folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bios Cdrom İle Hdd Yi Birlikte Tanımıyor.

Bios Cdrom İle Hdd Yi Birlikte Tanımıyor.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yusufyusufyusuf
    yusufyusufyusuf's avatar
    Erkek
     Müridler sorunum şu. Bilgisayara tek bir ide kablosu üzerinden hdd ve cdrom u birlikte takınca bios ikisinide algılamıyor. Kablonun primary ucunu harddisk e ve slave ucunu da cdrom a takıyorum yine olmuyor. tam tersini yapıyorum yine olmuyor. fakat yine aynı ide kablosuyla hdd yi primary ucuna veya slave ucuna takınca bios hdd mi tanıyor. aynı şekilde aynı ide kablosuyla cdrom u primary ucuna veya slave ucuna takınca tanıyor. yani hdd de bir sorun yok. cdrom da bir sorun yok. ide kablosunda bir sorun yok. fakat cdrom + hdd yi aynı ide kablosu üzerinden takınca sorun var. ikiside tanınmıyor. Bu sorun nasıl aşılır? Bilgili müridlerin DİKKATİNE...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek
    cdrom ve hdd nni arkasında 8 pinlik bi bolum bulunur. uzerinde kopru vardır. onları kullanarak donanımları da slave veya master die ayarlaman lazım. nası yapacagını uzerinde yazar cdrom ve hdd nin
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yusufyusufyusuf
    yusufyusufyusuf's avatar
    Erkek

ben hdd nin üzerine bakana kadar sende bana daha detaylı bilgi verebilirsen sevinirim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    master slave ayarlarını kontrol et master slave olayı kablodaki yere göre değildir.sürücülerin üzerindeki küçük zımbırtılarla ayarlanır

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek
    pm attım msn e ekle ya da google da jumper ayarları vs die aratırsan cıkar bişiler
Toplam Hit: 1708 Toplam Mesaj: 5