin mına koyam bana bişi olmasın...
Toplam Hit: 1590 Toplam Mesaj: 11