Bios Pili Bitti Geçici Bir Çözüm...
-
1 hafta kadar önce PC yi açtığımda hata verdi... Bios ayarlarında tarih 2002 yi gösteryodu... Neyse tarih ve saat ayarı fln yaptım açtım ama 1-2 gün boyunca PC yi açtığımda saati geri kalyodu... artık geri kalmıyor her açılışta sıfırlanıyor :) ... F1 e basıp tarih ve saat ayarı yapıyorum yada F2 ile direkt açtırıyorum...
internette araştırdığımda bu bios pillerinin o büyük yassı yuvarlak saat pilleriyle aynı olduğununu okudum ( databanklar fln varya hani )... Hatta kırtasyelerde saat pili diye de satılıyormuş... Neyse bendede bi databank türünden saat var. Bu saat güneşe konulunca pilini şarj edebiliyor ve şuan full dolu :) ... acaba diyorum değiştirsem.... olurmu???... bitmiş pili de saate takarım nasılsa kendini şarj ediyor...
Yani sormak istediğim şu -> ben bunu yaparsam açmaya çalıştığımda PC den yanık kokusu gelirmi :) ... yada bu piller gerçekten aynı türdenmi ? ...
-
Serdarr bunu yazdı:
-----------------------------Yani sormak istediğim şu -> ben bunu yaparsam açmaya çalıştığımda PC den yanık kokusu gelirmi :) ...Hayır gelmez çünkü 1.5v dc gerilimle hiçbir parçayı yakamazsın
yada bu piller gerçekten aynı türdenmi ? ...evet dediğine göre aynı türde bios pili lityumdur yani şarj edilebilir
----------------------------- -
hocam pilin üzerine bak 3v ise pil kullanabilirsin büyük ihtimal 3v tur ama pili takıp pc ilk açtığında biosdan fabrika ayarları al (load default settings yazar) sonra gerekli ayarları yap saat ve tarihi yine biosdan ayarla windows üzerindne ayarladığında yine sorunlar çıkıyor
pilin 3v olmasına çok çok dikkat et
-
denemek lazım denemeden birşey söylemek bakmak lazım
-
cr2032 dir ikiside sen yinede bi bak ikisinede aynıysa değiştir ...
-
tmm arkadaşllar... bilgi için teşekkür ederim... hemen deneye başlıyorum... sonuçtan haberdar ederim...
-
işe yarar mı yaramaz mi bilemem ama bu bios pilini nasil bitirdiğini sormak istiyorum?
çünkü bilgisayar hocamız o piellerin 40 sene kadar falan dayanildiğini söylemişti de hiç bitmezmiş yani ondan merak ettim:)
-
antivirus bunu yazdı:
-----------------------------işe yarar mı yaramaz mi bilemem ama bu bios pilini nasil bitirdiğini sormak istiyorum?
çünkü bilgisayar hocamız o piellerin 40 sene kadar falan dayanildiğini söylemişti de hiç bitmezmiş yani ondan merak ettim:)
-----------------------------:S bilmiyorum ... okuldan bi arkadaş da geçen sene "benim PC nin bios pili bitti artık süre kısıtlamalı programları istediğim kadar kullanabilcem " diye espri yapmıştı... ozaman bende inanmamıştım...
buarada saatin pilini çıkarıp baktım... 3V ...
-
2025 pil alıcaksın,üzerinde numarası yazar.
-
saatin pilini takıp PC yi çalıştırdım default settings deyip saati falan ayarladım sorunsuz çalıştı... kapatıp fişi çektim bidaha açtım saat aynen OK.
Ama biosun pili saatinkinden daha kalınmış... saatin pili anakarta oldu (biraz gevşek oldu ama oldu) ... bios pili saate olmadı... eniyisi yeni pil almak...
-
Serdarr bunu yazdı:
-----------------------------:S bilmiyorum ... okuldan bi arkadaş da geçen sene "benim PC nin bios pili bitti artık süre kısıtlamalı programları istediğim kadar kullanabilcem " diye espri yapmıştı... ozaman bende inanmamıştım...
buarada saatin pilini çıkarıp baktım... 3V ...
-----------------------------o arkadaşın kıcından sallamış bence... cünki güncel bir saat tarih olmadan ne güncelleme alabilirsin nede msnyi çalıştırabilirsin inanmamakta haklısın :))
edit..