folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bios Pili Bitti Geçici Bir Çözüm...

Bios Pili Bitti Geçici Bir Çözüm...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

1 hafta kadar önce PC yi açtığımda hata verdi... Bios ayarlarında tarih 2002 yi gösteryodu... Neyse tarih ve saat ayarı fln yaptım açtım ama 1-2 gün boyunca PC yi açtığımda saati geri kalyodu... artık geri kalmıyor her açılışta sıfırlanıyor :) ... F1 e basıp tarih ve saat ayarı yapıyorum yada F2 ile direkt açtırıyorum...

internette araştırdığımda bu bios pillerinin o büyük yassı yuvarlak saat pilleriyle aynı olduğununu okudum ( databanklar fln varya hani )... Hatta kırtasyelerde saat pili diye de satılıyormuş... Neyse bendede bi databank türünden saat var. Bu saat güneşe konulunca pilini şarj edebiliyor ve şuan full dolu :) ... acaba diyorum değiştirsem.... olurmu???... bitmiş pili de saate  takarım nasılsa kendini şarj ediyor...

Yani sormak istediğim şu -> ben bunu yaparsam açmaya çalıştığımda PC den yanık kokusu gelirmi :) ... yada bu piller gerçekten aynı türdenmi ? ...

valar morghulis ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek
    Serdarr bunu yazdı:
    -----------------------------

Yani sormak istediğim şu -> ben bunu yaparsam açmaya çalıştığımda PC den yanık kokusu gelirmi :) ...Hayır gelmez çünkü 1.5v dc gerilimle hiçbir parçayı yakamazsın

yada bu piller gerçekten aynı türdenmi ? ...evet dediğine göre aynı türde bios pili lityumdur yani şarj edilebilir

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eselcuker
    eselcuker's avatar
    Erkek

hocam pilin üzerine bak 3v ise pil kullanabilirsin büyük ihtimal 3v tur ama pili takıp pc ilk açtığında biosdan fabrika ayarları al (load default settings yazar) sonra gerekli ayarları yap saat ve tarihi yine biosdan ayarla windows üzerindne ayarladığında yine sorunlar çıkıyor

pilin 3v olmasına çok çok dikkat et

AMD Rulezzz =)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

denemek lazım denemeden birşey söylemek bakmak lazım

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    cr2032 dir ikiside sen yinede bi bak ikisinede aynıysa değiştir ...

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek
    tmm arkadaşllar... bilgi için teşekkür ederim... hemen deneye başlıyorum... sonuçtan haberdar ederim...

valar morghulis ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek

işe yarar mı yaramaz mi bilemem ama bu bios  pilini nasil bitirdiğini sormak istiyorum?

çünkü bilgisayar hocamız o piellerin 40 sene kadar falan dayanildiğini söylemişti de  hiç bitmezmiş yani  ondan merak ettim:)

Nev-i Şahsına Münhasır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

antivirus bunu yazdı:

işe yarar mı yaramaz mi bilemem ama bu bios  pilini nasil bitirdiğini sormak istiyorum?

çünkü bilgisayar hocamız o piellerin 40 sene kadar falan dayanildiğini söylemişti de  hiç bitmezmiş yani  ondan merak ettim:)

:S  bilmiyorum  ... okuldan bi arkadaş da geçen sene "benim PC nin bios pili bitti artık süre kısıtlamalı programları istediğim kadar kullanabilcem " diye espri yapmıştı... ozaman bende inanmamıştım... 

buarada saatin pilini çıkarıp baktım... 3V ... 

valar morghulis ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    2025 pil alıcaksın,üzerinde numarası yazar.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

saatin pilini takıp PC yi çalıştırdım default settings deyip saati falan ayarladım sorunsuz çalıştı... kapatıp fişi çektim bidaha açtım  saat aynen OK. 

Ama biosun pili saatinkinden daha kalınmış... saatin pili anakarta oldu (biraz gevşek oldu ama oldu) ... bios pili saate olmadı... eniyisi yeni pil almak...

valar morghulis ...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

Serdarr bunu yazdı:

:S  bilmiyorum  ... okuldan bi arkadaş da geçen sene "benim PC nin bios pili bitti artık süre kısıtlamalı programları istediğim kadar kullanabilcem " diye espri yapmıştı... ozaman bende inanmamıştım... 

buarada saatin pilini çıkarıp baktım... 3V ... 

o arkadaşın kıcından sallamış bence...  cünki güncel bir saat tarih olmadan ne güncelleme alabilirsin nede msnyi çalıştırabilirsin inanmamakta haklısın :))

edit..

Toplam Hit: 3515 Toplam Mesaj: 11