Bios Um Göçtü :S

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prokto
    prokto's avatar
    Erkek

Sevgili mürid kardeşlerim sabah anakartın kendi dvd si içindeki bazı programları yukleyip kendi kendime oynuyodum.Face Wizard diye bi program vardı ve içindeki load tuşuna basınca benden bir resim göstermemi istedi. bende gösterdim. sonra Deleting Bios diye bişi yazdı.Daha sonrada Writing Bios yazdı ve %90 civarlarında pc komple dondu. restart attığımda pc kapandı ve açılmadı.açmaya çalıştığımda da ekrana hiç görüntü gelmiyor ve 15-20 saniye sonra kapanıyor.Muhtemelen bios komple silindi.Bu bios u geri yüklemek için floopy diskten yardım alınabiliyormuş fakat ekrana en azından ram değerlerinin yazdığı bi görüntünün gelmesi gerekiyomuş. bende o da yok :S ne yapmam ne etmem gerekiyo.Konu hakkında bilgisi olanlar bi el atında final sınavlarına az bi zaman kalmışken kurtarın beni.

Bu arada anakartım Gigabyte fakat modeli konusunda tam emin değilim.S3 lü bişi olması lazım.

Bu imza çok eskidi artık...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

o program yamulmuyorsam biosa resim eklemek için. resetlememen gerekirdi veya yanlış bi resim dosyası şey ettin. pc nin içini aç anakartın orda bi pil olması lazım çıkar bekle biraz sonra tekrar tak bios sıfırlanır tek bildiğim bu :/

+

program şöle bişe miydi?

http://tw.giga-byte.com/FileList/NewTech/old_motherboard_newtech/tech_facewizard.jpg 

:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nights_judge
    nights_judge's avatar
    Erkek

Hiç dokunmadan direk bilgisayarcıya götür, anakartın üzerinde reset bölümü vardır bir ihtimal düzelebilir..Bilmiyosan hiç

dokunma o şansında kalmayabilir..

Yıllarca parazit gibi yaşayıp kim güçlüyse ona yakınlaşıp bizde sizdeniz pozu veren kişilik yoksunu yalaka köpekler;Bizim VATAN sevgimizi hayal bile edemezsiniz.Bizim adımız SONSUZLUĞA uzanırken; Çok ucuza sattığınız karekterlerinizi,büyük bedeller ödeyipte geri alamadığınız zaman adınızın sadece OYUNCAKÇI dükkanlarında satılan ucuz kuklalara verildiğini göreceksiniz..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

hocam bios pilinin yanında jumper diye bişey vardır onu çıkar biraz bekle sonra yerine tak bakalım olacak mı.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prokto
    prokto's avatar
    Erkek

Hocam hata oluştuktan sonra ilk aklıma gelen şey pili çıkarıp beklemek ve sonra tekrar takıp çalıştırmaktı.denedim ama nafile :S Donanımdan anlamıyo değilim ama bios la ilgili detaylı bilgim yok.Garantisi var anakartımın fakat kullanıcı hatası olduğu için garanti kapsamı dışı kalıyo sanırım.Bi de bios lar garanntiye dahil değilmiş aldığım bir duyuma göre.emin değilim fakat

pesimistzombie evet o program.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Garantiye götür, bios mios deme abi bu calışmıyo de, değiştirsinler...

onun haricinde aynı anakarttan bi tane daha bulunarak, ilk anakartı disket ile boot edip biosu yeniden yüklemek için gelen ekrandan sonra dikkatli bi şekilde ilk biosu söküp ikinciyi takıp ona veri yazdırmak gerekir ki,

her bilgisayarcıyım dien adam yapamaz, hatta artık yapan adam bile kalmadı :) cernobil virüsünü gören elemanlardan lazım deneyimli :)

Sen yolla garantiye gelir 20 güne... 

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prokto
    prokto's avatar
    Erkek
    doğru söylüyorsun rene.Amcamda eski donanımcılardan (şimdi muhasebe öğretmenliği yapıyor.bıraktı bilgisayarcılığı). o da senin dediğin gibi aynı anakarttan bul sonra şöyle böyle yap felan dedi.bende ona ben o işi tek başıma beceremem deyince amcamda bende beceremem dedi. dediğin gibi rene o işi yapıcak insan sanırım yok :) yarın kadıköydeki eksen bilgisayar açıkmıdır? en azından teknik servis kısmı açıkmıdır? açıksa hemen yarın götüreyim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Garantiye götür, bios mios deme abi bu calışmıyo de, değiştirsinler...

Evet bunu söyle bencede...

Benim pcye yıldırım düştüğünde monitöre elektirik gelmiyordu aradım servisi monitör çalışmıyor dedim gelip aldılar.

Normalde yüksek voltaj sorunları garanti kapsımı dışı ama ben genede şansımı denedim 1 hafta sonra getirdiler.

Sordum çaktırmadan sorun neymiş ya neden açılmıyormuş, arıza  kağıdını şirkette unuttum kusura bakmayın dedi.

İçimden aman salla nasıl olsa yapıldı dedim :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nights_judge
    nights_judge's avatar
    Erkek

prokto bunu yazdı:
    doğru söylüyorsun rene.Amcamda eski donanımcılardan (şimdi muhasebe öğretmenliği yapıyor.bıraktı bilgisayarcılığı). o da senin dediğin gibi aynı anakarttan bul sonra şöyle böyle yap felan dedi.bende ona ben o işi tek başıma beceremem deyince amcamda bende beceremem dedi. dediğin gibi rene o işi yapıcak insan sanırım yok :) yarın kadıköydeki eksen bilgisayar açıkmıdır? en azından teknik servis kısmı açıkmıdır? açıksa hemen yarın götüreyim.

Sana kim diyorsa o garanti dışı kapsamında  alnını karışlarım, teknik servisteyken yapamadıgım anakartları yolluyordum en fazla 15 gün içinde ya yenisi ya tamir edilip gönderiliyordu..başka anakart falan zor iş yok olsa bile bayılma boşuna o kadar para ;) direk yolla garantiye..sorun ne derlerse "çalışmıyor de" bios program falan deme.

Yıllarca parazit gibi yaşayıp kim güçlüyse ona yakınlaşıp bizde sizdeniz pozu veren kişilik yoksunu yalaka köpekler;Bizim VATAN sevgimizi hayal bile edemezsiniz.Bizim adımız SONSUZLUĞA uzanırken; Çok ucuza sattığınız karekterlerinizi,büyük bedeller ödeyipte geri alamadığınız zaman adınızın sadece OYUNCAKÇI dükkanlarında satılan ucuz kuklalara verildiğini göreceksiniz..
Toplam Hit: 1276 Toplam Mesaj: 9