Bios Sorunu , Yardım ?
-
arkadaşlar sanırım yeni aldığım kasaya parçaları ilave ederken yanlışlık vs. yaptım floopy i yeni kasama aktarmadmıştım vs. ama bilgisayarımda etkin görünüyordu floopy , fakat dvd writer tanınmıyor , bilgisayarımda görünmüyor fakat pc açılırken dvd writer okunuyor ışıkları yanıyor vs. ayrıca format atarken hiç bi sorunum olmuyor cd yi okuyor vs. , bios ayarlarından olduğunu düşünüyorum , farklı bi düşüncesi olan var mı veya düşüncem doğru ise yardımcı olabilecek ? : /
-
up :|
-
driver eksik olmasın?
Veya daha büyük bi ihtimal şu; DVD için ilk ve ikinci tanımlı yerler farklıdır. İkinci tanımlı olana takmışsındır. Çıkar diğerine tak.
Biostan olacağını sanmıyorum ama öyle diyosan bak bakalım biosta dvd ile ilgili enable disable ayarı var mı? Varsa değiştir.
İlk yapman gereken ikinci söylediğim.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------driver eksik olmasın?
Veya daha büyük bi ihtimal şu; DVD için ilk ve ikinci tanımlı yerler farklıdır. İkinci tanımlı olana takmışsındır. Çıkar diğerine tak.
Biostan olacağını sanmıyorum ama öyle diyosan bak bakalım biosta dvd ile ilgili enable disable ayarı var mı? Varsa değiştir.
İlk yapman gereken ikinci söylediğim.
-----------------------------
Driver eksik değil hocam , ayrıca jumperların yerinide bi 50 kez değişmişimdir herhalde -
yarın bakıcaz işte sabredemiyon ki amk :D olmadı yenisini alırız :A
-
cd rom un isiginin yanmasi normal enerji kablosu takilidir. Bios dan oldugunu sanmiyorum. ide kablosunun yerini degistir. once hdd ye sonra cd rom'a gitsin.
-
Sorununu iyice anlayalım, sen şimdi floppy i takmadığın halde bilgisayarında floppy mi görünüyor ve DVD RW takılı olduğu halde bilgisayarda görünmüyor, doğru mudur?
-
RaNGeR bunu yazdı:
-----------------------------Sorununu iyice anlayalım, sen şimdi floppy i takmadığın halde bilgisayarında floppy mi görünüyor ve DVD RW takılı olduğu halde bilgisayarda görünmüyor, doğru mudur?
-----------------------------
hoca boşver uğraşma ben çözdüm sorunu gittim yapma bahanesiyle çaktım formatı oldu :A -
hojam aynı sorun banada oldu bazen günlerce duruyo duruyo birden otomatikman görüyordu bios tan bişey yapamadım en sonunda ide kablosundan kaynaklandıgını dusundum benımde aynı senın ki gibi ışıkları yanıyordu açıp kapatabiliyordun ama görmuyordu gittim bi tne ide kablosu aldım şakır şakır yazdırıyom şimdi dvd lerimi..
yani kesınlıkle bıos tan denemez bence baska bi ide kablosu takıp dene ıcındekı ufak kırılmalar bazen tam noktasına denk gelip elektrik akımını devam ettirebiliyor baya bi ezip büzmen gerek kabloyu oda tamamen şans işi zaten denk gelcek die bişey yok :/ olması git bi arkadasından odunc al dene calısıyorsa zaten ide kablosundadır sorun..