Biosta İngilizce Bişe Yazıyo Anlamadım Bi Bakarmısınız
-
bios ta cpu hızını max yapınca sağ tarafta kırmızı yazılar ile :
Caution:according to cpu external frequency setting, system memory can only operate at frequency higher than or equal to 333 MHz, please make sure the DRAM maximum frequency is not less than 333 MHz.
yazıo.
Cpu hızını düşürüyorum normal bi şekilde : (siyah yazı)
to make changes to the first 4 fields,the motherboard must be set to jumperfree mode. to set the following 2 fields, the Cpu must be set to [Manuel].if the frequency multiple or bus frequency are adjusted too high, the system may hang. Please turn off the system and then restart to set the Cpu settings.
yazıo. kırmızı yazıdan benim ingilizceme gore anladığım Cpu yandı :)) gerçeği nedir bi yardım ederseniz sevinirim .
HELP MEE:)
-
Hojam sen bios u kurcalama merak etme CPU nda bir şey yok. yanmamıs gayet saglam. sen bu konuyu buraya actıgına gore hala calısıor dimi? neyse sen kurcuklama oraları senin PC in onları kaldıracak boyutta deil. oke? donanımından bahsetmiorum bile sana... hadi kurcuklamadan iyi eglenceler PC basında :D
-
hoca senin işlemci amd mi ?
kasa yeterince havadar mı?
termal paste var mı ?
soğutucun nedir?
xp2600+2083 MHz'de çalışıyor, 133 ve 166 MHz fsb ye sahip iki çeşidi mevcuttur.
eğer işlemcin 133 MHz fsb li ise 15,3 * 133
166 MHz fsb li ise 12,5 * 166 olmalı.
-
jaa biosta load optimized defaults yazan bişey varsa ona tıkla yoksa icinde defaults olan heseyi dene hatta becerebilirsen bios pilini cıkar bütün güç kablolarını cek bi cay ic sonra pili ve kabloları tak varsayılanlara sıfırlasın ...
-
Caution:according to cpu external frequency setting, system memory can only operate at frequency higher than or equal to 333 MHz, please make sure the DRAM maximum frequency is not less than 333 MHz.
to make changes to the first 4 fields,the motherboard must be set to jumperfree mode. to set the following 2 fields, the Cpu must be set to [Manuel].if the frequency multiple or bus frequency are adjusted too high, the system may hang. Please turn off the system and then restart to set the Cpu settings.------------
Dikkat: CPU sistem ayarlarına göre, sistem bellegi sadece 333MHz eşiti yada üstü değerler frekanslarda çalışabilir. DRAM iniz maximum frekansının 333MHz den az olmadığına emin olun.
-----
ilk 4 fieldda (alanda)??? değişiklik yapmak için Anakartı jumperfree ye ayarlanmalıdır. ilgili 2 fieldı ayarlamak için CPU manuele ayarlanmalıdır. eğer frekans çokluğu olur yada BUS frekansı çok yüksek ayarlanır ise, sistem askıda kalabilir???? (((hang in anlamı DAYANMAK YADA ASILMAK, İY İYADA KÖTÜ OLABİLİR SİSTEM DİLİNİ BİLEN BİRİ SÖYLEMELİ))))Lütfen sistemi kapatın ve CPU ayarlarını yapmak için Restart atın..
-
kardeşimin biosla uğraşmamanı tavsiye ederim ayarlar normal
-
sertan_06 bunu yazdı:
-----------------------------
kardeşimin biosla uğraşmamanı tavsiye ederim ayarlar normal
-----------------------------evet uğraşma direk oyna :D cok eğlenceli bişey sessiz ortamda fanları acıp kapa hızlandır yavaslat falan zevkli dava ...
-
essan bunu yazdı:
-----------------------------hoca senin işlemci amd mi ?
kasa yeterince havadar mı?
termal paste var mı ?
soğutucun nedir?
xp2600+2083 MHz'de çalışıyor, 133 ve 166 MHz fsb ye sahip iki çeşidi mevcuttur.
eğer işlemcin 133 MHz fsb li ise 15,3 * 133
166 MHz fsb li ise 12,5 * 166 olmalı.
-------------
Hajı işlemcim amd kasanın kapağı 1 senedir açık geçen yaz 1 gb ram aldım amd 2500 işlemcim var 128 ekran kartı vs işte fakat şole bi sorun var cpu hızını full yapınca yani 2200 mhz bilgisayarın monitorun ışıı yanıp sonuyo ve açılmıyo reset attığımda bilgisayardan kesik ses geliyo duııııııt dııııııııııııt dıııııt diye :D:D:D:D:D: iyi açıkladım dimi:D
----------------------------- -
hoca işlemcinin üstünde termal paste var mı ?
-
essan bunu yazdı:
-----------------------------
hoca işlemcinin üstünde termal paste var mı ?
-----------------------------------------------------------
şu gress yağa benzeyen şeyi diyosun galiba :D hajı hiç soğutucusunu çıkartmadım ki fikrim yok yani ama 5 senelik bilgisayar yoktur sanırım