Bios Ekranı Monitörün Ekranını Kaplamıyor
-
Merhaba arkadaşlar bu sabah pc yi açtım. Açılışta ekrana gelen bios ekranı resimdeki gibi çıktı daha önceden böyle bir sorun yoktu ekranı kaplıyordu görüntü, aniden bu ekran boyutuna düşmüş; monitörün boyutu 22" dvi kablo ile bağlı windows 7 de ise herhangi bir sorun yok görüntü son derece normal, sadede bios ekranında ve windows 7 yüklenirken o ekrana gelinceye kadar olan yerlerde çıkan yazılar bu şekilde gözüküyor neden olmuş olabilir böyle nasıl düzelte bilirim arkadaşlar, bu sorunu,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------
Merhaba arkadaşlar bu sabah pc yi açtım. Açılışta ekrana gelen bios ekranı resimdeki gibi çıktı daha önceden böyle bir sorun yoktu ekranı kaplıyordu görüntü, aniden bu ekran boyutuna düşmüş; monitörün boyutu 22" dvi kablo ile bağlı windows 7 de ise herhangi bir sorun yok görüntü son derece normal, sadede bios ekranında ve windows 7 yüklenirken o ekrana gelinceye kadar olan yerlerde çıkan yazılar bu şekilde gözüküyor neden olmuş olabilir böyle nasıl düzelte bilirim arkadaşlar, bu sorunu,
http://a1111.hizliresim.com/r/3/9u3u.jpg
-----------------------------Monitördeki autoset tuşuna basmayı denedin mi ?
-
Bağlantı dvi olduğu için tüm ayarları kendisi otomatik olarak ayarlıyor,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------
http://a1111.hizliresim.com/r/3/9u3u.jpg
-----------------------------Mönitörü resetle.. ayarlardan
-
16:9 yerine 4:4 müş demekki biosunuz o zaman. Ayrıca hocam sürekli biosta takılmıyorsanız problem yaratmaz ki? benim eski monitörde yeşildi komple...
-
Resetledim düzeldi, :)